Автор Тема: Майдан - II ?  (Прочитано 5113490 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #396 : Апрель 27, 2010, 18:54:32 »
Як раз в часи Толстого вже не було франкофілії, навпаки, русофільство - після Кримської війни.
А сам Толстой був великим русофілом і сторінки про салон Шерер вивів спеціально щоби показати, які вони були вбогі. На них Наполеон суне, а вони по салонах французькою триндять.
Францію полюбили через, я думаю, бажання російської царської еліти бути ближче до Заходу. І, як тільки вималювалась вигода для тих держав, біля російських царів одразу намалювалися різні дипломати, які купували царедворців оптом і вроздріб. Петро тягнувся до німців-голандців, Анна Іоанновна також до німців, з Єлізаветою полюбили Францію, з Катериною почали читати Просвітителів. Павло Перший знов привів німецьке, яке посто зненавиділи - Олександр повернув моду на Францію. Найкраща думка на той час була Вольтер, Руссо, Дідро, література, театр... А після Французької революції - ще й емігранти.

А пам"ятаєте, Пушкін, який набагато ближче до П"єра і Наташі, написав "Баришню-крест"янку"? А там у нього один сусід англоман, а інший - русофіл  :sarcastic:...

Але росіянам нічого не загрожувало і не заважало вчити мови. Бо не було ніякої попередньої експансії і мовного терору. А просто з жиру бісилися російські еліти. Були рабовласниками - і читали Просвітителів  :sarcastic:. Були патріотами на французькій мові  :rolf: І що, це гарно?
Ось такий гєній, парадоксов друг (с)  ;)

А тим часом більшість наших з вами предків тисячами роздарювалися всіляким Потьомкінам, Розумовським, Волконським та Раєвським...


Оффлайн Invisible

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3101
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #397 : Апрель 27, 2010, 19:30:29 »
От боже ж ты мой... Вот я просто не могу читать о том, что там каждый гражданин должен... Как экономист :)
7 тыс * 45 млн = 315 млрд, если не ошибаюсь. Откуда цифра такая? А вообще, обычно, при таких подсчётах используют КОРПОРАТИВНЫЙ долг страны. К примеру, до начала кризиса корпоративный долг составлял приблизительно 100 млрд, а непосредственно долг государства - что-то около 2 млрд (в долларах все цифры). В кризис благодаря сотрудничеству с МВФ долг государства, конечно, увеличился. Кстати, новое правительство, "ищущее хоть какой-то выход" уже заявило, что хочет долгануть ещё 25 млрд...

Дак вот, корпоративный долг, это деньги, которое владельцы предприятий (многие из которых даже гражданами Украины не являются), размещённых на территории Украины одолжили за рубежём (как правило в банках). И ни вы, gadyuka, ни я абсолютно никакого отношения к этим долгам не имеем. Если с долгом не расплатятся, предприятие заберёт банк и продаст новому собственнику. Который, может быть, будет ещё и эффективнее старого. И кому от этого плохо, кроме бывших собственников предприятий, которые по собственной вине их потеряли? Чего все за них так переживают, я не пойму? Так что, gadyuka, спите спокойно, вы никому ничего не должны :)

И потом, тоже мне дело великое "иначе дефолт"? Ну, был например в Исландии дефолт год назад, и чё? Поедьте в Исландию и гляньте, как они там без штанов сидят  :sarcastic: И не раздавали они страну свою кому попало чтобы этого дефолта избежать.

Tuluza, и с газом примерно тоже, что и с долгами (это я таки обосновываю свою точку зрения). Государству Украина не нужен газ. Вообще, в принципе. Он нужен предприятиям, находящимся в частной собственности (можно исходить из того, что газ для населения вырабатываем свой). Государственный "Нафтогаз" просто посредник - покупает у одних и перепродаёт другим, ему фиолетово, сколько этот газ стоит. А если предприятия не будут конкурентоспособными если будут покупать газ по европейским ценам, то нафиг такие предприятия вообще нужны? В таком случае государство должно о социальных гарантиях для работников таких заводов, о том, какие бы другие отрасли стратегически развивать для пополнения бюджета, как стимулировать предприятия экономить газ. А не раздавать страну по кускам за дешёвый газ. Но нет, владельцы предприятий сидят в парламенте и требуют дешёвый газ любой ценой. Но самое странное, что, к примеру, Тулузе и Гадюке, у которых, я думаю, всё-таки нет металлургического завода, очень нужен дешёвый газ.

