Просмотр сообщений

В этом разделе можно просмотреть все сообщения, сделанные этим пользователем.


Сообщения - Сергій

Страницы: [1] 2 3 ... 9
1
В принципі в словах Garmata криється майже самий важливий аспект питання щодо конкурсу, бо справа в тому що ніяк не вдається при гарних призах досягти незалежності в голосуванні. Якшо брати інші конкурси, чи то в якихось виданнях чи просто фотоконкурси серед фотографів, то там немає такої ситуації що всі один з одним товаришують, або в більшості випадків існує незалежне жюрі ! У нашому випадку незалежне жюрі створити неможливо і на додачу кожен з учасників має підтримку чи своїх знайомих, чи тих з ким є особисті симпатії... тобто виникає ситуація, коли більше не саме фото оцінюється, а впливає фактор "свій за свого"... Вважаю через це конкурс з часом втратив і свою гостроту, коли є інтрига і є бажання поборотися за перемогу, ну і звісно втратив з цим і цікавість !...
Оце мої такі спостереження і, загостривши тему, мені хочеться шоб знайшовся якийсь вихід, бо дійсно ж глухий кут вийшов... Можливо я на себе багато і взяв, та і насправді і сам не знаю як це все правильно вирішити, але точно знаю що треба це обговорювати !
З повагою до всіх і найкращими намірами.....

2
Спробую запропонувати таку модель : можливо відійти саме від фотоконкурсу, хай це буде конкурс творчий, туди можна буде і малюнки розміщати і фото, бо дійсно от є дівчата, що стільки праці докладають і так гарно малюють, але не можуть за це отримати заслуженої нагороди ! Тут я не бачу особливих протиріч, буде гарне фото - значить виграє воно, а краще малюнок - то так тому і бути ! Важливо що люди працювали ! )
Ну і можливо дійсно зробити сам конкурс в декілька етапів : може на протязі кварталу провести попередньо декілька відборів, а потім найкращі роботи вже за підсумками цих конкурсів визначити переможців в остаточному голосуванні. І призи розділити на 1, 2, 3 місця. 1 - основний приз, а потім заохочувальні призи, так будуть інші учасники стимулюватись !

3
Галерея-фотоконкурс / Re: Итоги июля 2010
« : Август 11, 2010, 16:33:51  »
Homak, якшо у Вас вийде классне фото, то звісно можете і повинні його показати, хіба ж я жодним словом забороняв хоч шось ? Ну нашо висмикувати фрази з тексту і заново все наче по замкнутому колу вертіти ?... Я тільки "За" розвиток і конкурсу і галереї і звісно самої фотографії, і якшо люди приймають участь у цьому конкурсі, значить їм вже цікаво, хіба ж не так ? Тоді мої слова логічні, а Ваші заперечення просто не розумію...
Це ж саме стосується і слів Vikusya, якшо Вам взагалі цікаво заходити в галерею, а тим більше сам конкурс, то логічно шо для цього треба зробити і якісь власні зусилля, шоб роботи виглядали все краще і краще ! Поки що всі протести говорять тільки про те, що ніхто цього не хоче і я абсолютно не розумію тоді ваших прагнень ! Будь ласка пропонуйте свої ідеї, вони будуть тільки вітатись і це буде конструктив, а не образи невідомо на що.... Звісно така реакція скоріше за все через те, що мої слова образили людей, але я вибачився перед всіми, то ж давайте припинимо суперечку і зробимо перший крок до конструктиву : адміни попросили нас висловлюватись в іншій темі, давайте тоді всі думки і побажання туди висловлювати, можливо дійдемо до якоїсь моделі конкурсу більш вдалої, можливо є ідеї як покращити саму галерею, якшо звісно це комусь цікаво ! Якшо ні, то все залишиться як і раніше, але все ж таки гадаю треба рухатись вперед, бо стояння на місті майже рівноцінно смерті, а конфлікти це тільки попередні симптоми... і в принципі я не жалкую що став таким собі їх каталізатором, сподіваюсь то все на краще і для сайту і для нас, як би це незрозуміло зараз звучало )))
ПС : ну і звісно я любитель коней, а не тільки їх фотографую, але моя любов не такого роду, щоб обов'язково на них стрибати, мені достатньо на них дивитись та іноді фотографувати ! )))
На цьому гадаю можна завершити, щоб не ображати адмінів, і перейти в іншу тему обговорень !

4
Галерея-фотоконкурс / Re: Итоги июля 2010
« : Август 11, 2010, 09:55:54  »
Подумалось, а чому просто не внести якісь коррективи у конкурс чи прописати у правилах, що до участі можуть прийматись і малюнки, так би вже і питань надалі не виникало, і на мою думку було б цікавіше, бо малюнки то дійсно цікаві є, люди над ними працювали, це у нас з фотографією зараз складна ситуація : майже кожен може купити камеру, натиснути кнопку і вся робота на тому і завершилась... і ця ситуація навіть небезпечна, тому що сам жанр мистецтва як такий гине від цього, а повагу викликають тільки роботи по яким видно, що автор приклав багато праці, іноді майже роками вдосконалюючи і свої навики і своє бачення !
Ну і щодо висловів як оцінювати фото, чи то любительський рівень чи профессіональний... ну так не в цьому ж справа ! Я ж так розумію тут більшість користувачів спортсмени, чи пов'язані зі спортом, так деж ваш спортивний азарт ? Ви ж у своїх заняттях намагаєтесь удосконалювати свої навики, знайти шось нове ? Так чому ж так не робити і з фото і взагалі з життям своїм ? Не бачу проблеми, щоб намагатись покращити свої досягнення і у фото і у малюнках, от тільки одні це роблять, а інші ображаються шо їх критикують за лінь... Ще раз повторюсь, давайте просто старатись зробити наші фото кращими, тим паче шо вони ідуть на конкурс, і давайте не лінитись ! Оце і весь мій посил, з яким я тут понаписував коментарів ! Хай вибачать мене ті, кого може ненароком і образив, але дійсно хочеться підвищити і рівень самого конкурсу, ну і шоб у нас у всіх ріс особистий рівень - це ж тільки на користь кожному, ну і буде набагато цікавіше !
Бажаю тільки успіхів кожному і нових ідей, а адмінам може ідей як дати якусь нову течію для конкурсу, на радість участників ! )))

5
Галерея-фотоконкурс / Re: Итоги июля 2010
« : Август 10, 2010, 08:57:57  »
9
И ну дайте Машке приз!

