Автор Тема: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?  (Прочитано 25765 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Timbuktu

  • Гость
Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« : Октябрь 03, 2011, 08:38:02 »
Станом на сьогодні (3 жовтня), до Олімпіади залишилось 297 днів. Для зворотнього відліку, мабуть, іще ранувато, але деякі ключові події відбуваються вже зараз, тому чом би про це не поговорити? :)

Олімпіада 2012 стане для кінників певним чином ювілейною. Хоча конкур у рамках сучасних ОІ з'явився ще в 1900 році, але саме в 1912 році в програмі Ігор уперше з'явився звичний нам тріумвірат: конкур, виїздка, триборство.

23 вересня шляхом жеребкування було визначено склад суддівської колегії, яка оцінюватиме виїздку на Олімпіаді в Лондоні:
- Лейф Торнблад (Данія);
- Марібель Алонсо (Мексика);
- Жан-Мішель Руд'є (Франція);
- Ґері Роквел (США);
- Вім Ернес (Нідерланди);
- Еві Айзенхардт (Німеччина);
- Стівен Кларк (Великобританія) - голова суддівської колегії.

Країни, від яких уже кваліфікувалися команди чи індивідуальні учасники:
- Великобританія (на правах господаря ОІ);
- Австралія;
- Бельгія;
- Бразилія;
- Канада;
- Данія;
- Єгипет;
- Франція;
- Німеччина;
- Нідерланди;
- Нова Зеландія;
- Іспанія;
- Японія;
- Швеція;
- Швейцарія;
- Сирія;
- Сполучені Штати;
- і, звичайно, Україна!

За результатами Панамериканських ігор отримають кваліфікацію ще кілька команд.

Україна в рамках Олімпіади 2012
Поки що командна ліцензія є лише в наших конкуристів.

Цікаво було б почути Ваші думки щодо виїздки. Хоча командні "путівки" на Олімпіаду заробити вже нІяк, але у кваліфікаційних правилах є цікавий пункт. Якщо троє спортсменів із однієї країни отримають індивідуальні ліцензії, то вони мають право об'єднатись у команду. Як Ви гадаєте, чи є зараз реальні шанси на кваліфікацію трьох наших вершників, і чи захотіли б вони в такому разі виступати командою, адже тоді вони втрачають можливість змагатись в індивідуальному заліку?

Чи знає хтось, наскільки близько до кваліфікації зараз Сергій Пузько і Світлана Кисельова? І чи є "третій", який теоретично ще міг би отримати ліцензію?   



Оффлайн 765

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1813
    • Просмотр профиля
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #1 : Октябрь 03, 2011, 11:42:31 »
Пожелание-Украинской команде проехать лучше всех..!!!
    :yes:

Оффлайн Katia

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 571
    • Просмотр профиля
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #2 : Октябрь 03, 2011, 12:15:13 »
По выездке обсуждение может быть весьма интересным   :sarcastic:
На сайте ФЕИ есть рейтинг всадников исходя из текущих данных. Учитываются 8 лучших результатов пары лошадь/всадник в промежутке с 1 марта 2011 и до 1 марта 2012. Учитывается, вроде бы, распределение по квотам/рейтингу и еще какое-то количество сугубо по рейтингу. В текущем рейтинге (от 27-09) Киселева была 70. Впереди еще международка в Жашкове, а дальше вряд ли что-то у нас будет. Европа еще себе все зиму будет баллы накатывать. Будет ли кто-то от Виан-тура учавствовать в Олимпиаде по выездке - не понятно, времени ворваться в гран-при выездку и накатать достаточное количество баллов  :max: В общем видимо этого не будет.
Сейчас там еще есть Пузько на Комплименте, Рейвес на Шарлотте, Цидренкова на Рочелли, Ковшов на Мехоле. Пузько на Страдивари есть в хвосте рейтинга и понятно, на этом начало и закончилось, очень жаль. Хватит ли у кого-то баллов, чтобы попасть на Олимпиаду - посмотрим. Но ведь и выглядеть достойно хотелось бы. А отправить спортсменов на стажировку в Европу на полгода, чтобы и баллы накатать, и опыт, потренироваться у топов было бы как полезно. Вон про подготовку шведов читала - молодцы одним словом.
Надеюсь хоть у конкуристов все сложится :)


Timbuktu

  • Гость
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #3 : Октябрь 03, 2011, 14:07:53 »
Хватит ли у кого-то баллов, чтобы попасть на Олимпиаду - посмотрим. Но ведь и выглядеть достойно хотелось бы.

