Автор Тема: Західно-Український Кінний Двір  (Прочитано 15165 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Оля Кузик

  • Энтузиаст
  • **
  • Сообщений: 106
    • Просмотр профиля
Західно-Український Кінний Двір (ЗУКД) створено з метою сприяння кінному спорту на Львівщині, а напрямками його діяльності є розвиток спортивних об'єктів кінного спорту, сприяння самостійним професійним спортсменам та любителям спорту, розвиток шкіл верхової їзди, кінноспортивних закладів, благодійна діяльність та діяльність у сфері культури і спорту, тощо.

Основною спортивною спеціалізацією ЗУКД на сьогоднішній день є дисципліна конкур (подолання перешкод). ЗУКД – це закритий спортивний заклад, який займається професійною підготовкою спортсменів для участі у змаганнях державного та міжнародного рівня, водночас завжди відкритий для залучення нових спортсменів.

Технічним консультантом ЗУКД є майстер спорту міжнародного класу Сергій Жогов, один з провідних українських спеціалістів зі створення та побудови маршрутів на конкурних полях для проведення чемпіонатів України, різноманітних Кубків та міжнародних змагань з конкуру.

Спортивна команда ЗУКД налічує декілька учасників, серед них – член збірної команди України з конкуру, майстер спорту Богдан Дзидзан та кандидат в майстри спорту Ольга Кузик.

Західно-Український Кінний Двір розташований в 39-и кілометрах від центру Львова у прикордонній зоні. ЗУКД часто використовується як транзитна зупинка коневозів, які прямують в Західну Європу або в зворотньому напрямку на схід України.