И ещё, Саш, ты так мне пишешь про Тимошенко, вроде я тут её сильно поддерживаю. Я даже не голосовал за неё в первом туре. Я исключительно свою точку зрения отстаиваю. Хотя, в том, что Тимошенко тоже сдала бы флот не соглашусь. Не сдала бы. Не потому что такая белая и пушистая, а потому что это было бы не в её интересах. Но вообще, это не важно - не об том речь совсем.

Оффлайн Invisible

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3101
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #398 : Апрель 27, 2010, 19:36:15 »
Да и вообще, я конечно повторюсь (но раз Асе так нравится :) ) - сейчас речь идёт о будущем страны. Через 20 лет всем будет абсолютно всё равно, был в Украине дефолт в 2010 или нет (это, типа, самый страшный вариант). А вот решения, принятые сейчас по флоту, языку, продаже энергопредприятий будут определять жизнь страны и её граждан. И я не хочу, чтобы для того, чтобы я сегодня кушал дешёвую колбасу (это если предположить, что эти решения таки будут иметь кратковременный позитивный экономический эффект) будущее страны изменилось не в лучшую сторону.

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #399 : Апрель 27, 2010, 19:55:24 »

Tuluza, и с газом примерно тоже, что и с долгами. Государству Украина не нужен газ. Вообще, в принципе. Он нужен предприятиям, находящимся в частной собственности (можно исходить из того, что газ для населения вырабатываем свой). Государственный "Нафтогаз" просто посредник - покупает у одних и перепродаёт другим, ему фиолетово, сколько этот газ стоит. А если предприятия не будут конкурентоспособными если будут покупать газ по европейским ценам, то нафиг такие предприятия вообще нужны? В таком случае государство должно о социальных гарантиях для работников таких заводов, о том, какие бы другие отрасли стратегически развивать для пополнения бюджета, как стимулировать предприятия экономить газ. А не раздавать страну по кускам за дешёвый газ. Но нет, владельцы предприятий сидят в парламенте и требуют дешёвый газ любой ценой. Но самое странное, что, к примеру, Тулузе и Гадюке, у которых, я думаю, всё-таки нет металлургического завода, очень нужен дешёвый газ.



Серього, я не погоджусь, що державі не потрібний газ. Так, українці можуть використовувати свій газ. Але це і все. А підприємства що, взагалі мають його не використовувати? Чи економіти? А взагалі, наскільки виросло споживання газу підприємствами - здається впало за кризу? Росіяни тим часом досить агресивно нав"язали Тимошенко за часів її прем"єрства обсяги, які Україні не потрібні?

А взагалі, напевно не тільки Тулуза не має метзаводу, але і Інвізібл  :sarcastic:. І, як ні дивно, газ купують не підприємці, а держава Україна за рахунок бюджету? Тобто, ми з вами. Хоча, дані газові оборудки просто знизили тиск росіян, в матеріальному плані, наскільки я зрозуміла, ми мало чого домоглися.

Нафтогаз має не просто продавати, а повертати гроші в бюджет. А здається, десь писали, що підприємствам пропонують росіяни продавати газ за цінами, які вони можуть витримати, натомість частину акцій просто пропонують передати у власність так би мовити певним панам. І все - ніякої труби не треба... Все легко і просто. Власники звичайно були проти. Тому віддали базу ще на 25 років. Кому погано? Мають якусь хвилинку відпочити. Росія зараз посилилась. Гамерика розбирається зі своєю кризою, Європа - зі своєю, Качиньський загинув, Саака замовчав, навіть оно в Бішкеку лояльна їм влада. Наші здали те що на поверхні. До того йшло і інакшого виходу не було. Згадайте як викручувалась Тимошенко з оплатою за газ - капєц. Довго так продовжуватись не могло.

