Автор Тема: Прошу совета опытных собачников-служебников. Агрессия "за еду" и на боль.  (Прочитано 21007 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Скажений_Равлик

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • Мене оберігає єгипетський бог спокою Танунах!
    • Просмотр профиля
Можна і я влізу з проблемою? h:blush
Бернський зенненхунд, 2 роки, кобель, живе в приватному будинку. Вольєр є, але чисто "для вигляду" - пес постійно в дворі. Добрий і компанійський - любить, щоб чухали, гладили, сам лізе на руки. Ага, 65 кг щастя. :sarcastic:

Хазяїн возив до кінолога, який спеціалізується на служебних собаках - НО та малінуа. Результат - хазяїна слухається ідеально, на повідку слухається всіх. Проблеми - у вільному плаванні. Наприклад, не хоче заходити у вольєр - силою не змусиш. Набичується і ричить. Із останнього і самого неприємного - ліг на тапки малої дочки 9 років, ричав, коли вона хотіла їх забрати. Старший син хотів взяти - заричав. Син відступив - пес кинувся і вкусив за руку. Тут уже хлопець "прийняв бій" - ухопив за холку і давив, поки пес не перестав ричати. При чому пару разів трохи ослаблював хватку і пес починав ричати. Доводилось знову давити.

Після цього агресії з боку собаки нема - він продовжує всіх любити і лізе тіскатись. Але інколи, наприклад, його спихнути звідкись, де лежить - не вдається, він знову ричить на членів сім"ї. Хазяїна поважає і боїться.

Собака теж за харчі продасть матір рідну. Питання - також будувати все на їжі? Чи ця порода "управляється" інакше? Також, якщо хтось порадить "породника" - буду вдячна. Бажано з виїздом по Київській області - для роботи "на місці". Бо на повідку на площадці - ідеальна собака. :unsure:


Оффлайн Мария Горовая

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2402
    • Просмотр профиля
Собака теж за харчі продасть матір рідну. Питання - також будувати все на їжі? Чи ця порода "управляється" інакше? Також, якщо хтось порадить "породника" - буду вдячна. Бажано з виїздом по Київській області - для роботи "на місці". Бо на повідку на площадці - ідеальна собака.
Берн - очень типичная человеческая собака, ни разу ни караульщик. Тем не менее строить все на еде - самый простой и легкий способ, даже для чайника.

Результат - хазяїна слухається ідеально, на повідку слухається всіх. Проблеми - у вільному плаванні. Наприклад, не хоче заходити у вольєр - силою не змусиш. Набичується і ричить. Із останнього і самого неприємного - ліг на тапки малої дочки 9 років, ричав, коли вона хотіла їх забрати. Старший син хотів взяти - заричав. Син відступив - пес кинувся і вкусив за руку. Тут уже хлопець "прийняв бій" - ухопив за холку і давив, поки пес не перестав ричати. При чому пару разів трохи ослаблював хватку і пес починав ричати. Доводилось знову давити.
От любой собаки нет смысла добиваться чего-то силой. Тем самым вы опускаетесь до ее уровня, а там она задавит вас своим опытом)))) Самый простой способ - это три дня в вольере и не кормить. Потом выпустить, команда место - в вольере ждет хавка. Будет залетать аж бегом.  Все команды в свободном полете (тоже после трех суток голодовки) тоже исключительно за еду. Как только собака поймет, что всю еду она зарабатывает только и исключительно за команды -  на свободе тоже будет слушаться так же идеально как и на поводке.

Если собака рычит, то лучше руки к ней не тянуть, и силовое противостояние не начинать. Гораздо проще надеть ведро воды на голову - это отрезвляет раз и навсегда, потому что переводит противостояние в ту плоскость, где собака не имеет шанса выиграть (когда с собакой борются "вручную" - это для нее нормальное межсобачье поведение и всегда остается надежда, что она сумеет победить человека. Воду победить она никак не сможет)))). Тоже и с вольером. Шланг и сильный напор воды в морду - сам туда уберется.

Оффлайн Скажений_Равлик

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • Мене оберігає єгипетський бог спокою Танунах!
    • Просмотр профиля
У вільному польоті команди він за їжу і так робить. Проблема саме в тому, що коли він не хоче кудись іти\щось віддавати - то міняється лише за шмат сиру, або ричить і чекає "війни". Чи є шанс, що без їжі він буде щось робити? Не вкладається в голові, що собаку треба "підкуповувати". :sarcastic:

Зі шлангом і відром - ідея цікава і мені, як слабкій і тендітній дівчині, подобається більше, ніж воювати силою.))) Будемо пробувати))