Автор Тема: Государственная аттестация жеребцов производителей  (Прочитано 63203 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн koneprom

  • Энтузиаст
  • **
  • Сообщений: 142
    • Просмотр профиля
ВНИМАНИЕ КОННОЗАВОДЧИКОВ И КОНЕВЛАДЕЛЬЦЕВ!
 
ГОСУДАРСТВЕННАЯ АТТЕСТАЦИЯ ЖЕРЕБЦОВ ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ
ДЛЯ ПЛЕМЕННОГО ИСПОЛЬЗОВАНИЯ НА 2009 ГОД


Заявки принимаются в ГССТЦ "Конепром" по адресу:
Киев, Панаса Мирного 28, к. 55.
Тел. для справок: 8 044 288 80 75


Даты и место проведения по породам:

Украинская верховая - 21-23 октября 2008 года ( срок подачи заявок до 01.10.2008)
Место проведения:  КСК "Магнат", п. Чубинское
 
Торийская - 16-17 сентября 2008 года ( срок подачи заявок до 01.09.2008)
Место проведения: Мирогощанский аграрный колледж, Ровенская область.
 
Гуцульская - 19-21 сентября 2008 года ( срок подачи заявок до 01.09.2008)
Место проведения: НВ асоциация "Племконецентр", Закарпатская обл.
 
Другие породы - 07 ноября 2008 года ( срок подачи заявок до 15.10.2008)
Место проведения: Киев

koneprom, у нас большими буквами писать название темы запрещено
Модератор


Оффлайн koneprom

  • Энтузиаст
  • **
  • Сообщений: 142
    • Просмотр профиля
Перечень документов необходимых для подачи жеребца на аттестацию


Для жеребцов которые аттестовываются первый раз:

1. Заявка; http://koneprom.pp.net.ua/Zayava.doc
2. Форма 1-к ( Карточка племенного жеребца) и подробная информация о его спортивной продуктивности ( результаты выступлений  если таковые есть) http://koneprom.pp.net.ua/Formi/1-k.doc

Для импортных жеребцов:

1. Копия сертификата о происхождении

Для жеребцов-производителей котрые уже были аттестованы:

1. Информация о племенном использовании за последний год.

Оффлайн Таn-iln

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 926
  • Когда орлы молчат, болтают попугаи.
    • Просмотр профиля
Оценка и атестация жеребцов верховых пород на базе КСК "Магнат" будет проходить 22 октября 2008 года, начало в 10-00. %|

Оффлайн Татьяна "Status"

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2895
  • Конный завод "Статус"
    • Просмотр профиля
Сколько заявлено жеребцов на аттестацию?

Оффлайн Таn-iln

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 926
  • Когда орлы молчат, болтают попугаи.
    • Просмотр профиля
по последним данным - 28.

Оффлайн Таn-iln

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 926
  • Когда орлы молчат, болтают попугаи.
    • Просмотр профиля
Тимчасові правила проведення атестації жеребців української верхової та західноєвропейських напівкровних  верхових порід для племінного використання

1.Загальні положення
1.1.Атестація жеребців базується на оцінці за комплексом ознак: тип, екстер’єр, проміри, спортивна роботоздатність. При подачі заявки власник вказує спортивну спеціалізацію коня (виїздка або конкур).
1.2.На виводці жеребців оцінюють за типом, екстер’єром. На випробуваннях – за руховими та стрибковими якостями. Оцінка проводиться за 10 бальною шкалою.
1.3.Для атестації для племінного використання жеребець має бути оцінений у середньому не нижче 7 балів, і не менше 6 балів за кожну з ознак. Жеребці західно-европейських порід які атестовуються для української верхової породи повинні бути оцінені в середньому не нижче 8 балів.
1.4.Перед початком Оцінки все поголів’я коней ділять на групи в залежності від породи та віку. Після цього кожному коню присвоюється індивідуальний номер, який визначає порядок виходу коня для оцінки комісією.
1.5.Виводка жеребців, випробування їх за руховими та стрибковими якостями проводиться у критому манежі. Показ коней на виводці здійснюється в руках. Показ коней при оцінці довжини кроків здійснюється в руках або під сідлом (за бажанням власника). Оцінка стилю рухів та стрибкових якостей – здійснюється на свободі.  З кіньми на манежі працюють досвідчені тренери, які виконують команди головного експерта.
 