Оффлайн Invisible

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3101
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #400 : Апрель 27, 2010, 20:15:44 »
Tuluza, Нафтогаз продає газ підприємствам за тією ж ціною, за якою купує у Газпрому. Плюс витрати на траспортування. Принципого бюджет тут ні до чого. Те, що у Нафтогаза вічно не сходяться баланси і не вистачає грошей, то вже інша проблема, яка виникає в основному через компенсування вартості газу для населення. Детально описувати цю схему довго і нудно, але повір, за наші гроші газ для приватних підприємств ніхто не купує.
Я в принципі з тобою погоджуюсь, що було багато об'єктивних причин для того, щоб ця угода відбулася. Але це не привід її підтримувати чи навіть виправдовувати. Ну а чи погано комусь від флоту на 25 років, в принципі, філософське питання. На перший погляд ніяк він нікого особисто не стосується, але все-таки неприємно знати, що десь на території твоєї держави тусується армія іншої держави і що у неї в голові - не відомо. Це ж, блін, флот, з військовими кораблями з великими такими гарматами, авіацією з реальними ракетами. Це коли на форумі про нього бла-бла-бла, то він не страшний, що там, флот собі і флот. А спробуй хоча б на ютубі подивитися відео з його навчань... До того ж, за ті додаткові 25 років, думаю, виникне не одна ситуація, коли той флот відіграватиме серйозну роль в житті країни та її громадян. Причому, скоріш за все, вкрай негативну.

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #401 : Апрель 27, 2010, 20:43:53 »
Та я не підтримую і не виправдовую. Я просто хочу зрозуміти, чому так відбулося і філософськи з цим змиритися. І мені здається, що реальніст така, що по іншому зробити не виходило. Бо хто у владі? Ну бачимо ж, кто. Я маю на увазі всю владу останніх 10 років як мінімум :(.

А от громадян киданули, коли мажоритарку забрали. От тоді все - почалося забирання права голосу :(.
Боюся, прголосують зараз вибори прездента парламентом і все - до побачення, нарід :(. В такому разі я б на вулицю вийшла.
А флот мені якось дійсно не дуже страшним вважається  :sarcastic:

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #402 : Апрель 28, 2010, 06:09:39 »
Прочитала Найєма на УП. Якось було боляче і образливо за людей, як ніколи останнім часом.
Гади. Спочатку здали і продали все що можна, часом об"єднуючись разом, а тепер цирк з бійкою влаштували.
Україну вони рятували... Ну-ну...

http://www.pravda.com.ua/articles/2010/04/28/4982942/

Оффлайн Asja

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 9974
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #403 : Апрель 28, 2010, 06:19:00 »
Sashk, vnimatelno chitajem (hotia ponimaju, chto s moimi karakuliami eto ne prosto)- ja pisala,
Sash, a tebia ne smushiajet, chto ty sporish pro voprosy ekonomiki s dvumia ekonomistami (eto ja pro gaz, proizvodstvo i prichinu ekonom. g..py v Ukraine)? Dvumia, t.k. ja polnostju poddergivaju Invisible.

Pojasnenija po povodu gazwa - toge absoliutno pravilny i poniatny.
A pro chudesnuju kadrovuju politiku nashej novoj vlasti ja uge pisala - na finansovom rynke nerod realno ne ponimajet, chto delat s podobnymi naznachenijami i kak rabotat.

A ug jesli ty vernulas k jazyku. Ja postojanno pisala, chto ja protiv russkogo, kak vtorogo gosudarstvennogo, a pro kompromisy v obshem govorit slogno. Razreshit sdavat ekzameny i uchitsia v vuzah na negosudarstvennom jazyke - eto ne kompromis, a banalnoje zaigryvanije s chastju naselenija.

