Автор Тема: Поедем ли в Рио?  (Прочитано 21540 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Скажений_Равлик

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • Мене оберігає єгипетський бог спокою Танунах!
    • Просмотр профиля
Поедем ли в Рио?
« Ответ #24 : Март 29, 2016, 11:55:10 »
Хм, а от що цікаво - в українському варіанті про війну не написано.))


Timbuktu

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #25 : Март 29, 2016, 13:52:07 »
Evelle, ви виклали суть краще, ніж той відкритий лист, їй-богу :).

Але, на мою думку, те, що ви перелічили, може бути не аргументами, чому перед нами повинні вибачатись, а тільки справедливими вимогами до FEI. Поясню, що я маю на увазі. Зараз лист читається так: "FEI без нашого відома провела розслідування, дійшла висновку, що було націоналістичне суддівство і вирішила відкинути відповідні результати. Але ми вимагаємо вибачень, бо не ми одні, он у Росії теж так підсуджували, і взагалі, у нас війна і ми вважаємо, що ви до нас прискіпуєтесь". (І все це тоне в дикій кількості зайвого тексту і зубодробильних конструкцій).

Тоді як лист мав би вимагати не вибачень, а оприлюднення результатів проведеного розслідування і відкритого слухання справи. Ось це було б корисно.

Просто форма листа якась дивна. Якісь дитячі нарікання на те, що FEI сама визначає правила і сама ж наглядає за їхнім дотриманням і карає порушників. Ну, так будь-яка спортивна організація і є головним наглядовим органом -- пише правила і стежить, щоб усі гралися чемно. З повагою, ваш Кеп :). Потім оці виправдання у стилі "а ось там теж так роблять". Нехай, звичайно, і на "тих" теж звернуть увагу, але ж із нас це провину не знімає, чи не так? І ще ця спекуляція війною, яка тут абсолютно ні до чого.

Просто не хочеться червоніти за свою країну, а якщо вже трапляються контроверсійні події, то не хочеться ще й додатково червоніти за недолугу офіційну кореспонденцію головного спортивного органу своєї країни :).       

Evelle

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #26 : Март 29, 2016, 15:39:46 »
Подивитися б ці самі правила ФЕІ, статут...  Я думаю всі ці порядки оскаржування, розслідування там повинні бути розписані. Але це одночасно і трохи марна справа - у мене  склалося враження що є ось цей відкритий лист, а є ще якась офіційна кореспонденція. Адже в новинах (не наших) йшлося про те, що Україна навела інформацію про тотожні з нашим випадки - але в відкритому листі нічого такого немає. Я вже мовчу, що може бути ще й невідоме нам листування/спілкування тощо. Це як на тій самій Раді Безпеки ООН - всі просто зачитують свої позиції, а всі дискусії і власне робота Ради - поза межами зали і трансляції.
Ну а щодо вимог - я так розумію, що вимагання відкритого розслідування як нашого так і інших випадків - це наступний крок. Бо щось я сумніваюсь, що ФЕІ змінить своє рішення.
Спостерігаємо. 

Оффлайн Black Unicorn

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • A scattered dream that's like a far-off memory
    • Просмотр профиля
Поедем ли в Рио?
« Ответ #27 : Март 29, 2016, 22:38:55 »
Цитировать
Цікавий відкритий лист :). Щоб його зрозуміти, спершу FEI, звичайно, доведеться шукати перекладача з цієї чудернацької англійської на звичайну англійську.
Да вполне нормальный почти дипломатический английский  :sarcastic: прям интересно, не в моем ли ВУЗе человек учился ) чуть не всплакнула от ностальгии пока читала )
По теме, прям интересно как ФЕИ отреагирует, наверное до сих пор сидят в шоке от такой наглости )) А в целом, да, ситуация с судейством, конечно, странная, но с другой стороны, если уж давать по голове, то давать по голове всем.

Оффлайн Summer

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3234
  • Beautiful is as beautiful does.
    • Просмотр профиля
Поедем ли в Рио?
« Ответ #28 : Март 29, 2016, 23:34:38 »
Нужно было или бить по рукам всем, или уже говорить мол, ата-та - с сегодняшнего момента все так больше делать не будем. А не "мы за честную игру, а потому я этому дала, этому дала, а этому не дала, ничего обьяснять и доказывать не буду, я честная верьте мне".



Ну, вообще-то, по поводу России (последний турнир в "Максиме") ФЕИ проводила рассмотрение и решение по результатам рассмотрения было опубликовано как раз буквально за пару дней до изначальной статьи на евродрессаже (см. первыу ссылку на них в этой теме).  Результат рассмотрения - российские судьи  отсудили Афрамееву и Потураеву в "Максиме" строже, чем иностранные судьи.  И там не было разницы в 10% между оценками судей.

