Кому как.
У меня ни разу не получился: то отслоится, то комкуется.
Рецептов испробовано прорва, специальный сотейник даже купила, и нифига не помогло. Так что делитесь проходиловом этого уровня!
Це ж треба... Співчуваю. Якось так сталось, що в мене бешамель жодного разу не запоровся, і це при тому, що я не дуже вправний кухар, тому я думала, що це взагалі простіше пареної ріпи
.
А яке молоко вливаєте до ру, холодне чи тепле? Я - тепле, бо попередньо за рецептом Джеймі Олівера проварюю в молоці різні спеції (окрім традиційного мускатного горіха ще гвоздичку, духмяний перець, лавровий листок). Ну, і не вливаю все молоко одразу. Ллю стільки, щоб зробити з ру "кашку", за консистенцією як дуже густа сметана. У меншій кількості легше все змішати до однорідності і без грудочок, а тоді вже я доливаю решту молока, до бажаної консистенції. Але тут я навряд чи комусь Америку відкрила
. Ніяких особливих секретів нема.