2.Порядок проведення оцінки для коней спеціалізації - виїздка:
2.1. Виводка (оцінка екстер’єру, типу, зняття промірів)
2.2. Оцінка рухових якостей:
а) Оцінка довжини кроку  кроком та риссю ( в руках або під сідлом на дистанції 25 м)
б) Оцінка стилю рухів -  ритмічність, еластичність, парадність ( в манежі на свободі кроком, риссю, галопом)

3. Порядок проведення оцінки для коней спеціалізації - конкур:
3.1 Виводка (оцінка екстер’єру, типу, зняття промірів)
3.2. Оцінка рухових якостей. Оцінка стилю рухів -  ритмічність, еластичність, парадність ( в манежі на свободі кроком, риссю, галопом)
3.3.Оцінка стрибкових якостей

4. Вимоги до коней, що представлені для Оцінки
4.1. До експертної оцінки допускаються жеребці 3-х років і старше, які записані самі, або їх батьки до книги племінних коней відповідно породи,  що пройшли заводський або спортивний тренінг, підготовлені до показу на виводці та випробуваннях.
4.2. Коні мають бути оповоджені, спокійно стояти на оглядовому майданчику, вільно рухатися в поводу кроком та риссю, підготовлені до подолання перешкод у шпрингартені без вершника ( для коней спеціалізації конкур) , виміряні за основними промірами (висота в холці, коса довжина тулуба, обхват грудей та п’ясті ).
4.3. Кінь має бути вичищений, грива та хвіст розчесані або заплетені, копита – розчищені, вимиті та змазані.
 4.4.  Показ коней дозволяється лише на уздечці, правильно підігнаній та чистій. Допускається використання допоміжних засобів захисту кінцівок (бинти, нагавки, колокола) – за виключенням виводки.
4.5.  Перед початком Оцінки коні мають пройти ветеринарний огляд.
4.6.  Жеребцям, які за результатами виводки, оцінки рухових та стрибкових якостей набирають необхідний для атестації бал – обов’язково робляться рентгенологічні знімки передніх і задніх кінцівок.

5. Експертна комісія, завдання та порядок роботи
5.1.Експертна комісія оцінює коней за комплексом ознак ( типом, екстер’єром, промірами, спортивними якостями) та визначає кращих жеребців по вікових групах та породах, і виділяє ремонтне поголів’я. Результати оцінки оформлюються зведеним протоколом.
5.2. Склад експертної комісії:
- Голова комісії
- Заступник голови
- Члени комісії
5.2.Експертна комісія оцінює кожного коня та заповнює індивідуальний протокол.
5.3.Голова комісії оголошує індивідуальний номер коня, керує порядком проведення Оцінки та діями виводчиків.

6. Оцінка типу та екстер’єру
6.1.Оцінка типу та екстер’єру здійснюється на спеціальній площадці (без додаткових засобів захисту кінцівок). Виводчик ставить в зоотехнічну стійку коня безгривою стороною, навпроти комісії. Після зупинки виводчик робить крок вперед, повертається навколо осі і займає позицію перед конем. Повід утримується обома руками.
6.2.Експерти оцінюють гармонійність будови тіла, вираженість типу породи, кістяк, статі, відзначають недоліки та вади.
6.3.Експерти  проводять оцінку коня по типу, екстер’єру по 10-бальній шкалі  ( додаток 2) в особистому протоколі.

7. Випробування рухових якостей

7.1. Оцінка ширини кроку  кроком та риссю ( в руках або під сідлом на дистанції 25 м)
7.1.1.Проводиться під сідлом або в руках (за бажанням власника). Вершник або виводчик повинен провести коня прямолінійно вздовж стінки манежу по розміченій доріжці довжиною 25 метрів. Використання мартингалів, шпрунтів, розв’язок – не допускається.
7.1.2.Учасник повинен подолати контрольну дистанцію двома алюрами (крок та рись). Надається одна розминочна спроба та по три залікових на кожен алюр.
7.1.3.Старт приймають з середини протилежної стінки, в разі збою штраф не нараховують, спробу не повторюють. Залік – по кращому результату.
7.1.4.Кількість кроків переводять в бали за шкалою (додаток 3) сумують та ділять на два.

7.2. Оцінка стилю рухів -  ритмічність, еластичність, парадність (в манежі на свободі кроком, риссю, галопом)
7.2.1.У манеж кінь виводиться кроком і проводиться по колу манежу. Оцінка якості руху кроком, риссю і галопом проводиться на свободі (мал.1)
7.2.2.При оцінці руху враховується: величина захвату простору, збалансованість руху кінцівок в усіх суглобах, прямолінійність, здатність коня утримувати себе в повітрі (висота ходу), імпульс руху, положення шиї і можливість її утримувати в природному положенні під час руху, розтягнутість, міру згинання кінцівок, красоту і парадність руху кінцівок, гармонійність руху.
7.2.3. Оцінка за рухові якості на свободі вираховується шляхом додавання балів за кожен з алюрів ( крок, рись, галоп) та діленням цієї суми на три. ( додаток 3)