Оффлайн Summer

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3234
  • Beautiful is as beautiful does.
    • Просмотр профиля
Поедем ли в Рио?
« Ответ #29 : Март 29, 2016, 23:38:14 »
Ось тут український варіант чудернацької англійської   :sarcastic: https://uahorses.com/news/view/fksu-trebuet-publichnyih-izvineniy-ot-fei


Не менш чудернацький: "...наполегливо вимагаємо...".

Timbuktu

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #30 : Март 30, 2016, 13:32:54 »
Да вполне нормальный почти дипломатический английский  :sarcastic: 

Не згодна. Є, звичайно, в англійській мові головоломний бюрократичний стиль, але переважно його бачиш в юридичних паперах і трохи меншою мірою -- в дипломатичних нотах, міжнародних угодах і такому іншому. На найвищому рівні. ООН. ПАРЄ.
І є звичайний офіційно-діловий стиль, який, насправді, досить простий і чіткий, цілком читабельний.
Але навіть якщо припустити, що цей лист умисно писали в першому стилі (хоча це вже помилка), виконання все одно залишає бажати кращого. Таке враження, що відкривали словник і вибирали з багатьох значень слова найдовше і "найсолідніше" (або просто те, яке першим стояло), навіть якщо за контекстом треба було вживати інше. І синтаксис не органічний.
Ті, хто володіє англійською мовою, лист усе одно зрозуміють і спишуть його дерев'яність на те, що писали іноземці. Це, звичайно, не трагедія. Просто від офіційного органу, який є нашим обличчям на міжнародній арені, хотілось би кращого :max:.

Я, мабуть, уже офтоплю? :blush:         

П.С. До речі, чомусь мені подумалось: FEI скасувала результати того суддівства, але загалом усе минулось малою кров'ю. На позицію Логутенкової з Дон Грегоріусом це не вплинуло, вони все одно мають ліцензію на ОІ. Судді, здається, ні під які санкції цього разу не потрапили. Зате після листа в такому тоні FEI може закусити вудила і сказати: "Ах, ви хочете докази, слухання і все таке? На здоров'ячко! Ось вам гучний трибунал, ось вам санкції". 

Evelle

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #31 : Март 30, 2016, 16:00:27 »
Цитировать
Зате після листа в такому тоні FEI може закусити вудила і сказати: "Ах, ви хочете докази, слухання і все таке? На здоров'ячко! Ось вам гучний трибунал, ось вам санкції". 

Прикол в тому, що таке рішення може повитягати багато лайна не тільки на Україну, але й на тих, кого перед цим та ж ФЕІ публічно називала взірцем чесності, або взагалі видавала с себе мавпочок "нічого не бачу, нічого не чую". Ну то великий спорт  та без гучних скандалів? Тільки піару додає. 

Цитировать
И там не было разницы в 10% между оценками судей.


Тільки помітила.  У нас теж не було такої різниці. По крайній мірі там, де йшлося про олімпіаду. Якщо подивитися статтю, що я наводила вище — різниця між найвищою та найнижчою оцінками у Інни була 5,375. При тому що майже такі саме бали (різниця менше 1%) Інна отримала від вже інших суддів через кілька днів, тобто “підтвердила” свої досягнення. В статті наводилися анологічні випадки. Така ж різниця на інших змаганнях  для Інеси Меркулової становила 6.8% (це не впливала на рейтинг), а для Марини Афрамеївої різниця -  4,88%   — обидва випадки було названо  названо взірцем чесності.  Для німкені  Kristina Broring Sprehe німецькі судді в кваліфікаційних змаганням , що вплинули на ії олімпійський рейтинг, поставили оцінки на 5%  вище від інших — і це не визвало нарікань.  Тій самій полячці Беаті, що живе в Німеччині, тренується в Німеччині у  німецького судді на коні, власниками якого виступають німці —в інший кваліфікуючих на олімпіаду змаганнях  німецький суддя поставив оцінку на 5% вище за інших — і ні в кого не виникло претензій. Одночасно польский суддя ставив найнижчі оцінки для бельгійців, які були конкурентами Беати в кваліфікації. І це знову таки назвали чесним. В скандальних результатах (які аналювали) найнижчу оцінку Інні дав польский суддя (той самий що раніше занижував оцінки белгійцям, що по перше  було на користь полячки, яка сперечалася за ліцензію, а по друге, було вже після того, як стало відомо що Беата через Інну не проходить, а отже може бути і своєрідний елемент “помсти”.  Але в усій цій ситуації націоналістичними назвали дії лише українських суддів!  Тобто винними за велику різницю результатів Флераро назвали лише українців,  те що різниця могла утворитися і через те, що друга зацікавлена сторона значно занизила оцінку, якось оминається.
         Підсумовуючи вищенаведене — дії українських суддів яж ніяк не вибивалися з загально прийнятої практики. І зробила цю практику можливою саме ФЕІ. І користувалося нею багато хто. І замість того щоб змінювати всю систему, виглядає так, що ФЕІ вирішила призначити цапів відбувайлів і далі надавати  користуватися вадами системи в інтересах обраних.  Про це потроху говорили багато хто (я зустрічала такі статті), але врешті почати робити щось офіційно припало Україні, яку роль єдиного винного і покараного не влаштувала. Так, наші судді не невинні овечки. Але якщо вони роблять те саме, що багато інших - то....  Якщо карати — то карати всіх. Якщо закривати очі — то на всіх. Ну а якщо ФЕІ “закусить удила” - то хай Україна “лягається” по повній програмі.  Може тоді ФЕІ врешті  змінить систему, яка дає можливість подібних випадків.

