Скажений_Равлик, якщо говорить професіонал, який знає і розуміє предмет, то йому абсолютно байдуже де говорити: в ординаторській чи на міжнародній конференції. Ну а якщо, перепрошую, дурень, то, дійсно, краще хай говорить на закритому форумі. Лікарі дурість пояснять діагнозом, а тих посполитих "жителів", які можуть скористатися рецептами каліцтва все ж буде менше
Осьо в конференц-залі з'явилась тема про штучне запліднення у кобил. Я зазирнула, позіхнула, і думаю дай почекаю, може Платонова відповість. Ат ні, тиша. Бувають таким чином задані питання та такі люди, якім нічого пояснювати не хочеться. Бо вони за умовчанням не розуміють про що мова, а що найбільш - не бажають чути, те що з їх думкою не збігається...
Та взагалі мені здається, що призначати чи діагностувати щось в інтернеті - не дуже безпечно, бо те що бачить лікар і те що бачить власник - можуть бути геть різні речі та лікуватись відповідно мають в різний спосіб.
Наведу приклад.
Телефонує мені у п'ятницю ввечері коневласник з досить віддаленого села та жалиться, що в його кобили страшенно болить шлунок і питає що робити. Всміхнулась про себе ("скажить мені як діагност - чому саме шлунок, а не кишечник") та усі ж знають що таке колики в коня!, кажу - вколіть спазмолгону, якщо не полегшає за годину- приїду та будемо зонд ставити...
Не дзвонить ні через годину, ні через дві. Дзвонить у понеділок вдень, каже - їй так і не полегшало! Приїздить негайно!
Їду, мені вже аж цікаво стало, що там за така коняка.
На місці мене зустрічає господар, показує кобилу - вона стоїть на пасовищі і їсть!
Підхожу ближче - а в неї страшний запал - вона дихає наче собака, пахи різко і часто скорочуються - власник у це тиче і каже - бачите! шлунок страшенно болить!!!
За два дні бідній коняці вкололи 10 пачок спазмалгону та 2 флакони бускоспану, хоча я по телефону казала - 20 кубиків,пошагати, не полегшало - треба дивитися на місці.
Думаю кожен лікар про подібне може розповісти.
Тому і не надто активні теми в ветеринарії, а більшість порад дають люди з досвідом багаторічного коневласника, а не практикуючі лікарі.