Автор Тема: Перевозка в Украину.  (Прочитано 17052 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Катерина

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 15420
  • I'm not perfect ~ I'm original.
    • Просмотр профиля
Перевозка в Украину.
« Ответ #12 : Декабрь 19, 2011, 11:47:58 »
А вот информация, о которой мы говорили с sasha_kh по телефону и здесь:
 
Консультант:  Департамент митних режимів та організації митного оформлення
Дата/час:  23.03.2011 18:28
Текст відповідi: 
 Згідно з пунктом 39 статті 1 Митного кодексу України (далі – Кодекс) під терміном «товари» розуміється будь-яке рухоме майно (у тому числі валютні цінності, культурні цінності), електрична, теплова та інші види енергії, а також транспортні засоби, за винятком транспортних засобів, що використовуються виключно для перевезення пасажирів і товарів через митний кордон України.
При цьому, відповідно до пункту 15 статті 1 Кодексу митний контроль – сукупність заходів, що здійснюються митними органами в межах своєї компетенції з метою забезпечення додержання норм цього Кодексу, законів та інших нормативно-правових актів з питань митної справи, міжнародних договорів України, укладених в установленому законом порядку.
Згідно з вимогами статті 9 Закону України від 13.09.2001 № 2681-III «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України» пропуск на митну територію України сільськогосподарської продукції, що підпадає під визначення першої – двадцять четвертої груп Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, що ввозиться громадянами, в будь-яких обсягах не дозволяється.
Отже, ввезення на митну територію України великих тварин може здійснюватися виключно підприємством, при цьому, у відповідності до пункту 29 статті 1 Кодексу підприємство – будь-яка юридична особа, а також громадянин, який здійснює підприємницьку діяльність без створення юридичної особи.
Згідно зі статтею 40 Кодексу митному контролю підлягають усі товари і транспортні засоби, що переміщуються через митний кордон України.
Статтею 188 Кодексу встановлено, що імпорт – митний режим, відповідно до якого товари ввозяться на митну територію України для вільного обігу без обмеження строку їх перебування на цій території та можуть використовуватися без будь-яких митних обмежень.
Відповідно до статті 189 Кодексу ввезення товарів на митну територію України в режимі імпорту передбачає:
1) подання митному органу документів, що засвідчують підстави та умови ввезення товарів на митну територію України;
2) сплату податків і зборів, якими обкладаються товари під час ввезення на митну територію України відповідно до законів України;
3) дотримання вимог, передбачених законом, щодо заходів нетарифного регулювання та інших обмежень.
Перелік документів, необхідних для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 01.02.2006 № 80 (зі змінами).
Згідно з вказаним Переліком, обов’язковими для подання документами є:
1) вантажна митна декларація (далі – ВМД);
2) товарно-транспортний документ на перевезення (залізнична накладна (УМВС (СМГС), ЦІМ (СІМ)), авіаційна накладна (Air Waybill), коносамент (Bill of Lading) тощо;
3) зовнішньоекономічний договір (контракт) або інший документ, що використовується в міжнародній практиці замість договору (контракту);
4) рахунок (Invoice) або інший документ, який визначає вартість товару.
Частиною другою вказаного Переліку визначені документи, необхідність подання яких визначається нормативно-правовими актами Держмитслужби з урахуванням мети переміщення, виду транспорту, характеру товару, способів розрахунку та інших факторів, що впливають на митні процедури.
Відповідно до абзацу другого пункту 11 Положення про вантажну митну декларацію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 09.06.97 № 574 (зі змінами), ВМД заповнюється на товари, які переміщуються через митний кордон України юридичними і фізичними особами (підприємцями) і митна вартість яких перевищує суму, еквівалентну 100 євро.
Статтею 27 Митного кодексу України встановлено, що товари, які переміщуються через митний кордон України, крім митного контролю можуть підлягати санітарно-епідеміологічному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному, екологічному контролю та контролю за переміщенням культурних цінностей. Митне оформлення таких товарів завершується тільки після здійснення встановлених законодавством України необхідних для цього товару видів контролю.
Перелік товарів, які підлягають обов’язковому санітарному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному, екологічному контролю та контролю за переміщенням культурних цінностей у пунктах пропуску через державний кордон при ввезенні їх на митну територію України (далі – Перелік), затверджено наказом Державної митної служби України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства аграрної політики України, Міністерства культури і туризму України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.03.2009 № 265/211/191/210/14/147/326 (зареєстрований у Міністерстві юстиції України 08.04.2009 за № 320/16336).
Відповідно до цього Переліку живі тварини підлягають ветеринарному контролю.
Згідно з Порядком пропуску вантажів, підконтрольних Службі державної ветеринарної медицини, через державний кордон України, затвердженим наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 27.12.99
№ 49, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10.01.2000 за № 9/4230, увезення, вивезення чи транзит через територію України тварин дозволяються за наявності документів, передбачених міждержавними угодами (ветеринарних свідоцтв, сертифікатів) з урахуванням епізоотичного стану країн-експортерів.
При ввезенні тварин за місцем акредитації отримувача в митниці призначення органами державної ветеринарної медицини видається ветеринарне свідоцтво за формою Ф-1.
З приводу особливостей проведення ветеринарного контролю, порядку видачі ветеринарних документів, на підставі яких товари ввозяться в Україну, пропонуємо заявнику звернутися до Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.
Пунктом 6 постанови Кабінету Міністрів України від 13.12.2000
№ 1822 «Про заходи щодо забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України у зв’язку з її приєднанням до Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення» установлено, що експорт-імпорт зразків видів дикої фауни і флори (включаючи транзитне перевезення та реекспорт) здійснюється лише за дозволами та сертифікатами, що видаються адміністративними органами України з питань виконання вимог Конвенції.
Слонові, примати входять до затвердженого Конвенцією переліку видів ссавців, птахів, амфібій, рептилій, риб, молюсків, комах та рослин, експорт, реекспорт та імпорт яких, а також їх частин чи деривативів регулюється у відповідності до цієї Конвенції.
Порядок видачі дозволів на імпорт та експорт зразків видів дикої фауни і флори, сертифікатів на пересувні виставки, реекспорт та інтродукцію з моря зазначених зразків, які є об’єктами регулювання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25.07.2007 № 953.
Правила видачі дозволів та сертифікатів на ввезення в Україну та вивезення за її межі зразків видів дикої фауни і флори, які є об’єктами регулювання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення, затверджені наказом Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики України від 16.04.2002 № 147/110 і зареєстровані в Міністерстві юстиції України 12.06.2002 за № 496/6784.
Крім цього, у відповідності до законодавства України при здійсненні митного оформлення товару, який ввозиться на митну територію України у режимі імпорту, сплачуються наступні податки:
- ввізне мито згідно з вимогами Закону України «Про Єдиний митний тариф», за ставками, визначеними Митним тарифом України;
- податок на додану вартість згідно з Податковим кодексом України за ставкою 20% від бази оподаткування.
Згідно зі статтею 71 Кодексу та у розмірах, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2003 № 93, за митне оформлення товарів і транспортних засобів поза місцем розташування митних органів або поза робочим часом, встановленим для митних органів, сплачується відповідна плата.