Timbuktu

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #32 : Март 30, 2016, 17:33:41 »
Я не впевнена, чи правильно зрозуміла твердження про піар, але зараз FEI найменше за все потрібні неприємні інциденти, особливо ті, що якимось чином стосуються Олімпійських ігор. Олімпійський комітет тисне на FEI, вимагаючи зробити кінний спорт прозорішим і привабливішим для публіки, інакше він може не втриматись у програмі ОІ. Тому зараз усілякі комітети й робочі групи працюють, мов ошпарені, намагаючись реформувати кінний спорт, щоб задовольнити Олімпійський комітет. Зараз будь-який допінговий скандал, інцидент у суддівстві чи ще щось подібне може стати останньою краплею, після якої ОК скаже: "та ну вас, друзі, з вами забагато проблем, а нам погана слава не потрібна".

Через це, мабуть, у FEI намагались мінімізувати шум довкола цієї справи. Але якщо їх занадто дістати, то вони можуть обрати іншу стратегію: зразково-показово прищучити нас на повну, щоб показати ОК, що вони серйозно ставляться до порушень і не терпітимуть їх. Це, правда, тільки гіпотеза, але хтозна. Он, після цього випадку зібрали окрему робочу групу, яка тепер буде розбиратися з проблемами в суддівстві.

Timbuktu

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #33 : Март 30, 2016, 17:36:23 »
Тільки помітила.  У нас теж не було такої різниці. По крайній мірі там, де йшлося про олімпіаду.

А ті результати ніхто й не чіпав. Скасували тільки результати виступу Логутенкової на Флераро, де й була різниця в 10%. І саме за цей випадок FEI покивала на Україну пальчиком.

Evelle

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #34 : Март 30, 2016, 20:41:15 »
Піар мався на увазі великого спорту взагалі.
Цитировать
А ті результати ніхто й не чіпав
А от і ні. Поскаржилися саме на ті результати, бо тільки на Дон Грегоріусі Інна претендувала на олімпійську путівку. Результати з Флераро - зовсім інша пісня. І от поляки поскаржилися саме на події першого березня як на націоналістичне підсужування для Інни та Дона.  Через це затримали визначення квоти на олімпіаду, звинуватили Інну та Україну в шахрайстві заради квоти на олімпіаду, а потім ФЕІ говорить - так, було націоналістичне підсужування, було шахрайство, ці підсуженні шахрайські результати ми скасовуємо - результати другого березня на Флераро.  Але питання було про інший день, інших суддів, інші наслідки! Тобто результати першого березня вони вважають чесними? А чому не було офіційно сказано саме так? Мовляв, спірні результати що впливали на отримання олімпійської квоти переглянуто і залишено чинними, бо ми не вважаємо їх підсуженими за націоналістичною ознакою. І вже потім окремо про результати іншого дня на іншому коні, які геть не вплливали на олімпійську квоту.
Але те, що вирішальні спірні результати  ФЕІ де факто визнали чесними і прийняли - залишилося за кадром і так і не було озвучено! Я навмисно виділяю ці слова.
На відміну спорів з росіянами - там швиденько на весь світ заявили що ніякого підсуження не було і взагалі це судійство можна наводити як взірець чесності. Цифри і факти наведено вище.
Ну і наостанок. Як казав один журналіст - "щоб я не стрімив з місця подій повну фігню, не треба привселюдно робити повної фігні".  То ж якщо організації так потрібно виглядати красивою перед олімпійським комітетом - то не треба робити фігні. Тим більше що про цю проблему багато хто заявляв від самого початку.

Timbuktu

  • Гость
Поедем ли в Рио?
« Ответ #35 : Март 30, 2016, 22:49:17 »
Ну і наостанок. Як казав один журналіст - "щоб я не стрімив з місця подій повну фігню, не треба привселюдно робити повної фігні".  То ж якщо організації так потрібно виглядати красивою перед олімпійським комітетом - то не треба робити фігні. Тим більше що про цю проблему багато хто заявляв від самого початку.

Ну, але ж "фігня" була з нашого боку, чи не так? Отже, дивно тепер "highly demand"(:hehe:) вибачень від FEI, за те, що нас тицьнули в неї носом.