Оффлайн Kat

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3869
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #404 : Апрель 28, 2010, 06:28:06 »
Але росіянам нічого не загрожувало і не заважало вчити мови. Бо не було ніякої попередньої експансії і мовного терору.
Ще раз повторюю своє питання:  а зараз в Криму хтось заважає вчити мови?

Оффлайн Asja

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 9974
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #405 : Апрель 28, 2010, 06:32:01 »

Хіба їм хтось забороняє спілкуватися російською вдома, в родині, з друзями? читати російські книжки?  :shocked: поставити собі супутникову антену та дивитися росіські канали/фільми?
Ja raz 100 pytalaqs poluchit otvet na etot vopros, no krome filmov v kino tak nichego i ne uslyshala :unsure:

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #406 : Апрель 28, 2010, 06:40:56 »
Але росіянам нічого не загрожувало і не заважало вчити мови. Бо не було ніякої попередньої експансії і мовного терору.
Ще раз повторюю своє питання:  а зараз в Криму хтось заважає вчити мови?

Ви знаєте, кримчани вважають, що так. Маю подругу з Криму, вона каже, що школи україномовні, російські забороняють.
Бодай більше, вона розповідала, що спершу, як тільки почалася встановлюватись незалежність, народ її сприймав позитивно.
Але мовна політика проводилася настільки грубо, що тепер кримчани дуже негативно налаштовані проти української мови.

Всі наші з нею суперечки ні до чого не привели. Але саме від неї я особисто почула позицію іншої людини. Яку треба поважати і за якою також стоїть певний досвід.
Тому, я вважаю, що людям не дали правильну і гарну мову (почитайте дитячі підручники - це ж повішатись!) і не зробили це правильно і гарно.

Оффлайн Tuluza

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4618
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Майдан - II ?
« Ответ #407 : Апрель 28, 2010, 06:48:54 »
Sashk, vnimatelno chitajem (hotia ponimaju, chto s moimi karakuliami eto ne prosto)- ja pisala,
Sash, a tebia ne smushiajet, chto ty sporish pro voprosy ekonomiki s dvumia ekonomistami (eto ja pro gaz, proizvodstvo i prichinu ekonom. g..py v Ukraine)? Dvumia, t.k. ja polnostju poddergivaju Invisible.

Pojasnenija po povodu gazwa - toge absoliutno pravilny i poniatny.
A pro chudesnuju kadrovuju politiku nashej novoj vlasti ja uge pisala - na finansovom rynke nerod realno ne ponimajet, chto delat s podobnymi naznachenijami i kak rabotat.

A ug jesli ty vernulas k jazyku. Ja postojanno pisala, chto ja protiv russkogo, kak vtorogo gosudarstvennogo, a pro kompromisy v obshem govorit slogno. Razreshit sdavat ekzameny i uchitsia v vuzah na negosudarstvennom jazyke - eto ne kompromis, a banalnoje zaigryvanije s chastju naselenija.

Ась, ти неуважно прочитала, що ніхто не сперечався з Сергієм. Він дуже мало написав в першому пості про газ і виробництво, тему розкрив в другому, на моє прохання. Може економістам і все зрозуміло з короткої репліки, що в Україні можна купити лише цеглу  :sarcastic:, але мені не було зрозуміло.
Я поцікавилась у чоловіка, який був політичним і досить фаховим економічним журналістом, щодо теперішньої ситуації. На його думку, ця угода таки визріла, і з економічного, і з політичного боку (український газ же не сферичний в вакуумі і за всім у світі стоять інтереси, великі і маленькі) воно до того йшло. Але, сказав він, погано те, що так нишком вони це зробили, тепер можна чекати повернення старих часів. Так, буде порядок і не буде бардаку (чого дужже чекав бізнес). Але нарід буде безправним.

Що характерно, Ась, для Європи, на мою думку, і що не можемо зробити ми поки що. У них знайшли компроміс між суспільством і владою. Є моменти, коли суспільство там за бидло рахують і з ним не радятся, а є моменти, коли суспільство красиво впливає на доленосні рішення. А от у нас досі таке не працює. Бо мабуть крадуть багато  :sarcastic:, починаючи з самих громадян...