Оффлайн Катерина

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 15420
  • I'm not perfect ~ I'm original.
    • Просмотр профиля
Перевозка в Украину.
« Ответ #13 : Декабрь 20, 2011, 22:27:32 »
Вчера и сегодня столкнулись с новым для себя опытом при импорте дикого животного. Делиться здесь наверное не имеет смысла, т.к. это не совсем одно и то же. Просто писать долго.

Я так поняла, что для основной массы интересующихся составляет проблема вет. требований Украины при прочтении на русском с помощью Google и много разных непонятных терминов. Если найду время - постараюсь проконсультировать (насколько смогу).

А лучше - обращайтесь к Киевским перевозчикам лошадей, которые возят в Украину и из Украины лошадей - они за деньги (чтобы клиенты не парились) раньше делали все эти разрешения и саму перевозку осуществляли.

Зюлейка

  • Гость
Перевозка в Украину.
« Ответ #14 : Декабрь 21, 2011, 12:37:59 »
Получается, что любой из нас, живущих на Украине, может зарегистрироваться как предприниматель, занимающийся ввозом животных, привезти себе лошадь и закрыть предпринимат. деятельность. И всё по закону.
Другое дело, что не каждый может бегать по инстанциям.

Оффлайн Катерина

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 15420
  • I'm not perfect ~ I'm original.
    • Просмотр профиля
Перевозка в Украину.
« Ответ #15 : Декабрь 21, 2011, 12:43:29 »
В Украине, если быть точным (по всем правилам никак нельзя писать или говорить "на Украине").

Не обязательно как предприниматель, занимающийся ввозом животных, просто - как предприниматель, связанный с животными (а деятельность должна быть связана с с.-х. например).

Зюлейка

  • Гость
Перевозка в Украину.
« Ответ #16 : Декабрь 21, 2011, 20:11:55 »
Спасибо за разъяснение насчет ввоза.
Насчет "на" и "в" - вопрос спорный.
БОльшую часть жизни (т.е., до 1991г.) говорила "на Украине" и это было нормой.
После 1991г. велено говорить "в". Т.е., по образцу: "в России", "во Франции".
Но ведь мы говорим и пишем "на Кубе", "на Ямайке" - а это не только острова (т.е., географические понятия), но и государства.
"Повій, вітре, на Вкраїну" - ведь не имелось в виду, что на Украину надо подуть, как дуют на горячий чай? Однако применен предлог "на".