Автор Тема: КІННИЙ КЛУБ МІДГАРД, ВДНГ, РЕАЛІЇ  (Прочитано 2877 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн HappyHorse

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 3
  • Я люблю UAHORSES
    • Просмотр профиля
КІННИЙ КЛУБ МІДГАРД, ВДНГ, РЕАЛІЇ
« : Октябрь 11, 2020, 20:01:03 »
 КІННИЙ КЛУБ МІДГАРД, ВДНГ, РЕАЛІЇ

Увага, довгопост. Пост про те, що варто знати перед тим як ви підете на зайняття туди самі або відправите туди свою дитину.

ЦІЛЬ ПОСТУ

Пост для людей, що відвідують, або бажають відвідати кінний клуб Мідгард, а також всіх небайдужих до тварин в цілому. Ціль посту: поширення свідомого та відповідального ставлення до тварин у кінному клубі Мідгард, створення сприятливих умов для тварин, що перебувають там, а також покращення якості тренування.

ВСТУП

Почну з далека, для тих хто завсім новачок. Їзда верхи не виникла вчора чи навідь позавчора. Треннінг верхового коня вивчають в університетах світу і України. Це означає, що є норми і правила майже з приводу всього, що стосується коня: норм годівлі, параметрів тренінгу загальні для коня і більш конкретні у певних дисциплінах, кваліфікації тренера і кваліфікаціі вершника ect. На початкових етапах знайомства з верховою їздою  тренер має пояснити клієнту базові поняття щодо техніки безпеки, правил поведінки, навчити триматися і сідлі і не відбивати спину коню, на що треба звертати увагу при сідланні і розсідлуванні, на що звертати увагу коли людина проводить огляд та чистку коня, а також що робити у критичних ситуяціях, коли кінь не лякається або неадекватно себе веде.
Ви платите за заняття верхової їзди, чи не так? Тож напевно розраховуєте отримати урок у досвідченого тренера. Допустімо, ви ще тільки новачок у кінній справі, тому багатьох речей не знаєте і довіряєте тренеру процесс свого навчання. Це звичайна справа у сфері послуг, що має назву ассиметричність інформації. Коротко: у клієнта менше знань про послугу/товар, тому у виконавця послуги/продавця товару є можливість надурити клієнта. Коли клієнт отримує послугу, він повністю залешний від добросовістості виконавця. Тобто, коли ви приходите у кінний клуб, ви очікуєте по-перше їзди на тренованому коні, по-друге інформаціі щодо базових правил поводження з тваринами і інформаціі у безпосередньо у період тренування, і по-третє те що з конем все нормально. Це як з машиною, коли ви вчитеся водити, то очікуєте що з машиною інструктора все добре. На жаль, це не так у цьому кінному клубі. Отож, раджу почитати про кваліфікацію тренерів і ставлення до тварин у клубі Мідгард.
У 2019 році конюшню 14-го павільйону ВДНГ орендувала приватна школа Мідгард на чолі з @ОлегПопов. Початково там стояли учбові коні, більшою мірою під іппотерапію. Орендатори конюшні змінювалися, а коні і собаки, що жили на конюшні, переходили із рук в руки. І от, школа Мідгард.

