Автор Тема: Как обстоят дела в украинской выездке?  (Прочитано 93768 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн madagaskar

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 12
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #360 : Январь 06, 2015, 04:05:14 »
Информация, которая есть в открытых источниках:
Сборная Украины по выездке, участвовавшая на Всемирных Конных Играх в Каене выглядела следующим образом:
Старший тренер (Chef d' Equipe) - Юрий Ковшов
Всадники:
Инна Логутенкова (личный тренер Шеф Янсен) результат 69,2% 45место
Светлана Киселёва (личный тренер Юрий Ковшов) результат 66,8% 63 место
Максим Ковшов (личный тренер Юрий Ковшов) 62,7% 88 место
Командный результат 198,8% 19-е место
Алиса Кованько участия не принимала, поскольку свою карьеру начала несколько позже и не имела на тот момент лицензии.
Личным тренером Алисы Кованько является Инна Логутенкова. Под её началом Алиса сделала первые шаги в выездке (пересела с конкурного седла) в октябре 2013-го года. С тех пор и по сегодняшний день Алису Кованько тренирует Инна Логутенкова. В марте 2014-го года после своего выступления в Видоба Инна передала Алисе свою лошадь Сталлоне.
Если говорить о команде ВИАН, то в данный момент там 2 всадника:
Инна Логутенкова (Личный тренер Шеф Янсен)
Алиса Кованько (Личный тренер Инна Логутенкова)
Вопросами стратегии и тактики у них занимается Пархомчук Михаил.
Шеф Янсен на данный момент тренирует 3-х всадников: немца Матиаса Рата (выступает на Тотилосе), австралийку Кристи Оутлей и Инну. Кроме того он является консультантом сборной Бельгии.
Относительно Анки ван Грюнсвен, то её лучшая ученица Даниэль Хэйкоп на Сиро выиграла рождественский 5-ти звёздочный турнир в Мехелене. При этом Даниэль занимает 11-ю позицию в мировом рейтинге. Так что Анки не так уж и плоха как тренер. Кстати у неё в данный момент тренируется юноша из России - Саша Максакова, которая на Первенстве Европы показала лучший результат среди русских всадников - 8-е место в личном зачёте.


Оффлайн madagaskar

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 12
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #361 : Март 03, 2015, 10:09:20 »
Информация с Департамента Выездки ФКСУ Часть 1


ПРОТОКОЛ № 1
Засідання департаменту виїздки Всеукраїнської  Федерації кінного спорту України

м. Київ                           10 лютого 2015 р.

Засідання відкрив голова департаменту виїздки Всеукраїнської Федерації кінного спорту України Пархомчук М. А. До складу департаменту входить 5 осіб, на засіданні присутні:
1.   Пархомчук М. А.       - голова департаменту виїздки
2.   Ковшов Ю. О.         - член департаменту виїздки
3.   Пархоменко Ю. І.       - член департаменту виїздки
4.   Свірідова Ю. .          - член департаменту виїздки