8. Випробування стрибкових якостей
8.1. Оцінка та показ стрибкових якостей проводиться в манежі з огородженим з однієї сторони коридором. На протилежній стороні встановлюються три перешкоди і одна підказка у вигляді жерді. Висота основної перешкоди  змінюється за командою головного експерта, але не повинна перевищувати 140 см для коней 3-х років, та 150 см для коней 4-х років і старше.
8.2.Оцінка стрибкових якостей складається з показників сили, техніки стрибка і темпераменту коня. Підсумкову оцінку стрибкових якостей визначають діленням суми балів за оцінку силових якостей, техніки стрибка і темпераменту на три.
8.3.Силові якості оцінюють за шкалою згідно з додатком.
8.4.Виводчик в поводу проводить коня по коридору і підводить до першої підказки, потім відпускає коня в зворотньому напрямку. За готовністю виводчик спрямовує коня на перешкоди. Необхідність закінчення показу визначає голова комісії. У випадку непідготовленості коня до подолання перешкод, або надмірного його нервування експерт має право припинити проходження конем випробувань.
8.5. Для визначення техніки і стилю стрибка  враховуються наступні показники: техніка стрибка (стиль), сила стрибка, збалансованість руху, активність задніх кінцівок, еластичність руху кінцівок, спини та попереку, характер виносу передніх і задніх кінцівок. Оцінку за техніку стрибка коня визначають за ступенем відхилення голови, шиї та кінцівок від ідеальної моделі, віднімаючи від максимально можливої оцінки ( 10 балів) штрафні бали за кожну з характеристик (Додаток 4)
8.6. Підсумкову оцінку стрибкових якостей коня визначають шляхом складання балів за силові якості, стиль ( техніку) стрибка та темперамент і діленням на три. ( додаток 1)

9. Результати експертної оцінки
9.1.По закінченню показу оголошуються результати експертної оцінки. Визначаються переможці та призери. Готуються пропозиції по атестації та подальшому використанню у племінній роботі  кращих за результатами Оцінки жеребців.
9.2. Загальна оцінка для коней спеціалізації виїздка дорівнює: сумі балів за оцінку екстер’єру, оцінку довжини кроку, оцінку стилю рухів розділеної на три. Загальна оцінка для коней спеціалізації конкур дорівнює: сумі балів за оцінку екстер’єру, оцінку стилю рухів, оцінку стрибкових якостей  розділеної на три.

 
Додаток 1

Коні у віці 3 років   Коні у віці 4 років і старше
Висота перешкоди, см   Оцінка, балів   Висота перешкоди, см   Оцінка, балів
140   15   150   15
130   11   140   11
120   8   130   8
110   6   120   6
100   5   110   5

Примітка: Оцінку знижують на 1 бал за кожне зачеплення; на 2 бали за порушення контрольної перешкоди.



Додаток 2
Шкала оцінки коней за типом та екстер’єром
Вираз типу та статей екстер’єру   Оцінка, балів
Відмінно   9-10
Добре   7-8
Задовільно   5-6
Недостатньо   3-4



Додаток 3
Шкала оцінки жеребців за руховими якостями
( контрольна дистанція 25 м).

Показник випробувань   Оцінка, балів
   10   9   8   7   6   5
Кількість кроків:
На вільному кроці   25   26   27   28   39   30 і більше
На максимально широкій рисі   14   15   16   17   18   19 і більше









Додаток 4
Шкала штрафних балів за відхилення від ідеальної моделі стрибка ( стиль та техніка)
Показник   Штрафні бали
Шия схилена недостатньо   -1
Шия на рівні спини або дещо нижче лінії спини   -2
Шия вище лінії спини   -3
Передпліччя на рівні горизонталі   -1
Передпліччя нижче горизонталі   -2
Передпліччя схилене вниз   -3
П’ястки висять, кут з передпліччям близько 90 *   -2
П’ястки схилені, кут з передпліччям 45 *   -1

Оффлайн Татьяна "Status"

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2895
  • Конный завод "Статус"
    • Просмотр профиля
Ждем результатов аттестации :)

Оффлайн mala-mut

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2667
    • Просмотр профиля
У нас отестовали троих жеребцов из пяти... что уже не плохо!!! 8)
Но вот чего я не поняла, да и чесно не только я, а многие зрители, заводчики, мы стояли просто в растеренности, почему не дали лицензию Лейпцигу..?  Возможно прольет кто нибудь свет на эту ситуацию?

Оффлайн Татьяна "Status"

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2895
  • Конный завод "Статус"
    • Просмотр профиля
Мы тоже в шоке, он реально был один из лучших, а может и лучший... По движениям ему точно раных небыло, да и прыжок именно его мне запомнился больше всего.
Может конепром прокоментирует...