ПРО СТАВЛЕННЯ ДО КОНЕЙ

Першою історією, що сколихнула кінну спільноту, стала ситуація з конем на ім'я Залів. Старий, але ще здатний працювати під дітками. Він стояв і працював на цій конюшні роками, поки не змінилося керівництво. Коня поміняли на упряжну кобилу (яку зрештою здали на м'ясо) у чоловіка, відомого тим, що він перепродає коней на ковбасу. Перефразую, Заліва, котрий роками катав дітей з ДЦП здали до мясника, замість того, щоб повідомити людей, що могли б його викупити. Довтатньо було посту у фейсбуці або дзвінка не байдужим.  Але їх не вважали за необхідне повідомити! Так, це практика України, але не виправдовує дій керівництва клубу, особливо коли останній вчить діток про «світле, добре, вічне». Заліва випадково врятували, а от іншого коня ні.
Комфорту (скорочено Кот) було далеко за 25 і були проблеми по здоров'ю, але він ще міг нести легкі навантаження, наприклад возити діток до лісу. Це було для нього ідеально, адже у лісі він вів себе як янгол. Одного дня, директор клубу Олег Попов взяз Комфорта і зі своєю дівчиною поїхав у ліс. Наскільки ж треба не усвідомлювати, які навантаження може нести старий кінь. Та будь який кінь! Олег скакав галопом, у тому числі в місцях де твердий грунт, коріння, і навіть асфальт! На якомусь з поворотів Кот не втримав рівновагу і впав... отримавши перелом. Коня вже на наступний день здали на м'ясо  .
Акцентую увагу! Кінь - жива істота, з ним треба вміти поводитися. Треба розуміти, що можна робити на коні, а що йому шкодить. Коли людина їде сама в ліс, вона свідомо бере на себе відповідальність за себе і коня. Це означає, що вона вважає себе достатьньо посвідомленною у їзді верхи, щоб зробити оцінку своїх сил і навичок і потенціалу коня. Кот – старий, слухняний у лісі, самовоз. 80-кг чоловіку разом з ним можна хіба що поряд постояти, або максимум залізти для фото зверху. Так от, скакати по твердому грунту небезпечно, це велике навантаження на суглоби, зв'язки і спину. Пан Олег вже не перший рік їздить верхи, не думаю, що він про це не знав. І тут постає питання, якщо знав, чому так халатно поставився до коня? Чому інструктори клубу не проінформували директора про навантаження, які може нести кінь? Чому взагалі вершника вагою близько 80 кг посадили на старого коня з проблемою спиною? Досваченний і свідомий вершник не обрав би Кота для швидкої їзди у лісі. По перше кінь «ветеран», по друге - не цікаво, він занадто слухняний і пасивний. Тож варінти два: або Попов невіглас і не забажав дослідити питання тренінгу коней, тому що вважав, що він достатньо освічений з цього питання і не мав за потрібне забивати голову цим, або Попов садист, що свідомо обрав коня, ктрий буде покірно його слухатися і просто зламав йому покалічив через свою примху «пракатиться с ветерком»/ «белеснуть» перед дівчиною, прекрасно усвідомлюючи до чого це моде призвести.
Мідгард - це приватна школа, де дітям начебто хочуть прививати нормальне ставлення до тварин, навчити їзди верхи та поваги до тварин одночасно. А коли дитина/підліток бачить цих худордявих коней, до яких ще й ставляться як до  і звикає до того, що це нормально, що на коні лише б їздити, про яке ставлення до тварин ми говиримо? І якщо тут за нормальне вважають поводитися з конем так, що він отримує травму і його здають на м'ясо? Одного угробили, іншого купили, і так по колу. Невже ви вважаєте таке ставлення до тварин адекватним?
І якщо ви думаєте, що Коту просто не пощастило, то знайте - не йому одному! У іншого коня, на якому Попов скакав у лісі, після одної такої поїздки були геть стерті підкови.

ПРО КОРМИ

Про ставлення до коней ви вже зрозуміли. А тепер погляньте на фото, прикріплені у пості. Там Залів (чорний і мохнатий після викупу у мясника) та інші коні куплені Олегом Поповим, їм не більше 13 років. Приїхали у нормальній кондиції. І це не два коня, це практично всі коні ВДНГ, хтось у кращій, хтось у гіршій формі.
А також погляньте на фото гнилого сіна. Хіба таким можна годувати коней? У трьох приватних коней через нього були коліки. А що й казати про норму, яка з 12 кг впала до 10, і то не факт, що навіть ці 10 кг давали. Можливо, в деяких випадках 10 кг - це нормально, але ж дивлячись яка якість сіна і його склад. Хоча знову, є норми годівлі коней, для спортивного коня у 550 кг – норма 12 кг.
За всесвітньо прийнятими нормами, у коня має прощупуватися максимум два останні ребра. Якщо ж у коня видні всі ребра - це ознака худоби. І утримувати коней у такому стані, катати на них – нелюдяно, хоча Олександр Паращенко, управляючий конюшні, вважає, що худі коні - це норма. Цитата вирвана із контексту: "а де ви бачили влітку не худих коней? Спекотно ж!" Тобто коли є трава, коні чомусь худі... (Глистів ганяли, випереджаючи запитання читача). Постає питання, чи може людина, яка так ставиться до годівлі коней може бути управляючим конюшні.
А ще сумно, що коли влітку в Мідгарді проводили відкрите тренування з кінного поло, приїздив президент федерації кінного спорту Київщини @АндрейБелый, і чомусь закрив очі на стан коней. Хоча в мережі опублікувавали світлини, і навіть на осідланих конях видно, що моклаки торчать.
Виникає питання. Чому у клубі, де вже два роки роблять косметичний ремонт, де знаходять гроші на нових коней, економлять на кормі? Хоча звичайно відповідь зрозуміла: максимізація прибутку. Достатньо знати елементарну математику та ціни на корм. Щоб повноцінно годувати коня, на сіно піде в середньому 1000 грн на місяць (Київ, область). Це якщо не жаліти, а давати до 17 кг в день.
Утримання на ВДНГ коштує 7000 грн, і це не найдешевший постій по Києву, та ще й без манежу. Окей, нехай за час карантину у конюшні були важкі часи, але чому через це мають страждати коні, в тому числі приватні?