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Формування календаря щодо участі національної збірної команди України  з виїздки у міжнародних змаганнях 2015 р. Формування бюджету, акумулювання коштів  та оптимізація витрат.
2. Принципи формування кваліфікаційної системи відбору до національної збірної команди з виїздки для участі у Чемпіонаті Європи 2015 р. у Аахені, Німеччина.
3. Чемпіонат України з виїздки серед юніорів, юнаків та дітей. 
4. Принципи формування календаря національних змагань з виїздки на 2015 р.
5. Про запровадження принципів підрахунку загальнонаціонального рейтингу з виїздки та запровадження фінального річного національного турніру з виїздки ТОП 10.
6. Принципи та система формування ФАН клубу з виїздки. Основна мета та цілі.
СЛУХАЛИ:
1. Про формування календаря участі національної збірної команди з виїздки у міжнародних змаганнях у 2015 р.
Пархомчук М. А.  вніс пропозицію про формування календаря щодо участі збірної команди України з виїздки у міжнародних змаганнях у 2015 р. До списку голова департаменту запропонував  внести наступні змагання:
1.Zakrzow (POL), CDI2/CDI3 24-26/04/2015,
2.Radzionkow (POL), CDI-W 30/04-03/05/2015,
3.Rotterdam (NED), CDI3/CDIO5, 18/06-22/06/2015,
4.Falsterbo (SWE), CDI3/CDIO5, 09/07-12/07/2015,
5. Deauville (FRA), CDI3 25/07-27/07/2015,
6. Aachen (GER), CH-EU-D, 11/08-23/08/2015,
7. Tallinn (EST), CDI-W 02/10-04/10/2015,
8. Siualiai (LTU), CDI-W, 09/10-11/10/2015,
9. Lier (BEL), CDI-W,  03/11-08/11/2015
Він зауважив, що всі вищезазначені змагання входять до списку  турнірів Міжнародної Федераціі кінного спорту FEI, які включені до переліку турнірів, що дозволяють атлетам отримати кваліфікаційні результати до Олімпійських Ігор 2016. Враховуючи олімпійський цикл, запропонований список відповідає всім вимогам, які будуть покращувати позиціїї українських вершників у всесвітньому рейтингу FEI, та буде сприяти отриманню результатів щодо кваліфікації  до Олімпійських Ігор у Ріо-де-Жанейро у 2016 р.
До списку включені турніри індивідуальної першості  і командні змагання. Командні змагання є важливою складовою процесу підготовки атлетів до  Чємпіонату Європи 2015. 
З огляду на те, що Чемпіонат Європи відбудеться у серпні 2015 року після турніру у Довілі, Франція,  членам збірної команди з виїздки є  доречним перебування у Європі. Пархомчук М. А. запропонував надати місце проживання членам команди та розміщення коней,  використання манежів для тренуваннь у місті Малле, Бельгія.
ВИРІШИЛИ:
1.   Таким чином в процесі обговорення було прийнято рішення затвердити запропонований  список змагань та скласти детальний бюджет щодо участі в вищезазначених турнірах.
2.   З метою оптимізаціі бюджету, залучення і акумулювання додаткових ресурсів щодо покриття витрат, доручити офіційним представникам вершників, які входять до складу збірної команди України з виїздки скласти бюджет витрат з огляду на погоджений план міжнародних змагань.
3.     Доручити Голові департаменту забезпечити допуск до вищезазначених змагань збірної команди України з виїздки.

СЛУХАЛИ:
2. Про принципи формування кваліфікаційної системи відбору до національної збірної команди з виїздки для участі у Чемпіонаті Європи 2015 р. у Аахені, Німеччина
Голова департаменту проінформував присутніх, що є нагальна потреба у формуванні принципів відбору до збірної команди України з виїздки щодо участі у Чемпіонаті Європи 2015 р., у Аахені, Німеччина. Він підкреслив, що на сьогоднішній день до команди входять чотири вершники, які мають кваліфікацію, а саме : Логутенкова Інна, Кисельова Світлана, Кованько Аліса та Максим Ковшов.  Таким чином команда укомплектована, але є верогідність, що до Чемпіонату Європи зможе кваліфікуватись ще один вершник. Приймаючи до уваги, що  не існує жодного механізму відбору до збірної команди України щодо участі у ЧЄ 2015 р. Пархомчук М. А. запропонував наступне: якщо до 31 травня 2015 року український вершник, який не входить до складу збірної команди України з виїздки отримує кваліфікацію на ЧЄ 2015 р. він приймає участь у змаганнях CDI3 у Ротердамі. У разі, якщо його результат перевищує  результат вершника, який отримав найгіршій результат у складі команди на змаганнях CDIO5, то він увійде до складу команди на наступних змаганнях CDIO5 у Фалстербо. Вершник, який отримав найгірший бал у складі команди на змаганнях CDIO5 у  Ротердамі приймає участь у турнірі CDI3 у Фалстербо. В разі, якщо на кінець червня хтось із додаткових українських вершників отримає ліцензію на участь у ЧЄ 2015 з результатом у Великому призі 70% чи вище, цей вершник отримає шанс поборотися за місце у основному складі. Якщо результат вершника у CDI3 Фалстербо вищій за результат вершника, який обіймає четверте місце у складі команди на змаганнях CDIO5 Фалстербо, то склад команди буде визначений за кращими результатами, отриманими вершниками у змаганнях CDI3 у Довілі, Франція. Вершники, які здобудуть найкращі три результати, увійдуть в збірну команду України з виїздки до Чемпіонату Європи 2015 р. У Аахені, Німеччина.
ВИРІШИЛИ:
Прийняти запропоновану головою департаменту з виїздки кваліфікаційну систему відбору до національної команди України з виїздки для участі у Чемпіонаті Європи 2015 р. Якщо до 31 травня 2015 року український вершник, який не входить до складу збірної команди України з виїздки отримує кваліфікацію на ЧЄ 2015 р. він приймає участь у змаганнях CDI3 у Ротердамі. У разі, якщо його результат перевищує результат вершника, який отримав найгіршій результат у складі команди на змаганнях CDIO5, то він увійде до складу команди на наступних змаганнях CDIO5 у Фалстербо. Вершник, який отримав найгірший бал у складі команди на змаганнях CDIO5 у  Ротердамі приймає участь у турнірі CDI3 у Фалстербо. Якщо результат вершника у CDI3*  Фалстербо вищий за результат вершника, який обіймає четверте місце у складі команди на змаганнях CDIO5 Фалстербо, то склад команди буде визначений за кращим результатами отриманими вершниками у змаганнях CDI3 у Довілі, Франція. Вершники, які здобудуть найкращі три результати увійдуть в збірну команду України з виїздки до Чемпіонату Європи 2015 р. У Аахені, Німеччина.

Оффлайн madagaskar

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 12
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #362 : Март 03, 2015, 10:12:05 »
Часть 2

СЛУХАЛИ:
3.Про Чемпіонат України з виїздки серед юніорів, юнаків та дітей.
Ковшов Ю. О. проінформував присутніх про те, що згідно єдиного календарного плану змагань в Україні  з 02 квітня по 05 квітня відбудеться Чемпіонат України з виїздки серед юніороів, юнаків та дітей. Таким чином, в процесі обговорення було запропоновано оцінити рівень спортивних пар щодо іх потенціалу.
ВИРІШИЛИ:
1.   Доручити Мельник В. відвідати  Чемпіонат України з виїздки серед юніорів, юнаків та дітей для оцінки рівня спортивних пар та надання своїх рекомендацій стосовно їх подальшої підготовки.

СЛУХАЛИ:
4.   Про принципи формування календаря національних змагань з виїздки на 2015 р.
Свірідова Ю. проінформувала про те, що до єдиного календарного плану національних  змагань в Україні внесено 3 етапи та фінал Відкритих всеукраїнських змагань з виїздки. Також вона звернула увагу на те, що до єдиного календаря змагань внесена серія національних змагань з виїздки  КСК «Equides Cup», місце проведення змагань с. Лісники, Київська обл.  Питання полягає в тому, що графік змагань не повинен збігатись в часі, бо в такому випадку це  буде  мати негативні наслідки для організаторів - невелика кількіть учасників, що в свою чергу призведе до зменьшення уваги до національних змагань з виїздки, тощо.
ВИСТУПИЛИ:
Пархомчук М. А. запропонував сформувати національний календар змагань з виїздки таким чином, щоб проміжок часу між етапами змагань різної серіїї складав до  одного місяця, таким чином склад учасників залишиться на тому ж рівні.
ВИРІШИЛИ:
1.   Доручити Ковшову Ю. О. узгодити строки змагань з організаційним комітетом серіїї КСК «Equides Cup».

СЛУХАЛИ:
5.Про запровадження принципів підрахунку загальнонаціонального рейтингу з виїздки та запровадження фінального річного національного турніру з виїздки ТОП 10.
Свірідова Ю.  звернула увагу на те, що у поточному сезоні заплановано проведення двох серій національних змагань з виїздки. Вона зазначила, що в такому разі було б доречним проведення фінального турніру з виїздки ТОП 10.
Під час розгляду цього питання голова департаменту виїздки зауважив, що в такому випадку  треба започаткувати підрахунок загальнонаціонального рейтингу з виїздки. Було запропоновано наступну формулу:
До участі у турнірі «Топ – 10» допускатимуться  спортивні пари, які займають три перших місця у рейтингу, який складається з найкращих результатів за програмою «Великій Приз» та вершників, які займають сім найкращих місць за  програмою «Малий Приз». Переможець змагань буде визначатись за програмою КЮР. Порядок старту у програмі КЮР зворотній від результатів програми «Великий Приз» та «Малий Приз». 
ВИРІШИЛИ:
1.   Доручити Свірідовій Ю. доопрацювати механізм турніру «ТОП-10», взявши за основу формулу, наведену головою департаменту.
2.   Узгодити строки та місце проведення турніру.

