Автор Тема: Майдан - II ?  (Прочитано 6178709 раз)

Оффлайн Булочка

• Бывалый
  • Я не знаю другого признака величия, как доброта  .
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14688 : Март 01, 2014, 20:40:38 »
Вот про татарскую землю не надо :no: Помимо татар (еще до них, значительно раньше) были булгары, греки... Кроме татар исконно крымскими народами являются караимы и крымчаки. В симферополе большая диаспора греков. Почему все вопят о татарах? Не потому ли, что они у нас самые "бедные"?
ну видете ,кто угодно ,но не русские!

Оффлайн Сэйва

• Герой
  • Keep your heart open...
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14689 : Март 01, 2014, 20:43:08 »
Просветите меня, плиз, а на какие средства живёт вообще Крым?  :unsure: Там вроде тоже нет никакого производства, а доходы от туризма вряд ли идут в казну. Должны быть какие-то дотации что ли. Извините, если тупой вопрос. Я просто правда не знаю. Никогда Крымом как-то не интересовалась. Знаю только в плане лошадей, что там всё плохо, в основном.

Оффлайн Mikky

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14690 : Март 01, 2014, 20:45:35 »
Булочка, выбирайте выражения!
Моя бабушка - русская, попала в Крым сразу после войны, молодой девушкой, на восстановление. Поверьте, это совсем не сахар, строить все с нуля в степном Крыме. Мой дед - украинец, попал в Крым также, но отвоевав. Прожили там всю жизнь. Моя мама и моя тетя там родились. Это - их родина.! А Вы говорите чушь, да еще так легко швыряетесь ярлыками.

Оффлайн Ника88

• Авторитет
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14691 : Март 01, 2014, 20:48:52 »
Булочка, а давайте всех расселим по территориям, которые являются исторической (!!!) родиной... Русские отстраивали Крым после войны. Их былобольше, чем татар и украинцев вместе взятых. Так что увольте...

Сэйва, не все так плохо в Крыму с лошадьми) Есть и нормальные конюшни  ;)

Оффлайн Булочка

• Бывалый
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14692 : Март 01, 2014, 20:54:04 »
Крым хорошо живет от одного налога от туризма)

Оффлайн Сэйва

• Герой
  • Keep your heart open...
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14693 : Март 01, 2014, 20:58:10 »
Сэйва, не все так плохо в Крыму с лошадьми) Есть и нормальные конюшни  ;)
Есть. Но очень уж много татар, режущих лошадей прямо дома, и жутких покатушек на пляже и в горах, и несчастных покалеченных коней, пачками уходящих под нож. Нормальные конюшни и нормальных частников в Крыму можно пересчитать по пальцам.
Но это уже оффтоп.
Налога на туризм хватает для процветания Крыма?

Evelle

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #14694 : Март 01, 2014, 21:05:50 »
Ребята из последних постов, Крым - дотационный, не помню цифру - но процентов на 70 точно.  Он давным-давно себя не обеспечивает.
Русские отстраивали Крым после войны. Их было больше, чем татар и украинцев вместе взятых. Так что увольте...
Крым отстроила Украина. Читаем статью 2011 года. Отсюда.  http://www.istpravda.com.ua/articles/4d61ab91438ae
Полностью не влазит. 

Оффлайн Poni

• Герой
  • Школа общения с лошадьми "Экви-Вита"
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14695 : Март 01, 2014, 21:06:22 »
Крым дотационный на 75%

Оффлайн Poni

• Герой
  • Школа общения с лошадьми "Экви-Вита"
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14696 : Март 01, 2014, 21:08:00 »
Т.е. это регион, который кормила Украина все 22 года. Кормила своими продуктами, поила водой из Днепра, возила по своей территории к ним туристов. Дпапла электричество с Запорожской АЭС.

Оффлайн Ля

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14697 : Март 01, 2014, 21:08:00 »
Налога на туризм хватает для процветания Крыма?

не вистачає.
Крим - дотаційна область.

Оффлайн Булочка

• Бывалый
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #14698 : Март 01, 2014, 21:12:24 »
Россия Крым развалила,вывезла татар,устраивала репрессии! а что русские отстроили,себе дома?! ? Может это и есть Ваша родина,но если Вам так хочется в россию,то не надо тянуть землю туда. Сами.
 Я не предлагаю кого либо расселять , кому не нравится едьте туда,где нравится! то что русских много,это еще не значит ,что они правы. Это значит ,что их много)

Evelle

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #14699 : Март 01, 2014, 21:15:27 »
Ну и поскольку статья не влазит, а она очень интересна, сюда я вставлю только одну часть.
Итак, ЧТО представлял собой Крым к моменту передачи.
довідка під грифом "Секретно" "О состоянии сельського хозяйства Крымской области" від 4 січня 1954 року, підготовлена для першого секретаря ЦК КПУ О. І. Кириченка. Її порівняно недавно знайдено у Центральному державному архіві громадських організацій України (ЦДАГО України. Ф-1-ОПЗО. Спр. 3590. Арк. 109 - 110).

Вже сама назва, а тим більше зміст цього надзвичайно цінного документа переконливо засвідчують справжню причину перепідпорядкування Криму.

Дата надходження доповідної записки першій особі в республіці є доказом серйозного підходу керівництва СРСР до вирішення кримської економічної проблеми. Тому про якісь спонтанні рішення однієї, хоч і досить високої посадової особи у державі не може бути й мови.