Оффлайн Таn-iln

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 926
  • Когда орлы молчат, болтают попугаи.
    • Просмотр профиля
Предворительные результаты атестации. окончательные - после ренгенов и заседания комисии 7 ноября.
№ жереб-ця   Кличка   Власник   Тип   Екстер'єр   Проміри   Роботоздатність   Cума   Середня оцінка   Результати оцінки
1    Алмаз – руд, 2005 (Зєфір – Аорта)   АФ «Агрокомплекс» Дніпропетровська обл.
    6,73   6,93   7,00   8,33   28,98   7,25   Атестований
2   Арбат – гн., 2005 (Рітм-1051 Амбіція)      7,23   6,98   7,00   7,25   28,45   7,11   Атестований
4   Бон Бонапарт- т.гн., 2005 (Бонапарт – Канарєйка)   Пв Кищук О.Є.   6,27   6,61   10,00   6,89   29,78   7,45   Атестований
6   Космодром – т.гн. 2005 (Дуплєт – Куранта)    Деркульський к.з. № 63 Луганська обл.   7,59   7,41   10,00   7,97   32,97   8,24   Атестований
7   Мускат – т.гн. 2005 (Сенатор-Молнія)    ФГ «Егор» Черкаська обл.   7,95   7,45   7,00   7,70   30,11   7,53   Атестований
10   Топаз – т.гн. 2005 (Образєц-Технологія)    ГССТЦ «Конепром» м Київ   8,55   7,80   7,00   8,34   31,68   7,92   Атестований
13   Мун Рей – гн. 2005 (Корнет Оболенский – Комтессе)    ТОВ «Жашківська кінно-спортивна школа»Черкаська обл.
    8,00   7,83   8,00   8,59   32,42   8,10   Атестований
14   Кейп Таун –гн., 2005 (Кюдам де Ревел – Принцеса)      7,32   7,26   7,00   8,50   30,09   7,52   не атестований
15   Гавр – руд. 2004 (Грохот – Ганка)    АФ «Агрокомплекс» Дніпропетровська обл.
    7,23   6,91   7,00   6,64   27,78   6,94   не атестований
17   Паріж – гн., 2004 (Рубін – Позиція)      7,45   6,85   6,00   7,30   27,61   6,90   не атестований
18   Флагман – т.гн. 2004 (Мохок – Фахта)     ГССТЦ «Конепром» м Київ   7,73   7,00   8,00   7,82   30,55   7,64   Атестований
19   Хмєльнік – т.-гн. 2004 (Клівер – Хорта)    ПВ Клімов А.В.   8,82   7,98   8,00   7,88   32,67   8,17   Атестований
20   Купідон – сір. 2004 (Корнет Оболенский – Сура)    ТОВ «Жашківська кінно-спортивна школа»Черкаська обл.   7,86   8,18   9,00   8,89   33,93   8,48   Атестований
21   Гепард – руд. 2003 (Промах – Гекта)    АФ «Агрокомплекс» Дніпропетровська обл.   7,55   6,83   7,00   8,08   29,45   7,36   Атестований
24   Холдінг – руд. 2003 (Гіпюр – Хонда)    Харківська державна зооветеринарна академія   6,95   6,82   9,00   6,85   29,62   7,40   Атестований
25   Орбіт – руд. 1999 (Торранс – Орбіта)    ПВ Кищук О.Є.   7,86   7,43   6,00   6,63   27,92   6,98   не атестований
28   Морфеоз – гн., 1999 (Халлінг – Вілані)    Дніпропетровський к.з. №65   8,05   7,39   10,00   8,36   33,79   8,45   Атестований
30   Конкістадор – гн. 2005 (Цесано – Наомеджик)    Пв Вінниченко С.О.   8,05   7,75   7,00   8,51   31,31   7,83   не атестований
31   Лейпціг – гн., 2005 (Лансер ІІ – Політіка)     ПВ Бабенко В.Р.   8,05   7,75   6,00   8,18   29,97   7,49   не атестований

Оффлайн mala-mut

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2667
    • Просмотр профиля
Да, это как фигурное катание или художественная гимнастика... мнений море... к судьям претензии... хотя в их професионализме ни кто не сомневается... а ясности ноль... :glare:

Оффлайн mala-mut

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2667
    • Просмотр профиля
А движения у Лейпцига действительно нечто... я влюбилась :blush:
И прыжок, взлетал как будто с крыльями... и преземлялся беззвучно... правда я смотрела с такого ракурса из каторого техничность и правильность оценить крайне сложно, но вот сила прыжка, да КОЛОСАЛЬНАЯ!  :yes: