Автор Тема: Аукцион лошадей. "Конюшня Бутенко". 12-13 июня  (Прочитано 17577 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Unison

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 5963
    • Просмотр профиля
Вот, собственно, положение об аукционе:

ПОЛОЖЕННЯ

про аукціон «____________»

1.   Загальні положення

1.1.   Це Положення про аукціон «______________» (далі – Положення) визначає порядок організації та проведення торгів з продажу племінних та спортивних коней.
1.2.   Торги є відкритими за складом учасників і проводяться у формі аукціону з відкритою формою подачі пропозицій щодо ціни.
1.3.   Терміни, що вживаються у цьому Положенні, мають таке значення:
аукціон - форма проведення торгів, за якою об'єкт торгів продається учаснику, що запропонував за нього найвищу ціну, яка фіксується у ході проведення торгів ліцитатором;
картка учасника - картка з номером реєстрації учасника, яка ідентифікує учасника та дає йому право на участь в аукціоні. Під час аукціону учасник піднімає свою картку для придбання лота за останньою ціною, проголошеною ліцитатором безпосередньо перед підняттям картки;
крок аукціону - мінімальна надбавка, на яку в ході аукціону здійснюється підвищення стартової та кожної наступної ціни лота;
ліцитатор - фізична особа, призначена організатором аукціону, яка безпосередньо проводить аукціон;
лот – кінь (коні, коні з кінним спорядженням (інвентарем)), що виставляється для продажу на аукціоні як самостійна позиція, що має свій номер;
власник лота (продавець) – власник коня або особа, уповноважена власником представляти його інтереси та укласти договір купівлі-продажу коня;
стартова ціна - ціна лота, з якої розпочинається його продаж на аукціоні;
організатор – юридична особа, що за дорученням власників коней здійснює організацію та проведення аукціону;
аукціонна комісія – комісія, створена організатором аукціону для організації проведення аукціону
учасник - особа, яка зареєстрована виконавцем відповідно до цього Положення та одержала картку учасника.
переможець - особа з числа учасників, яка у ході аукціону запропонувала за лот найвищу ціну;
Будь-які терміни та визначення, спеціально не розтлумачені у цьому Положенні, тлумачаться згідно з діючим законодавством України.
1.4.   На аукціоні можуть бути продані коні упряжних та верхових порід, призначені для селекції, кінного спорту, туризму або особистого використання. Кожен із запропонованих для продажу коней має паспорт племінного коня (племінне свідоцтво), що підтверджує його походження.
Всі коні перебувають під ветеринарних наглядом та визнані здоровими. Ветеринарний стан коней підтверджується ветеринарним свідоцтвом встановленої форми.
1.5.   Огляд коней, виставлених на аукціон, а також ознайомлення з документами щодо них можуть бути здійснені під час спеціалізованих презентаційних заходів, в ході яких проводиться виводка коней з коментарями спеціалістів та демонстрацією коней в руках, на корді та під сідлом. Спеціально для аукціону випускається каталог коней, що виставляються на продаж.

2. Організатор аукціону

2.1. Організатор аукціону:
2.1.1. визначає дату та місце проведення аукціону, умови придбання карток учасників аукціону, порядок заповнення заявок на участь в аукціоні, порядок допуску до участі в аукціоні, місце та строк визначення результатів аукціону;
2.1.2. організує публікацію (оприлюднення) інформації про проведення аукціону (або про скасування його проведення);
2.1.3. забезпечує підготовку, друк та розповсюдження каталогу коней, що виставляються на продаж;
2.1.4. організовує продаж карток учасників, реєстрацію учасників, забезпечує конфіденційність відомостей про осіб, що подали заявки на участь в аукціоні;
2.1.5. перевіряє правильність оформлення учасниками документів;
2.1.6. приймає рішення про допуск учасників до участі в аукціоні або відмову у допуску з підстав, встановлених цим Положенням;
2.1.7. визначає ліцитатора для проведення аукціону;
2.1.8. визначає переможця аукціону та оформляє протоколи про результати аукціону;
2.1.9. організовує огляд та демонстрацію коней, виставлених на аукціон;
2.1.10. організовую розрахунково-касове обслуговування учасників аукціону;
2.1.11. здійснює інші повноваження, визначені цим положенням.
2.2. Від імені організатора аукціону повноваження з організації та проведення аукціону здійснює аукціонна комісія, створена організатором аукціону відповідно положення про аукціонну комісію, затвердженого організатором аукціону.
2.3. Рішення про скасування аукціону приймається організатором аукціону, про що учасникам повідомляється не пізніше, ніж протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про скасування аукціону. У такому випадку внесені учасниками аукціону грошові кошти повертаються їм протягом семи робочих днів з дня прийняття рішення про скасування аукціону.

3. Порядок виставлення коней власниками на продаж на аукціоні

3.1. Для участі в аукціоні власник (продавець) коней укладає з організатором аукціону договір згідно з додатком 1. До цього договору власник (продавець) додає копію племінного паспорта коня, підтверджуючого походження коня, та довідку ветеринара про стан здоров’я коня (ветеринарне свідоцтво). Безпосередньо перед аукціоном власник (продавець) надає організатору аукціону оригінали зазначених документів.
3.2. На підставі договору, вказаного у  п.3.1. власник (продавець) сплачує організатору організаційний збір у сумі, еквівалентній 200 євро за кожний лот, у національній грошовій одиниці України (гривні) за курсом Національного банку України на день сплати.
3.3. Власник (продавець) зобов’язаний протягом десяти календарних днів після укладання договору з організатором аукціону сплатити організаційний збір та надати організатору інформацію про лот для публікації в каталозі. Для публікації в каталозі власники (продавці) повинні надати три фотографії кожного коня (вид з боку, голова крупним планом, третя – за бажанням). Вартість розміщення фотографій у каталозі входить у вартість організаційного збору.
3.4. Власник (продавець) гарантує, що вся інформація, надана організатору, є достовірною та повною. Якщо покупець пред’явить будь-які претензії організатору, продавець відшкодовує збитки та/або шкоду організатора, спричинені претензіями покупців.
3.5. Продавець зобов’язаний підписати договір купівлі-продажу лота (додаток 3) до початку аукціону та передати його організатору. Цей договір набирає чинності після підписання його переможцем (покупцем). Протокол про результати аукціону, підписаний організатором та переможцем, фіксує ціну продажу лоту та є невід’ємним додатком до договору купівлі-продажу лота.
3.6. У разі відмови власника (продавця) від участі в аукціоні, сплачений ним організаційний не повертається.

4. Учасники аукціону (покупці)

4.1. Для участі в аукціоні необхідно придбати картку учасника та заповнити заявку на участь в аукціоні (додаток 2). Картки учасників можна придбати або замовити за адресою: Київська область, Бориспільський район, село Проців, вул.Комсомольська, 12-б, Заміський клуб верхової їзди «Конюшня Бутенка О.».
4.2. У заявці вказується така інформація:
4.2.1. юридичними особами – позва назва, місцезнаходження, код ЄДРПОУ, відомості про керівника;
4.2.2. фізичними особами – прізвище, ім’я, по-батькові, адреса місця проживання, серія і номер паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, ідентифікаційний номер.
4.3. При придбання картки учасника пред’являються документи, що посвідчують особу та повноваження.
4.4. Вартість картки учасника – еквівалент 50 євро в національній валюті України на курсом Національного банку України на день придбання. Оплата може здійснюватись у готівковій або безготівковій формі. При безготівковій оплаті картка учасника видається йому після надходження коштів на рахунок організатора.
4.5. Всі картки учасників реєструються організатором в спеціальному журналі із зазначенням номеру картки та реквізитів учасника.
4.6. Придбання картки свідчить про згоду учасника з усіма умовами проведення аукціону, викладеними у цьому положенні, та про зобов’язання учасника суворо їх дотримуватись.
4.7. Для участі в аукціоні пред’являється картка учасника для реєстрації та документ, що посвідчує особу і її повноваження.
4.8. Статус учасника аукціону набувається з моменту реєстрації картки учасника.
4.9. Особа може бути недопущена до участі в аукціоні у разі:
4.9.1. подання заявки недієздатною фізичною особою або юридичною особою, правоздатність якої не може бути встановлена на підставі наданих документів;
4.9.2. картка учасника подана для реєстрації без документів, що посвідчують особу та її повноваження;
4.9.3. для участі а аукціоні прибула особа, не уповноважена на це.
4.10. Особа, що стала переможцем аукціону, зобов’язана відразу ж після аукціону підписати протокол про результати аукціону та договір купівлі-продажу лота (додаток 3).

5. Порядок проведення аукціону

5.1. Аукціон проводиться у день, час та місці, визначеному організатором.
5.2. Аукціон проводиться у такому порядку:
5.2.1. Аукціон оголошує відкритим та веде ліцитатор;
5.2.2. Перед початком проведення аукціону з продажу першого лоту ліцитатор оголошує порядок проведення аукціону та перевіряє наявність у всіх учасників карток учасників;
5.2.3. Аукціон починається з оголошення ліцитатором імені (клички), основних характеристик та стартової ціни лота № 1, а також кроку аукціону;
Крок аукціону не змінюється протягом всього аукціону та встановлюється у таких розмірах:

Стартова ціна лота (долари США)   Крок аукціону (долари США)
До 5 000    200
Від 5 000 до 10 000    500
Від 10 000 до 20 000   1000
Від 20 000 до 40 000   2000
Від 40 000 до 70 000   3000
Від 70 000 до 100 000   5000
Більше 100 000   10 000