Оффлайн HappyHorse

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 3
  • Я люблю UAHORSES
    • Просмотр профиля
КІННИЙ КЛУБ МІДГАРД, ВДНГ, РЕАЛІЇ
« Ответ #1 : Октябрь 11, 2020, 20:01:47 »
//продовження посту, бо все не влізло

ПРО ХАЛТНІСТЬ

І ще історія про халатність. Нові поїлки встановили таким чином, що якщо язичок западає, вода може литися невпинно. Якось вночі кінь зламав поїлку, затопило три денники і пів амуничнику. А розетки в кімнаті дуже близько до підлоги, порушено техніку безпеки. Замість того, щоб нормально полагодити усі поїлки та перемістити розетки, прийняли рішення перекривати коням на ніч воду.

ПРО СТАВЛЕННЯ ДО СОБАК

І для повної картини. На конюшні роками жили собаки, які нікому не заважали. Їх від сумного кінця забрала на конюшню попередня власниця вищезгаданих коней і в минулому арендаторка конюшні з буремних 90-х. Їх кастрували, щепили і так вони на конюшні і жили. До дітей ставилися добре і до них звикли, так як прокат і центр іппотерапіі був на территорії конюшні з тих самих 90-х.  Але вони чимось не вгодили Паращенко. Він сам вивіз тварин за місто до залізної дороги й кинув там. Звичайно зрозуміло новим власникам вони не порібні стали. Але є інші, людянінші способи їх позбутися. Можна зову таки дати обьяву на фейсбуці, запитати людей що до цього працювали з цими собаками та кіньми, щоб вони їх забрали, і на решті, якщо  нічто б не відізвався – уситипи.  Паращенко і Попов показують своєю поведінкою зовсім не людяне ставлення до тварин. Який приклад вони подають дітям, чому вчать? Які цінності на цій конюшні і які цінності вони прививають дітям? Чого саме хочуть досягти досягти? Для чого поводитися жорстоко? Чи може просто почуття безнаказаності, бо це всього лише тварини і прагнення максимізаціі прибутку?

ПРО ТРЕНУВАННЯ

Кілька слів додам про кваліфікацію інструкторів та самого Паращенко в плані тренувань. Аби коні залишалися здоровими і могли нести навантаження, є певні правила щодо їх тренінгу. Не важливо де ти їздиш, на кому, чи на якому рівні, основа має лишатися основою. На початку тренівання має бути розминка, у кінці кінь має відновитися після навантаження. Не дотримання елементарних правил у комбінаціі з поганим кормом може загрожувати життю і здоровью коня. Ви ж не сядете на ферарі ганяти по дорозі з вибоїнами? І потім не будете дивуватися, чому авто зламалося? Чи у спортзалі зразу підете на найважчі апарати без розминки а після них зразу на вихід? Так і з конями, треба грамотно поводитися. Це ази їзди верхи, які має тренер навчити новчка після того як той таки навчится триматися в сидлі.  Так от, на початку тренування і після нього інсируктори Мідгард не віддають належний час, щоб кінь пошагав. А це необхідно щоб розігріти м’язи, віддихатися. Крок на початку і в кінці тренування має бути не менше 10 хвилин. У випадку тренувань Мідгард, виїхали на поле, ще не встигли пів кола відшагати, і давай рись. І рись теж, просто по стінці, без вольтів, без нормальної розминки (це інформація для тих, хто вже розбирається). У Паращенко вершниці, які ще не тримаються нормально у сідлі, стрибали і падали майже на кожному тренуванні. Задача тренера виробити нормальну посадку, навчити правильно розминати коня, і тільки після цього стрибати. Бо так не те що розвитку у вершника не буде, це і ризик травм для вершника і коня. То за що люди платять гроші? Чи непрофессіоналізм це норма в Україні?

ПІДСУМКИ

Дуже сумно дізнаватися про старих коней, що служили людям все життя, але обидва опинилися у мясника. Шановні батьки, вважжаю за необхідне обміркувати ваше ставлення до людини – директора школи – через чию примху та бажання проїхатися з вітерком загинув кінь. Це був свідомий вибір Попова. Якщо він сам зважився їхати в ліс та обрав коня, це означає, що в нього було достатньо знань та навичок з верхової їзди. Чому ця людина навчити ваших дітей? Жорстокого ставленн до тварин? Бездумного бажання задовольнити свої примхи чи може того, що можна знущатися над тваринами без наслідків, бо вони не можуть говорити а про це ніхто не дізнається?
Мені б хотілося звернути увагу адміністрації ВДНГ та клієнтів клубу на ситуацію в кінному клубі Мідгард. Поки у конюшні буде таке керівництво, коні страждатимуть і ставатимуть ще худішими, отримуватимуть травми і будуть здаватися на ковбасу.
Відвідувачі клубу, будь ласка, теж зверніть увагу, який бізнес ви підтримуєте. Тому що від вашого свідомого ставлення залежить життя тварин.

Оффлайн HappyHorse

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 3
  • Я люблю UAHORSES
    • Просмотр профиля
КІННИЙ КЛУБ МІДГАРД, ВДНГ, РЕАЛІЇ
« Ответ #2 : Октябрь 11, 2020, 20:13:45 »