Автор Тема: для ветеринаров  (Прочитано 34918 раз)

Оффлайн Белая Грива

• Бывалый
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #48 : Апрель 22, 2012, 14:07:52 »
Ви тільки уявіть: лікар хоче поспілкуватись із своїми колегами щодо одного цікавого випадку. Для цього запрошує цих колег до свого кабінету, але тут влітають обурені жителі міста, які проходили повз і їм стало цікаво і хочеться взяти участь "для загального розвитку", вставляючи коментарі, жартики і сварячись між собою. :tease:
Хай би був людям закритий розділ, де можна поділитись фото чи відео з різними болячками (які можуть бути геть не для загального огляду) і спитати поради у колеги, а всім, кому треба допомога, ніхто не забороняє запитувати в розділі "ветеринарії", і якщо ветеринари захочуть, вони дадуть відповідь у відкритому розділі.
Чтобы поделиться чем-то интересным или спросить совета - есть мобильный, который и так, помимо закрытого раздела, можно взять у своего коллеги. А видио- и фотоматериалы можно скинуть по почте.

Я тоже против такого "закрытого" раздела. Чего тайны разводить? Лично для меня, даже как для коневладельца со стажем, этот раздел очень полезен именно из-за этих "всеобщевыставленных" фото и видио.

А для того, чтобы не было всяких там охов-ахов, всхлипываний, жалелочек и подколок, то нужно просто напросто найти оперативного модератора, который бы чистил эти ненужные посты в кратчайшие сроки, не дожидаясь обрастания этих пустых постов ещё более бесмысленными.

Оффлайн Скажений_Равлик

• Новичок
  • *
  • Мене оберігає єгипетський бог спокою Танунах!
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #49 : Апрель 22, 2012, 15:49:27 »
А для того, чтобы не было всяких там охов-ахов, всхлипываний, жалелочек и подколок, то нужно просто напросто найти оперативного модератора, который бы чистил эти ненужные посты в кратчайшие сроки, не дожидаясь обрастания этих пустых постов ещё более бесмысленными.
А заодно і свою пошту від купи повідомлень обурених користувачів, охи і ахи яких видалили. :sarcastic: З доводами, чому саме їх охи-ахи не є офтопом, а поради зовсім не дурні. :glare:
чому "обурені"? вони можуть бути просто зацікавленими як по суті самих хвороб, так і у визначенні рівня професійності ветеринарів.
А хто його знає, чому обурені? Але з криками і протестами не обурені не бувають. :pardon: Ну і ніхто не пустить на закритий консиліум лікарів, як би ви про зацікавленість не розповідали. Бо сам об"єкт консиліуму буде трохи проти. :sarcastic:
З тим, щоб уникнути дискримінації інших кінних "каст", тоді слід зробити закриті розділи для спортсменів (з окремими закритими підрозділами для виїздки і конкуру), для коноводів, для берейторів, для коневласників, для власників конюшен, для суддів. Ще закритого розділу можуть вимагати "НХ-шники".  Їм так само є чим поділитись... І якщо хтось із них захоче, то дасть відповідь у відкритому розділі  :sarcastic:
Ну так ніхто ж і не забороняє попросити собі закритий розділ. Тільки то ж нецікаво, ніхто не свариться, і брудом не поливає, швидко нудно стає у розділі, де всі один одного так медом обмажуть, що аж позлипаються. :sarcastic:

От же ж народ, як же хочеться усюди позаглядувати, всіх обговорити і всім розказати, що всі неправі. Мені теж усюди влізти хочеться, і про все знати. :hehe: А на місці наших ветеринарів, я б усім тишком-нишком розповіла про цей закритий розділ, ніхто б про нього не знав і ніхто не подумав би кричати "на люди білизну витягуйте, на люди!". :pardon:

Оффлайн Алльо:)