5.2.4. Після оголошення ліцитатором стартової ціни лота та кожної чергової ціни лота учасники піднімають свої картки учасника в разі, якщо згодні придбати цей лот за оголошеною ціною;
5.2.5. Кожну наступну ціну лота ліцитатор визначає шляхом збільшення поточної ціни лота на крок аукціону. Після оголошення чергової ціни лота ліцитатор називає номер картки учасника, який першим підняв картку та вказує на цього учасника. Після цього ліцитатор оголошує наступну ціну лота згідно з кроком аукціону;
5.2.6. В разі відсутності учасників, бажаючих придбати лот за ціною, названою ліцитатором, ліцитатор повторює цю ціну три рази.
Якщо після трикратного оголошення стартової ціни жоден з учасників не підняв свою картку, ліцитатор вдаряє молотком та знімає лот з аукціону. Аукціон з продажу даного лоту завершується. До завершення аукціону такий лот може бути виставлений на продаж повторно.
Якщо після трикратного оголошення чергової ціни жоден з учасників не підняв свою картку, ліцитатор вдаряє молотком і аукціон з даного лоту завершується. Переможцем аукціону з даного лоту той учасник, номер картки якого був названий ліцитатором останнім.
5.2.7. Після завершення аукціону з даного лота ліцитатор оголошує про продаж лота, називає ціну проданого лота та номер картки учасника переможця аукціону.
5.2.8. Аукціонна комісія має право без пояснення причин зняти з аукціону будь-який лот до оголошення переможця аукціону за цим лотом. В цьому випадку ліцитатор на прохання голови аукціонної комісії повідомляє про те, що лот № ___ знято з аукціону.
5.3. Аукціон з кожного наступного лота проводиться у тому ж порядку, що й першого лота.
5.4. Після завершення аукціону за всіма лотами ліцитатор оголошує аукціон закритим.
5.5. Всі суперечки, що виникають в процесі проведення аукціону, вирішуються аукціонною комісією, рішення якої є остаточним. Порядок прийняття рішень аукціонною комісією визначається положенням про неї.

6. Оформлення результатів аукціону та підписання документів

6.1. Підведення підсумків аукціону здійснюється аукціонною комісією за кожним лотом окремо безпосередньо після оголошення ліцитатором результатів аукціону за даним лотом.
Результати аукціону за кожним з проданих лотів оформлюються окремим протоколом, який підписується організатором аукціону, ліцитатором та переможцем аукціону за даним лотом. Протокол про результати аукціону за кожним проданим лотом складається в двох екземплярах (один – для переможця, другий – для організатора) безпосередньо після оголошення ліцитатором результатів аукціону за даним лотом. В протоколі зазначаються:
6.1.1. номер лота;
6.1.2. ім’я (назва) переможця та його реквізити;
6.1.3. ціна придбаного лота.
6.2. Протокол про результати аукціону є підставою для укладення  переможцем аукціону договору купівлі-продажу лота на умовах, визначених у договорі купівлі-продажу (додаток 3).
6.3. Договір купівлі-продажу лота підписується переможцем одночасно з підписанням протоколу про результати аукціону за цим лотом.
6.4. Наслідки ухилення переможця від підписання протоколу та укладання договору визначаються законодавством України.

7. Розрахунки сторін

7.1. У разі продажу лота власник (продавець) виплачує організатору винагороду у розмірі 10 (десяти) відсотків від ціни лота, вказаної в протоколі про результати аукціону.
7.2. Для проведення розрахунків організатор забезпечує функціонування при аукціоні розрахунково-касового центру.
7.3. Оплата придбаного лоту може бути здійснена готівкою, банківською карткою або безготівково.
7.4. В разі неможливості здійснення розрахунків за придбаний лот в день аукціону, покупець, на підставі договору купівлі-продажу лота і протоколу дає письмове гарантійне зобов’язання сплати за продавця винагороду організатору. Продавець та покупець несуть солідарну відповідальність за сплату винагороди організатору.

8. Визнання аукціону таким, що не відбувся та форс-мажорні обставини

8.1. Аукціон визнається таким, що не відбувся, за кожним лотом окремо, у разі:
8.1.1. Жоден з учасників аукціону після трикратного оголошення стартової ціни лота не підняв картку учасника;
8.1.2. Переможець аукціону ухилився від підписання протоколу та укладання договору купівлі-продажу лота.
8.2. В разі визнання аукціону за конкретним лотом таким, що не відбувся, організатор аукціону має право до завершення торгів оголосити повторне проведення аукціону за даним лотом. За погодженням з власником (продавцем) організатор може зменшити стартову ціну лота.
8.3. Сторони звільняються від відповідальності за часткове чи повне невиконання зобов’язань, передбачених цим Положенням, якщо це невиконання сталося внаслідок дії обставин непереборної сили або надзвичайного характеру, які неможливо було ні передбачити, ні запобігти розумними заходами.
До таких обставин надзвичайного характеру відносяться повені, пожежі, стихійні лиха, землетруси, війна та військові дії, блокада, страйки, акти чи дії державних органів, неможливість представлення лота на аукціоні (падіж коня).
Про настання обставин непереборної сили сторони зобов’язані інформувати одна одну протягом трьох днів після дня настання таких обставин (крім випадків, коли ці обставини є очевидними для всіх сторін.
Несвоєчасне повідомлення позбавляє сторону права посилатись на ці обставини.


остальная информация на http://www.konushnya.com/