Та по любому "Машка" буде з призом !
ПС : я все висказав що хотів, можливо хтось зрозуміє, ну і кожному побажаю успіхів і не лінитись ! )

6
Галерея-фотоконкурс / Re: Итоги июля 2010
« : Август 10, 2010, 08:40:37  »
Poni, я не зовсім про те писав....
 Що заважає любителю попрацювати над собою і не полінитись хоч якісь ази фотографії вивчити, вони ж існують для того щоб кадр ще більше міг показати, підсилити оті враження... І звісно я не про тих "профессіоналів", що намагаються все правильно по підручникам зробити, втративши саме зміст фотографії !
Я кажу щоб люди не лінились подумати, розвиватись, а ще про те, щоб відійти від тієї ситуації, коли просто по "дружбі" голосується, на такі речі повинно бути якесь внутрішнє моральне "табу", щоб реально оцінювати роботи, а не тому що когось поєднують спільні спогади та емоції...

7
Галерея-фотоконкурс / Re: Итоги июля 2010
« : Август 10, 2010, 08:01:44  »
Unison, поясню трошки загально :
не кожен, хто візьме фотоапарат є фотографом, можна взяти камеру і відзняти те шо вийде, не задумуючись взагалі ні над якими технічними та психологічними сторонами фото (композиція, ракурс, взагалі побудова і зміст)... ото і є те що називається "фото для сімейного альбому", звісно там є картинка, якісь емоції і всі родичі та знайомі будуть в захваті, або ж будуть голосувати як отут у конкурсі ! Але ці всі речі дуже помітні, коли скажемо в кадрі просто "каша", але фото отримує найвищі бали. Ну і є фото які претендують вже на шось більше, коли той, хто взяв у руки камеру, ще не полінився і повчитись і над собою попрацювати, тоді і роботи змістовні і видно в них думку автора, мабуть тільки тоді можна називати людину з фотоапаратом фотографом.
Ну і звісно це стосується не тільки фотографії, це в кожній діяльності так, і тут вже стає питання підняття рівня як і авторів, а з ним і рівня самого конкурсу... А поки що те, шо я бачу, як раз стосується того, що "сімейне фото" іде на "Ура !", друзі-знайомі за це голосують, а організатори за це віддають призи... Не знаю де стався якийсь злам, але те шо я зараз бачу на відміну від перших конкурсів : не голосуються самі фото, не обираються за жодним з критеріїв ну хоч якоїсь художності чи хоч оригінальності ! Власне тому я і проголосував за малюнок, бо там дійсно людина старалась, з кожним разом розвивається і роботи не тільки цікаві, але зачасту і грамотні, чого не скажеш про більшість фото ! Ото ж і кажу шо треба більш критично авторам відноситись до своїх робіт, ми ж їх виставляємо на конкурс, а не просто шо є те і  викидуємо сюди ! І байдуже в принципі шо фотоконкурс, буду тільки радий якшо переможе малюнок, бо заслужено буде ! :)

8
Галерея-фотоконкурс / Re: Итоги июля 2010
« : Август 10, 2010, 06:53:16  »
Проголосую за 10, хоча не вважаю що варто змішувати фото та малюнки, але з кожним разом виходить так що як раз фото все слабкіші...
За своє фото звісно нічого не буду казати, але люди, розрізняйте фото які дійсно можуть брати участь в конкурсах та заслужено отримувати нагороди і ті шо годяться для "сімейного альбому", поки що лідирують завжди останні...
Давайте будемо трошки критичніше, хоч на хвилинку подумати над кожною роботою і більш уважно подивитись, а не голосувати друзів та знайомих...

9
Галерея-фотоконкурс / Re: Итоги июня 2010
« : Июль 08, 2010, 15:29:56  »
1
:)

10
 :sarcastic: МаХи-Хита

я тебе писала, что коктейль из листьев мяты - это мохито, а из листьев конопли - это хихито? h:DD

11
 :sarcastic: Маха знает, что я этот подарок приняв, буду потом  отрабатывать фотосетами ... на которые кстати уже раза три готовилась наша-Маша, а как дело до него доходит так "давай быстрее,бо в халадильнике видите ли махита стынет" ... Маха, хочешь такие фоты как у меня в дневе??? знаешь сколько там вложено времени??? на ушко и в личку  :tong:

хочу Маха, если хорошие, да еще и подарок, я тока за :)

ФАБИ

12
Малюнки гарні і авторам купа компліментів, але за них не голосую, бо як би в самій суті передбачався фотоконкурс.
Проголосую за фото № 4
ПС : хоча я маю також відношення до цього фото, але все ж таки це проект Fabiola і думаю можу зі спокійною совістю голосувати :) Чому за це фото : тут є задумка, якість і багато роботи по підготовці і самій зйомці - це важлива деталь ))

Страницы: [1] 2 3 ... 9