• Герой
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #50 : Апрель 22, 2012, 16:12:25 »
Ну і ніхто не пустить на закритий консиліум лікарів, як би ви про зацікавленість не розповідали. Бо сам об"єкт консиліуму буде трохи проти. :sarcastic:
:rolf: :rolf: :rolf: ааааа.... ну якщо віртуальний об*єкт збирає віртуальний консиліум, то його "проти" присутності на віртуальному прийомі якихось зацікавлених кінників, звичайно, аргумент)))

Скажений_Равлик, якщо говорить професіонал, який знає і розуміє предмет, то йому абсолютно байдуже де говорити: в ординаторській чи на міжнародній конференції. Ну а якщо, перепрошую, дурень, то, дійсно, краще хай говорить на закритому форумі. Лікарі дурість пояснять діагнозом, а тих посполитих "жителів", які можуть скористатися рецептами каліцтва все ж буде менше  :sarcastic:

з.і.
 а) я досить часто захоДжу у розділ "ветеринарія". І щось зовсім не пригадую криків "обурених жителів". Були різні дискусії й обговорення, а от сварок ніби й не було. Може щось пропустила?

б) із  ветеринарних перлів: "Не давайте коню сіна. У нього від сіна метеоризм!" або "статті про натуральну розчистку звичайно пишуть невзоровці" (джерело:  http://ua-loshadka.com/forum/24-1922-2 ).

Скажений_Равлик, невже Ви хочете позбавити "кайфу" бачити такі перли?

Оффлайн Скажений_Равлик

• Новичок
  • *
  • Мене оберігає єгипетський бог спокою Танунах!
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #51 : Апрель 22, 2012, 18:15:07 »
Скажений_Равлик, невже Ви хочете позбавити "кайфу" бачити такі перли?
Нуууу... Воно то весело, я не сперечаюсь. :sarcastic:
А взагалі я казала не про конкретно наших "гуру" від ветеринарії, а в цілому. Мислю на перспективу. Що, можливо, спеціалісти (справжні, а не умовні) хотіли б ділитись своїми думками зі своїми колегами (можливо, доволі віддаленими територіально, з дорогими тарифними планами  :hehe:), без заглядування через плече цих самих "гуру". Але так як тут спостерігається майже на кожному кроці "а у нас в селі серпом по яйцям вжик! і все, а ви тут про ана... анє... всякі знеболюючі, пхе!", то розумні люди віддають перевагу мовчати, ніж сперечатись із дурнями. :pardon:

Оффлайн Habanera

• Герой
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #52 : Апрель 22, 2012, 18:30:10 »
Мислю на перспективу. Що, можливо, спеціалісти (справжні, а не умовні) хотіли б ділитись своїми думками зі своїми колегами (можливо, доволі віддаленими територіально, з дорогими тарифними планами  :hehe:), без заглядування через плече цих самих "гуру".

у ветеринаров есть свои специализированные форумы, в т.ч. и конный, где нет праздно шатающихся, ибо таким там скучно и непонятно ) вот туда и ходят справжни спэциалисты пообщаться с коллегами. а здесь этот закрытый раздел как раз и будет для пары гурей :hehe:

Оффлайн Мария Горовая

• Герой
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #53 : Апрель 22, 2012, 18:49:26 »
Скажений_Равлик, якщо говорить професіонал, який знає і розуміє предмет, то йому абсолютно байдуже де говорити: в ординаторській чи на міжнародній конференції. Ну а якщо, перепрошую, дурень, то, дійсно, краще хай говорить на закритому форумі. Лікарі дурість пояснять діагнозом, а тих посполитих "жителів", які можуть скористатися рецептами каліцтва все ж буде менше  :sarcastic:
Осьо в конференц-залі з'явилась тема про штучне запліднення у кобил. Я зазирнула, позіхнула, і думаю дай почекаю, може Платонова відповість. Ат ні, тиша. Бувають таким чином задані питання та такі люди, якім нічого пояснювати не хочеться. Бо вони за умовчанням не розуміють про що мова, а що найбільш - не бажають чути, те що з їх думкою не збігається...
Та взагалі мені здається, що призначати чи діагностувати щось в інтернеті - не дуже безпечно, бо те що бачить лікар і те що бачить власник - можуть бути геть різні речі та лікуватись відповідно мають в різний спосіб.
Наведу приклад.
Телефонує мені у п'ятницю ввечері коневласник з досить віддаленого села та жалиться, що в його кобили страшенно  болить шлунок і питає що робити. Всміхнулась про себе ("скажить мені як діагност - чому саме шлунок, а не кишечник") та усі ж знають що таке колики в коня!, кажу - вколіть спазмолгону, якщо не полегшає за годину- приїду та будемо зонд ставити...
Не дзвонить ні через годину, ні через дві. Дзвонить у понеділок вдень, каже - їй так і не полегшало! Приїздить негайно!
Їду, мені вже аж цікаво стало, що там за така коняка.
На місці мене зустрічає господар, показує кобилу - вона стоїть на пасовищі і їсть!
Підхожу ближче - а в неї страшний запал - вона дихає наче собака, пахи різко і часто скорочуються - власник у це тиче і каже - бачите! шлунок страшенно болить!!!
За два дні бідній коняці вкололи 10 пачок спазмалгону та 2 флакони бускоспану, хоча я по телефону казала - 20 кубиків,пошагати,  не полегшало - треба дивитися на місці.
Думаю кожен лікар про подібне може розповісти.
Тому і не надто активні теми в ветеринарії, а більшість порад дають люди з досвідом багаторічного коневласника, а не практикуючі лікарі.

Timbuktu

• Гость
для ветеринаров
« Ответ #54 : Апрель 22, 2012, 19:24:32 »
Тому-то й не видно сенсу в окремому закритому розділі з ветеринарії. Почнімо з того, що хороші практикуючі лікарі більшу частину дня проводять на роботі, бо їх мало і вони нарозхват. Навряд вони захочуть повернувшись додому зависати на форумі, описувати історії хвороби, завантажувати фотографії... Фахівці-іпологи всі один одного знають і можуть прекрасно спілкуватись по телефону та електронній пошті. Переконана, що так вони й роблять, коли відчувають потребу порадитись із колегою. А закритий розділ на форумі - це, радше, потрібно саме "гуру", в яких багато вільного часу на посиденьки в інтернеті, і є бажання відчувати себе причетним до якоїсь "таємної ложі" для обраних :).

• Герой
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #55 : Апрель 22, 2012, 20:03:12 »
А взагалі я казала не про конкретно наших "гуру" від ветеринарії, а в цілому. 
ну то так  відразу і сказали б  :sarcastic:

Тому і не надто активні теми в ветеринарії, а більшість порад дають люди з досвідом багаторічного коневласника, а не практикуючі лікарі.
такі теми не активні з однієї простої причини: нормальні коневласники у разі виникнення проблем не біжать на форум, а викликають фахових практикуючих лікарів, роблять аналізи, рентгени, УЗД тощо. І лише потім діляться досвідом і роблять висновки (щодо фаховості ветеринарів у т.ч.)

Timbuktu, +100%

Оффлайн Олег Лободенко

• Герой
  • само плывёт в руки только то, что не тонет
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #56 : Май 06, 2012, 22:14:41 »
какая тема получилась, и от сути далеко..., Алльо:) с грибами разобрались? я про пневмонию...

Оффлайн Аляска5

• Герой
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #57 : Май 07, 2012, 04:07:30 »
Может просто назвать по другому и не закрывать тему :" Ветеринария. Консультации специалистов". А каждый вет на сайте пусть имеет значок специальный на профиле, зеленый крест например. И кто не вет - как бы не сильно встревать уже будет..

• Герой
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #58 : Май 07, 2012, 04:21:36 »
Алльо:) с грибами разобрались? я про пневмонию...
даже не сомневайтесь. И уже давно забыли. Только грибы к ней не имели никакого отношения  :sarcastic:

Оффлайн Олег Лободенко

• Герой
  • само плывёт в руки только то, что не тонет
    • Просмотр профиля
для ветеринаров
« Ответ #59 : Май 07, 2012, 20:21:30 »
просто вы писали , что интересовались диагностикой, думал инфой по делится по этому вопросу.