Шкода, що цей важливий документ до цього часу лишається маловідомим. Запитаймо у нинішніх недолугих кримських політичних крикунів та розповсюджувачів міфу про "подарок
Хрущёва": для чого б це першому секретарю ЦК КПУ забивати голову інформацією про ганебний стан сільського господарства у Кримській області, яка підпорядкована Російській РФСР?

Навіщо Олексію Кириченку опікуватися чужою бідою, коли й у власній хаті проблем було достатньо? У зазначеній довідці у концентрованому вигляді і без ідеологічної тріскотні висвітлено справжній катастрофічний стан сільського господарства та глибоку занедбаність соціальної сфери Криму напередодні передачі області Україні.

Загалом довідка підтверджує всі раніше названі кризові проблеми кримської економіки.

Тож на підставі цього документа маємо можливість з'ясувати, що ж "дарувало", а точніше, нав'язувало кремлівське керівництво Україні та яким, за висловом сучасних політиків, був цей "орден на грудях планети" у 1954 році?

З довідки дізнаємося, що в 1954 році порівняно з 1940-м площа посівів у Криму скоротилася на 70 тисяч гектарів. З 30 наявних колгоспів лише три спромоглися освоїти польову та кормову сівозміни. За врожайністю всіх головних сільськогосподарських культур область у 1953 році не досягла довоєнного рівня.

За станом на 1 січня 1954 року площа садів складала лише 87 відсотків, а виноградників - 79 відсотків рівня 1940 року.

Тваринницькі ферми у більшості колгоспів і радгоспів Криму пішли в зиму 1953/54 року лише на 37 відсотків забезпеченими кормами. План будівництва корівників та телятників у 1953 році область виконала на 35,6 відсотка, а пташників - на 43 відсотки.

В області не вистачало понад 1 100 тракторів. Сільське господарство Криму потерпало від гострої нестачі води. За станом на січень 1954 року в господарствах Криму зрошувалося лише 40,9 тисячі гектарів сільськогосподарських угідь.

У 1953 році область не виконала план збору податків, недодавши в казну 6 млн. 60 тисяч карбованців.

Украй занедбаними були легка та харчова промисловості. У 1953 році план не виконали всі підприємства цих галузей. Область виявилася нездатною освоїти величезні кошти, які виділяла держава на капітальне будівництво. Через це Рада Міністрів Російської РФСР лише в Ялті змушена була зменшити в 1953 році капіталовкладення на 5,2 млн. крб.

Глибоку кризу переживала і соціальна сфера області.

Сьогодні ніхто не повірить у те, що в Криму ще наприкінці 1953 року було лише 3 хлібних магазини, 18 - м'ясопродуктів, 8 - молочних, 2 - тканин, 9 - взуття, 5 - будівельних матеріалів та 28 - книжкових крамниць.

Повністю припинилася торгівля овочами та картоплею в державному секторі" (ЦДАГО: Ф-1-ОП 52. Спр. 490. Ар. 9. Цит. за Василем Чумаком, 1993). Занепокоєння і розпач лунали навіть з трибун партійних конференцій.

"Минуло десять років після закінчення війни, - говорив з трибуни Кримської обласної партконференції (1954 року) секретар Феодосійського міськкому партії Моїсеєв, - трудящі висувають до нас законні вимоги, коли буде відбудоване місто і створені мінімальні побутові умови?

В місті немає води, достатньої кількості електроенергії, банно-прального комбінату... Під час війни було зруйновано до 40% житлофонду, а відбудовано силами міськвиконкому тільки один будинок на 8 квартир... Багато з цих питань неодноразово ставилися перед вищими організаціями - Радою Міністрів РРСФР і міністерствами. Але..." (ЦДАГОУ: Ф.1. - Оп. 52. - Спр. 4990. - Арк. 125).

"Хто відбудовує Кіровський район Керчі - центральну частину міста? - запитував з тієї ж трибуни секретар міськкому Смородін і сам же відповідав: - Ніхто! Нема такого будівельного тресту... Такими темпами ми і за 100 років не відбудуємо міста...".

Відповідні рішення (доповідач наводить конкретні приклади) були прийняті урядами РРСФР та СРСР ще в 1952 - 1953 рр., та ось "уже 1954 рік", а будівництво багатьох об'єктів, зокрема "морського вокзалу, молокозаводу та ін. так і не розпочато" (там же. Арк. 115 - 116). (Цитата з книги М. Лукінюка, с. 193).

Ознайомившись із цими приголомшливими документами, добре поміркуймо ось над чим: є передача Кримської області до складу УРСР "щедрим дарунком" чи накинутим економічним ярмом?

Досвідчені політичні шулери й інтригани, які пройшли багатолітній вишкіл у "сталінських університетах", добре розуміли, що під передачу Криму необхідно було підвести надійне ідеологічне підґрунтя. Ним став досить вигідний і зрозумілий радянським масам ювілей - 300-ліття Переяславської ради, яку пропагандистська машина як царської, так і більшовицької імперії представляли як возз'єднання України з Росією.

Цю дату вирішили гучно і широко відзначити на державному рівні. Передача Кримської області до складу України напередодні грандіозного свята "вечной дружбы двух братских народов" чудово вписувалася в добре підготовлений кремлівський сценарій.

Вы только вдумайтесь в цифры. На ВЕСЬ КРЫМ 3 - ТРИ! хлебных магазина! Зато книжных 28. Пропаганда была нужней чем накормить людей. Только вдуматься. И это уже почти десять лет после войны. И да, напомним, что канал который питает ВЕСЬ Крым водой был построен Украиной в 60-х годах, как и газопровод.