Мені здається, що, враховуючи обставини, навіть просто потрапити на Олімпіаду - це був би вже гідний результат. 

Вон про подготовку шведов читала - молодцы одним словом.

Так, Швеція - одна з трьох країн, які отримали командні ліцензії в усіх трьох дисциплінах. Окрім Швеції, такого результату змогли досягнути тільки Німеччина (що не дивно) і Великобританія, яка отримала ліцензії автоматично, на правах країни-господаря змагань.

Учитываются 8 лучших результатов пары лошадь/всадник в промежутке с 1 марта 2011 и до 1 марта 2012. Учитывается, вроде бы, распределение по квотам/рейтингу и еще какое-то количество сугубо по рейтингу. В текущем рейтинге (от 27-09) Киселева была 70. Впереди еще международка в Жашкове, а дальше вряд ли что-то у нас будет. Европа еще себе все зиму будет баллы накатывать.


Щось я в цих питаннях поки що плутаюсь :). Наскільки я розумію, Україна належить до групи С - Центральна і Східна Європа. Відповідно, шанси наших вершників визначаються не стільки позицією в загальному рейтингу FEI, скільки тим, як ця позиція співвідноситься з позиціями "колег" по групі. Як в анекдоті про туристів і ведмедя ("не страшно, що я не можу бігти швидше за ведмедя, головне, щоб я біг швидше за тебе") :). Таким чином, щоб підрахувати приблизні шанси наших вершників треба знати, які конкретно країни входять до групи С, яка квота від цієї групи і перешерстити рейтинг FEI, звертаючи увагу на позиції вершників, які належать до нашої групи. Я правильно міркую :unsure:?... Якщо це так, то мені здається, той факт, що в Західній Європі восени і взимку проходитиме ще багато змагань, не гратиме вирішальної ролі, адже ми із Західною Європою в різних групах. Але, можливо, я помиляюсь.
Ніхто не знає, де можна знайти інформацію про склад групи С і квоту?

 

Оффлайн Katia

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 571
    • Просмотр профиля
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #4 : Октябрь 03, 2011, 14:34:05 »
Я смотрела на сайте ФЕИ. Там есть квоты, рейтинг, правила подсчета. Но не видела рейтинга по группам.

Что касается конкура - буду болеть за нашу команду, и за Красюка в частности. Надеюсь все подойдут в пике формы и все будет отлично.

Что касается попасть на Олимпиаду - да, это уже достижение. Но не хочется, чтобы это выглядело по типу - да мы выбрались, но как видите - в Европу есть возможность выехать раз в год.
В общем не хочу, чтобы сложилось впечатление негативного отношения. Наоборот, хочется чтобы наши спортсмены выехали, но выглядело это не отчаяной попыткой показать хоть что-то. А возможностью хорошо подготовится, а затем хорошо выступить.
Возможно кто-то что-то знает - планируется ли подготовка нашей выездки к отборам / Олимпиаде?

Timbuktu

  • Гость
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #5 : Октябрь 03, 2011, 14:47:53 »
Дякую! Знайшла інформацію на сайті FEI. Начебто, розібралась :). Для тих, кому це теж цікаво, ось посилання на систему кваліфікації у виїздці: http://www.fei.org/sites/default/files/file/EVENTS/GAMES/OLYMPIC_GAMES/London%202012%20-%20Qualification%20System%20-%20Dressage%20-%20FINAL%20-%20EN%2019August2011.pdf

Оффлайн Dina

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1358
    • Просмотр профиля
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #6 : Октябрь 04, 2011, 08:31:06 »
А что слышно про троеборцев? Вроде недавно Андрей Стенпковский успешно выступил на международных и МСМК выполнил. Никто не знает, есть у него или у кого-то из наших шанс попасть в Лондон?