СЛУХАЛИ:
6.Про принципи та систему формування ФАНКЛУБУ з виїздки. Основна мета та цілі.
Голова департаменту з виїздки запропонував впровадити фанклуб з виїздки. Основна мета створення ФАНКЛУБУ – це формування певної аудиторіїї прихильників цієї дисципліни, які б мали змогу відвідувати міжнародні змагання та вболівати за українських вершників. Він зауважив, що причетність, насамперед, до турнірного процесу надала б змогу відчути атмосферу спортивного свята, ідентифікувати себе зі спортивною командою, її успіхами та  сприяти залученню до прихильників кінного спорту нової аудиторіїї та потенційних спонсорів. Також було зазначено, що  є  нагальна потреба у розробці заохочувального  пакету «фана». Цей пакет повинен включати в себе такі опціїї, як брендований одяг, сприяння та організація перебування на міжнародних змаганнях різного рівня, акредитація на місці проведення змагань, пропозиції щодо перебування на трибунах чи VIP ложах. За рахунок коштів отриманих з продажу пакетів формувати певний бюджет. Пархомчук М. А. зазначив, що найближчі змагання, які є дуже перспективними та цікавими для відвідування членами фанклубу є турніри у Мюнхені, Німеччина  та Фалстербо, Швеція.
В процесі обговорення запропоновано привести у відповідність до національних кольорів, сучасних тенденцій та вимог Міжнародної федерації кінного спорту FEI спортивну форму вершників, спорядження та форму членів делегації.
ВИРІШИЛИ:
1.   Доручити Свірідовій Ю. розробити пакети для фанів, сформувати пул фанів. Розробити та впровадити систему інформування аудиторіїї щодо відвідування турнірів та участі українських вершників у змаганнях.

Голова депаратменту з виїздки ВФКСУ         Пархомчук М. А.

Виконуючий обов`язки  секретаря            Пархоменко Ю. І.

Timbuktu

  • Гость
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #363 : Март 03, 2015, 10:19:10 »
Дякую, madagaskar. Цінна інформація.

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #364 : Март 03, 2015, 17:01:08 »
Мадагаскар, спасибо :yes:

Оффлайн Criminal Mind

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5975
  • ниии...чего не понимаю...
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #365 : Март 03, 2015, 17:10:42 »
Здравствуйте.Не могли бы Вы мне разьяснить........я совершенно не смыслю в спорте,а тем более в такой дисциплине,как выездка.Недавно узнала,что лошади породы липпициан оцениваются в выездке по другим критериям.Правда?и почему?

Оффлайн RusTrak

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1223
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #366 : Март 04, 2015, 07:00:30 »
Criminal Mind
Лошади, выступающие в спортивной выездке оцениваются одинаково вне зависимости от породы.
Выступать можно хоть на рысаке, хоть на андалузе, хоть на немце - принципы оценивания от этого не меняются.
Единственное требование, что лошадь должна быть от 148 см в холке (ну и быть в добром здравии).

Возможно, Вы имеете в виду какие-то другие виды, типа "классической выездки", шоу программ и прочее.
В любом случае, здесь тема об украинской спортивной выездке.

Оффлайн Criminal Mind

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5975
  • ниии...чего не понимаю...
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #367 : Март 04, 2015, 07:16:23 »
Вопрос был именно о спортивной выездке.

Оффлайн Ultra

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1593
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #368 : Март 04, 2015, 07:43:19 »
Количество стартов - обнять и плакать

Оффлайн RusTrak

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1223
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #369 : Март 04, 2015, 08:15:14 »
Вопрос был именно о спортивной выездке.

Значит, Вас дезинформировали. Критерии для всех пород одинаковы.

Оффлайн Criminal Mind

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5975
  • ниии...чего не понимаю...
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #370 : Март 04, 2015, 08:49:28 »
Спасибо :yes:

Оффлайн Black Unicorn

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • A scattered dream that's like a far-off memory
    • Просмотр профиля
Как обстоят дела в украинской выездке?
« Ответ #371 : Март 04, 2015, 23:16:44 »
Цитировать
Значит, Вас дезинформировали. Критерии для всех пород одинаковы.
Они то может одинаковы, но мы на своем опыте столкнулись с тем, что на вопрос за что такие низкие оценки, судья ответила - нуууу, он же фриз, он такой какой-то другой, я не знала как его оценивать  :8): в итоге из трех судей у нас оценки от двоих были достаточно высокие (тянули на 2 место), а благодаря низким оценкам третьей судьи остались четвертыми. На первых соревнованиях подумали, что конь сыроват, наверное не дотянули где-то. Но когда картина повторилась точь в точь во второй раз, то уже подошли спросить  :sarcastic: На третьи соревнования уже как-то желания ехать не было. Но это было года 4 назад, возможно уже знают как судить барочные породы  :sarcastic: