Автор Тема: Интересная Украина  (Прочитано 84304 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Yogi

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3350
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #216 : Март 30, 2015, 11:09:23 »
27 причин ніколи в житті не відвідувати Україну (фото)  :glare:
http://vsviti.com.ua/ukraine/34647
Цитировать
Нещодавно сайт alltop10.org опублікував матеріал про найцікавіші місця України. От тільки описують їх у незвичайній, іронічній, манері. Тут наведені аж 27 причин, через які не варто їхати в Україну. Дізнаймося і ми, чому туристам радять “ніколи в житті не відвідувати цю країну”.

Фото по вышеприведенной ссылке.


Оффлайн lara

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1663
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #217 : Июль 20, 2015, 07:01:43 »
Живописная Украина глазами российского блогера: http://obozrevatel.com/photo/41063-zhivopisnaya-ukraina-glazami-rossijskogo-blogera-fotoreportazh.htm

Оффлайн ok!

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4664
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #218 : Июль 20, 2015, 07:24:39 »
Топ-9 замків України, які варто відвідати.

Палац Даховських

Мабуть, один із найказковіших замків України. Знаходиться в селі Леськове, Черкаської області. На жаль, пам’яткою архітектури його так і не визнали, хоча це і недивно. В радянські часи він був засекреченим об’єктом, про який так і не згадали сьогодні. Тим не менше він залишається прекрасним спогадом із 19 століття.

Замок був збудований Казимиром Даховським, який зібрав тут дивовижну колекцію старовинних тканин, картин, східної та європейської порцеляни. Даховські славились тим, що були англоманами, тому замок побудований в кращих традиціях англійської готики. Тут є й іподром з кіньми англійської породи, і парк, розбитий в англійській манері.

Шкода лиш, що на територію палацу вхід закритий, місцеві жителі розповідають різні історії про те, що ж з ним буде далі. Кажуть навіть, що військові вже комусь продали споруду. А у той час, поки вирішується доля пам’ятки, палац вже почав поступово руйнуватись.

Кам’янець-Подільська фортеця

Ми не могли не згадати про цей витвір мистецтва. Напевно більшість з вас її бачили або принаймні чули про неї. Якщо ні, то гайда пакувати речі, адже вона справді варта того. Цю фортецю віднесено до “Семи чудес України”, що й не випадково. Це одне з місць, яке вже роками приваблює відвідувачів і не тільки з України.

Загалом вважається, що будівництво фортеці розпочалось у 14 столітті. Але існують джерела, в яких перші згадки про неї датуються ще 11-12 століттям. А ще однією цікавинкою фортеці є те, що у вас є можливість взяти участь у нічній театралізованій екскурсії вежами та підземеллями.

Меджибізький замок

Фортеця в стилі Ренесанс розташована в Хмельницькій області. Будівництво замку розпочалось ще у 16 столітті Миколаєм Синявським – польським шляхтичем. Це була його резиденція. До цього тут знаходилися різні оборонні споруди, які, на жаль, до наших часів не дійшли через постійні руйнування татарами.

Сьогодні тут краєзнавчий музей, а, починаючи з 2004 року, у замку проводять Всеукраїнський фестиваль “Стародавній Меджибіж”. Якщо ви захоплюєтесь історією часів лицарів, лучників, королів та принцес, приїздіть сюди – тут історія оживає.

Лицарські бої, стрілецькі турніри, конкурси костюмів та менестрелів створюють неповторну атмосферу середньовіччя.

Хотинська фортеця

Хто з нас не чув про Хотинську фортецю. Це мабуть найстаріша і “найвитриваліша” споруда в Україні. Адже простоявши сотні років вона залишилась практично такою ж, якою була колись. Перші згадки про неї відносяться до 9 століття. Ви тільки уявіть собі, скільки цікавого могли б розповісти її стіни, як би вміли говорити.

Збудована вона у місті Хотин, Чернівецької області, князем Володимиром Святославовичем. Оскільки ця фортеця збереглась до наших днів в автентичному стані, тут часто проводять лицарські турніри “Битва націй”, а також знімають історичні фільми. Тут по справжньому передається атмосфера часів наших предків.

Хотинська фортеця оповита різними легендами та надзвичайними історіями. Але скажемо вам відверто, що найкраще побачити це чудо власними очима. Тому не гайте часу!

Палац графів Шенборнів

Сьогодні це – санаторій “Карпати”, а колись тут, у Закарпатській області, австрійські графи Шенборни збудували свою резиденцію та мисливський будинок. Особливостями замку є те, що побудовано його за принципом астрономічного року: 365 вікон (365 днів), 52 димарі (52 тижнів у році), 12 веж (12 місяців), 7 виходів (7 днів тижня).

До сьогодні на стінах палацу залишились фамільні герби, що належали колись Шенборнам. Побудовано замок у традиціях французького Ренесансу, що додає йому витонченої чарівності та шарму.

Кожна деталь виступає його своєрідною прикрасою. А ще цікаво те, що біля нього є озеро, яке формою схоже на колишню Австро-Угорську імперію.

Підгорецький замок

Побудований у стилі Ренесансу в селі Підгірці, Львівськї області. Замок з усіх боків оточений парком і вирізняється цілісністю художнього задуму, що робить його одним з найкрасивіших замків України. На жаль, багато пам’яток звідси було вивезено до Санкт-Петербургу у радянські часи і вони так і не повернулись додому.

Сьогодні замок належить до Переліку пам’яток світу, які потребують реставрації. Але мабуть найцікавішим є те, що, згідно з розповідями місцевих жителів і відвідувачів, у підвалах замку живе привид жінки.

Кажуть, граф Яблонський, який був власником палацу, з ревнощів закатував свою дружину і замурував її у стіні. Відтоді душа бідолашної жінки не може знайти спокою.

Золочівський замок

Сьогодні це пам’ятка історії та культури, музей-заповідник, який розташовується у Золочеві. Але історія його досить цікава. За своє існування він встиг побувати фортецею, королівською резиденцією, панською садибою, тюрмою та навіть навчальним закладом.

У 1634 році Якуб Собєський побудував його як оборонну фортецю. Житлові функції виконував замок, розташований всередині. Але особливістю місцини є загадкові камені з зашифрованими написами, які можна побачити у музеї.

Знахідку датовано 14-15 століттям, а викарбувані знаки й досі ніхто не може розгадати. Існує легенда, що таємничі символи були залишені тамплієрами, які можливо володіли замком неподалік від Золочева.

Олеський Замок

Ще одна пам’ятка архітектури, розташована у Львові – це Олеський замок. Він був одним із перших, який відреставрували і відкрили для відвідувачів ще у радянські часи. Його практично відродили з цілковитої руїни, адже він пережив чимало трагічних подій за своє існування.

Вперше згадки про нього з’являються у 1327 році, коли він знаходився на кордоні Литви та Польщі. Саме через це на долю замку випали численні війни та баталії.

Сьогодні тут знаходиться музей, відкритий для всіх бажаючих познайомитись зі стародавнім побутом.

Аккерманська фортеця

Ще одна пам’ятна фортеця, що розташовується в м. Білгород-Дністровський. За однією з версій збудована вона була у 13 століття майстром Федорком. Вона й досі залишається однією із найвеличніших і наймогутніших фортець Півдня. Адже впродовж століть вона зберегла свої мури практично у повній цілісності.

Існує безліч легенд, пов’язаних із цією фортецею. Вважається, що Пушкін, будучи у засланні, відвідав Одесу і побував в Аккермані. Подейкують, що саме тут він написав рядки із послань “К Овидию”.

Легенда про башту Дівочу розповідає, що Олександр Добрий замурував в її стінах свою дочку після того, як дівчина видурила в батька гроші, щоби збудувати власну фортецю. Кажуть, вона проголосила себе царицею і спустошувала навколишні землі грабежами та пожежами.

Ще одна легенда розповідає, що придворний поет імператора Августа, Овідій Назон, відбував тут покарання за твір, який начебто загрожував моральності римського суспільства. І таких легенд тут безліч. Якщо ви хочете почути їх, вам варто поїхати туди і поспілкуватись з місцевими жителями – розповіді про фортецю передаються тут з покоління в покоління.

Що ж, ми розповіли вам про деякі замки та фортеці, які, на нашу думку, варті того, аби їх побачити. Але це далеко не весь перелік: за даними істориків протягом існування України їх налічувалось близько 5000. Але, на жаль, про більшість з них залишились тільки спогади, а деякі сьогодні є просто руїнами. І тим не менше, важливо те, що вони зберегли пам’ять про минулі славні роки, про лицарів та героїв, про те, що було колись. Вони і далі створюють неповторну атмосферу загадковості та казки.

Garmata

  • Гость
Интересная Украина
« Ответ #219 : Август 18, 2015, 10:47:07 »
Луцкий замок


Оффлайн Poni

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 17658
  • Школа общения с лошадьми "Экви-Вита"
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #220 : Февраль 07, 2016, 17:44:42 »

с. Врублівка, біля Кам'янця-Подільського.

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #221 : Февраль 17, 2016, 17:30:00 »
Кам'янця-Подільського.
надо туда.
А давайте форумный выезд организуем, а?

Evelle

  • Гость
Интересная Украина
« Ответ #222 : Февраль 17, 2016, 21:01:15 »
Там еще и Хотин рядом. Но чтобы посмостреть оба минимум два дня нужно планировать, а лучше больше. Иначе получится только "пробежка по вершкам".

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #223 : Февраль 17, 2016, 21:04:10 »
я хочу в Ужгорооод, и Долину нарциссов. На неделю в тур где-то...

Оффлайн Poni

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 17658
  • Школа общения с лошадьми "Экви-Вита"
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #224 : Февраль 17, 2016, 21:07:34 »
Кам'янця-Подільського.
надо туда.
А давайте форумный выезд организуем, а?
Так придумывай маршрут.
А когда нарциссы напомни?

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #225 : Февраль 17, 2016, 21:09:43 »
и нарциссы, и сакуры в конце апреля

Оффлайн Mariia L.

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2548
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #226 : Февраль 17, 2016, 21:24:46 »
Долина нарциссов рядом с городом Хуст, там же главная улица усаженна вся сакурами и замок там, точнее развалины. Блин, я как раз в начале мая туда хочу поехать на цветение хотя бы на денька 2

Оффлайн Poni

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 17658
  • Школа общения с лошадьми "Экви-Вита"
    • Просмотр профиля
Интересная Украина
« Ответ #227 : Февраль 17, 2016, 21:26:08 »
Долина нарциссов рядом с городом Хуст, там же главная улица усаженна вся сакурами и замок там, точнее развалины. Блин, я как раз в начале мая туда хочу поехать на цветение хотя бы на денька 2
Стоп-стоп. Так в конце апреля или в начале мая?