Автор Тема: Гиалуаль-Артро или Synocrom Forte One для суставов. Кто пробовал, что лучше?  (Прочитано 29291 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Communica

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 508
  • В жизни пробиться сможешь только против ветра.
    • Просмотр профиля
Первый препарат - отечественного производителя, второй - австрийский. Разница в цене - о-очень даже значительная. Диапазон цен от тысячи до трех за дозу.

Есть ли в данном случае смысл платить больше или можно поверить "витчизняному виробнику"? Может кто поделится отзывом и своим опытом. Помогло? Что было и что вылечилось?

Оба препарата - хондропротекторы на основе гиалуроновой кислоты.


Оффлайн Орлі

  • Энтузиаст
  • **
  • Сообщений: 62
    • Просмотр профиля
Доброго дня! Якщо Вам необхідно застосовувати хондропротектори,то підійде будь-який, ефект однозначно буде!  Препарат Гиалуаль-Артро хороший і є більше шансів купити справжній ( непідроблений) в Україні. В препарату Synocrom Forte One більша біодоступність (тобто  трохи краще засвоюється), але такий препарат варто купляти лише за кордоном, щоб уникнути підробки. Хоча по суті вони подібні. В застосуванні хондропротекторів важливо пройти повний курс лікування, щоб досягти бажаного результату. Вся справа за фінансами,що можете собі дозволити. Я б Вам радила звернути увагу на препарати, які вводяться внутрішньом'язово . Таке лікування безпечніше, по ціні доступніше, хоча ефект появляється пізніше ніж після внутрішньосуглобової ін’єкції, але може протриматись значно довше. Внутрішньосуглобова ін’єкція гіалуронової кислоти виконує функцію імплантата, через що виникає швидкий ефект, але не завжди дає тривале покращення.

Оффлайн Communica

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 508
  • В жизни пробиться сможешь только против ветра.
    • Просмотр профиля
Орлі, спасибо за подробный ответ! Пока решили ничего не колоть в сустав - оказывается, это довольно опасно. Может стать намного хуже. По рассказам знакомых конников, один конь после такого вмешательства год ходил на трех ногах, другой вообще пал.

"В препарату Synocrom Forte One більша біодоступність (тобто  трохи краще засвоюється), але такий препарат варто купляти лише за кордоном, щоб уникнути підробки." - т.е. одну дозу за 3000 грн. в Украине еще и поддельную могут подсунуть? Прекрасно просто  :madgirl:

"Я б Вам радила звернути увагу на препарати, які вводяться внутрішньом'язово ." - а можете названия препаратов сказать?

Оффлайн Орлі

  • Энтузиаст
  • **
  • Сообщений: 62
    • Просмотр профиля
Є два хондропротектори на які я б радила звернути увагу.
1) Сінарта . Діюча речовина глюкозаміну сульфат. Глюкозамін має протизапальні властивості, уповільнює процеси "зношування" суглобового хряща оскільки впливає на обмінні процеси в ньому. Зверніть увагу, що до складу сінарти як допоміжна речовина входить лідокаїн. Таке поєднання речовин  дає можливість швидше зняти біль, покращити рухливість в суглобі, але на лідокаїн може виникнути алергічна реакція! (тому краще переконатись , що реакції на лідокаїн немає перед введенням препарату )!
Препарат вводять внутрішньом’язово по 3 мл 3 рази на тиждень (через 1 день) протягом 4-6 тижнів. Перші 3 ін’єкції я рекомендую почати з меншої дози ( 2 мл), щоб переконатись в його хорошій переносимості організмом.Збільшувати дозу препарату не рекомендую,оскільки це може викликати побічні реакції.
Препарат сумісний з нестероїдними протизапальними засобами і глюкокортикостероїдами, тобто щоб посилити його ефект місцево ви можете застосовувати гелі, які сприятимуть відновленню хряща і зменшення болю, зняттю запального процесу, якщо такий є.  З гелів можете взяти будь-що на основі  німесуліду ( німід, німесулід, ремісид), ця речовина в порівнянні з іншими краще проникає в суглоб і на відміну від широко застосованого  диклофенаку не ослаблює колагенові волокна, які  підтримують суглоб. Або можете взяти хондропротектори в гелі.
2) Артифлекс хондро. Це аналог білоруського хондропротектора Мукосат Нео, який дає дуже хороший результат, але на даний момент його офіційно нема в Україні ( і найближчим часом не буде!).  Діюча речовин хондроїтину сульфату натрію. Препарат зменшує процес "зношування" хряща, має захисну, протизапальну та знеболюючу дію. Стимулює відновлення хряща і покращує рухливість в суглобі . Хондроїтин діє безпосередньо в суглобі. Лікування потрібно починати з меншої дозі ( 1мл ) і в разі хорошої переносимості четверту ін’єкцію збільшити до 2 мл. Застосовувати через день. Курс лікування – 25-35 ін’єкцій. За необхідності можна повторити курс через 6 місяців. Результат тримається протягом 2-3 років.  При застосуванні артифлексу хондро потреба в застосуванні додаткових гелів чи мазей ( нестероїдних протизапальних засобів чи глюкокортикостероїдів ) не є необхідністю, біль сам поступово зменшується, хоча їх застосування теж не є забороненим.
 Ці два препарати виробляються в Україні, підробок, по-ідеї,не повинно бути, але все ж краще брати в мережевих аптеках, там строгіший контроль за якістю.
Перед застосуванням будь-якого з хондропротекторів порадьтесь з вашим ветлікарем. Препарат потрібно підібрати залежно від проблеми. Більш того, це людські хондропротектори і коням вони застосовуються не часто. Я б не рекомендувала застосовувати одночасно будь-які інші препарати ( навіть гелі чи мазі), якщо ви не впевнені  що вони не дадуть небажаної реакції.
Деякі фахівці проблеми з суглобами лікують лише гомеопатією. Роблять пішкірні навколосуглобові  ін’єкції препаратом Траумель С. Тому якщо ви сторонник натуральних ліків , то візьміть це до уваги. Хоча Траумель С зараз відсутній на  фармацевтичному ринку
,але на аптечних складах ще можна знайти залишки.
 Надіюсь ваша конячка видужає! :)

Оффлайн stakantin

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 375
    • Просмотр профиля
Добрый день.
Я участвовал в ведении гиалуалей в производство. Их На тот момент было три концентрации. 1.1%, 1.8%, 2.2%. Хотели еще 3.3 % сделать, но получался слишком вязкий раствор и технология не пошла. Производится как в шприцах для косметологических имплантаций (в морду лица :)) и для внутрисуставных инъекций, так и во флаконах по 1 или 2 мл. Цена на тот момент была около 450-500 грн.

Субстанция "Гиалуронат натрия" (действующее вещество) закупается Японская. В составе так же сукцинатный буфер (янтарная кислота+ сукцинат натрия отечественные, не самого высокого качества) для стабилизации рН.

Если боитесь подделок - позвоните прямо на завод "Юрия-Фарм" Черкассы. Есть возможность купить непосредственно на месте. И накруток меньше и гарантия, что будет неподдельным.

Характеристику препарату не дам, я инженер-технолог, а не врач.

Скажу только, что изначально, производство было ручным, и первую партию просто раздавали сотрудникам - никто не брал. Далее производство автоматизировали. Но моя информация устарела на 2 года. Я уверен там сейчас неплохо делают. Производство сертифицировано: ISO 9001 "Система качества", ISO 13485 "Медицинские изделия", GMP.