Автор Тема: Закон о жестоком обращении с животными. ¿¡Работает!?  (Прочитано 13517 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Expressiya

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 659
    • Просмотр профиля
Севастополь. Затримано коня-зебру

У Севастополі в Комсомольському парку співробітники міліції провели затримання коней, серед яких був кінь, перефарбований в зебру, повідомляють кримські ЗМІ.
Як повідомила голова Ради громадських екологічних організацій Маргарита Литвиненко, екологи разом з представниками екологічної інспекції та районних управлінь міліції неодноразово проводили рейди по центру міста, де були зафіксовані випадки жорстокого поводження з тваринами.
У парку близько десяти тварин були відібрані у власників та відправлені до стайні, де пробудуть до суду. У числі затриманих тварин виявили коня, перефарбованого в зебру. "Я впевнена, що фарба може зашкодити здоров'ю тварини. У Комсомольському парку досі продовжує "працювати" і поні, яка небезпечно хвора, вона може завдати шкоди здоров'ю людей", - додала Маргарита Литвиненко.


Генпрокуратура займеться "конячою справою"

Природозахисники поскаржилися міністерству внутрішніх справ та генеральній прокуратурі на жорстоке поводження з тваринами на острові Хортиця. Працівники кінної міліції запорізького острова не дбають про своїх коней, через що троє з них уже померли.
"Протягом останнього часу там загинуло троє коней. Тварини нічим не хворіли, а помирали виключно через халатне ставлення працівників до їхнього утримання та піклування. Зимою коней практично не годували: вони їли двічі на день мізерну кількість сіна. Тварини дуже сильно виснажені. Людей, які намагаються їх погодувати, грубо виганяють з території", - йдеться у зверненні Запорізької молодіжної організації "Служба захисту тварин" до запорізького мера Олександра Сіна.
Волонтери сфотографували кількох коней. При цьому вони додають, що на фотографіях – найбільш здорові тварини, а інших навіть не виводять зі стійл.
Таке поводження з тваринами є порушенням Закону України "Про жорстоке поводження з тваринами" та карається штрафом у 50 неоподатковуваних мінімумів чи позбавленням волі строком до шести місяців.

Источники: http://ukr.obozrevatel.com/region/sevastopol.-zatrimano-konya-zebru.htm
                http://ukr.obozrevatel.com/news/na-zaporizhzhi-koni-pomirayut-z-golodu.htm