Автор Тема: Мягкие щетки  (Прочитано 14410 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Ultra

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1593
    • Просмотр профиля
Мягкие щетки
« : Январь 27, 2014, 12:02:01 »
Навеяно темой о скребницах  :sarcastic:
Кто какими пользуется? Ваши впечатления?

Мне в последнее время очень нравяться щетки из натурального ворса, но они отличаются по жесткости - одни более жесткие, одни совсем мягкие. В чем разница в использовании? Я пробовала чистить и той и другой - особых различий не заметила  :unsure:


Timbuktu

  • Гость
Мягкие щетки
« Ответ #1 : Январь 27, 2014, 12:51:48 »
Мені доводилось користуватись трьома видами щіток з натуральним ворсом: з кабанячою щетиною (та, що більш жорстка), з кінським волосом (та, що більш м'яка) і з козячою шерстю (взагалі ультрам'яка).
Щітки з козячою шерстю годяться, в принципі, тільки щоб з моськи пилюку змахнути :sarcastic:. Козяча шерсть м'якесенька, як пух, вона категорично не хоче довго триматись на щітці, тому такі щітки дико линяють і, як наслідок, недовговічні.
"Свинські" щітки непогані, добре проникають між шерстинками і все таке, але з дрібним пилом можуть не завжди впоратись, після них все одно хочеться пройтись суконкою. Можливо, це ще залежить від того, наскільки щільний ворс на щітці.
Щітки з кінським волосом - мої улюблені. Чистять дуже чисто (перепрошую за каламбур), підбирають дрібні порошинки і наводять блиск на шерсть. Але теж залежить від якості щітки. Я люблю щільненько "напаковані" щітки, а то деякі виробники шкодують щетинок, і на їхніх щітках три з половиною волосинки одна одній телеграми шлють :sarcastic:

Оффлайн Ultra

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1593
    • Просмотр профиля
Мягкие щетки
« Ответ #2 : Январь 27, 2014, 13:02:25 »
Спасибо за ответ! У меня как раз "свинская"  :sarcastic: и вы очень точно описали мои наблюдения что она не совсем хорошо отчищает. И еще "козью" щетку пробовала - те же впечатления, что и у вас. Прошлась ею по корпусу - ощущения, что только лоск наводит.

Какие марки "конских" щеток вы посоветуете?

Timbuktu

  • Гость
Мягкие щетки
« Ответ #3 : Январь 27, 2014, 15:16:32 »
З марками складніше, бо в мене склероз :blush:. Точно пам'ятаю, що користувалась ShowMaster (їх привозять за кремерівським каталогом). У них темний волос, а посередині літера S зі світлого. Інші були давніше, тому бренди, боюсь, не пригадаю :pardon:. Але я собі буду підшукувати якийсь новий різновид щіток, бо в мене з попередніми була проблема (не пов'язана з якістю щетини; якщо цікаво, я напишу). Західні друзі просто марять щітками Borstiq. Я їх ще в руках не тримала, але хочеться :max:. Вони недешеві, тому поки що давить жаба