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #7 : Октябрь 04, 2011, 20:41:42 »
Ну, Пузько на Копмлименте, откровенно говоря, как и Ковшов на Мехоле - не факт, что потянут. Лошадки-то :(

Timbuktu

  • Гость
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #8 : Октябрь 04, 2011, 21:56:26 »
В рейтингу FEI з наших вершників найвище розташувались Пузько на Компліменті, далі - Кисельова на Парижі, за ними - Рейвес на Шарлоті і ще далі - Цидренкова на Рочеллі, але ця пара ну дуже вже далеко. Про Мехола вже навіть не йдеться. А Комплімент... Ясно, що в індивідуальному заліку він не потягне. Але якби все-таки вдалось здобути командну кваліфікацію, то загальний результат міг би бути не найгіршим. Шкода, що кваліфікація відразу трьох наших вершників видається малоймовірною :(   

Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Re: Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #9 : Октябрь 05, 2011, 09:50:35 »
Ну, Пузько на Копмлименте, ... не факт, что потянут. Лошадки-то :(

В смысле?

Timbuktu

  • Гость
Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #10 : Март 02, 2012, 19:08:21 »
Пора підняти тему :)

Вчора (1 березня 2012) був останній день гонитви за олімпійськими ліцензіями. Сьогодні на сайті FEI з'явився остаточний перелік країн, чиї команди і/або індивідуальні спортсмени отримали право поборотися за олімпійські медалі. Про те, що наші конкуристи завоювали олімпійську ліцензію, було відомо вже давно. А ось присутність на Олімпіаді когось із представників української виїздки була ще під запитанням. І ось нарешті FEI оприлюднила підсумки напруженої боротьби за ліцензії. Гортаємо pdf-документ до розділу "Виїздка", а там.... та-да-дам!.... чорним по білому, жирним шрифтом, довгоочікувані літери: UKR!!! :glad:

http://www.fei.org/sites/default/files/file/EVENTS/GAMES/OLYMPIC_GAMES/2%20March%202012%20OG%20List%20of%20Qualified%20Nations.pdf

Це, здається, вперше за всі роки незалежності хтось отримав шанс представляти Україну у виїздці на Олімпійських іграх (виправте мене, якщо я помиляюсь).   

Оффлайн Summer

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3234
  • Beautiful is as beautiful does.
    • Просмотр профиля
Олімпіада 2012 у Лондоні. Поговоримо?
« Ответ #11 : Март 02, 2012, 20:53:14 »
Пора підняти тему :)

Вчора (1 березня 2012) був останній день гонитви за олімпійськими ліцензіями. Сьогодні на сайті FEI з'явився остаточний перелік країн, чиї команди і/або індивідуальні спортсмени отримали право поборотися за олімпійські медалі. Про те, що наші конкуристи завоювали олімпійську ліцензію, було відомо вже давно. А ось присутність на Олімпіаді когось із представників української виїздки була ще під запитанням. І ось нарешті FEI оприлюднила підсумки напруженої боротьби за ліцензії. Гортаємо pdf-документ до розділу "Виїздка", а там.... та-да-дам!.... чорним по білому, жирним шрифтом, довгоочікувані літери: UKR!!! :glad:

http://www.fei.org/sites/default/files/file/EVENTS/GAMES/OLYMPIC_GAMES/2%20March%202012%20OG%20List%20of%20Qualified%20Nations.pdf

Це, здається, вперше за всі роки незалежності хтось отримав шанс представляти Україну у виїздці на Олімпійських іграх (виправте мене, якщо я помиляюсь).   

Ну, спасибо ВИАНу и Пархомчуку лично!  Вот уж двигатель прогресса хоть какого-то шевеления в нашем конном спорте.