Автор Тема: temp  (Прочитано 7688993 раз)

Timbuktu

• Гость
temp
« Ответ #43284 : Май 25, 2012, 11:51:18 »
Я обома руками за таку систему, як у західних вишах - комбінація кількох обов'язкових (фахових) і факультативних предметів, а також можливість відвідувати за бажання лекції з предметів поза своїм списком, якщо тема цікавить. Подібну систему, наскільки мені відомо, частково впровадили в Могилянці. Також я за практику вибору студентами викладача, коли один предмет викладають кілька викладачів, і студенти на початку курсу можуть обрати найбільш прийнятну для себе альтернативу. Ну і, безперечно, я за вільний графік відвідування. Знаєш досконало тему наступної лекції? Впевнений, що можеш сам усе вивчити і потім успішно здати? Не приходь. Розумна людина здатна працювати в режимі 10% - начитка матеріалу, 90% - самостійна робота. А дурним в університеті робити немає чого. На заході немає такої одержимості вищою освітою, як у нас. Більшість людей іде працювати після школи чи закінчує дворічний коледж. В університети йдуть ті, хто має схильність до серйозної, самостійної наукової роботи.

Timbuktu

• Гость
temp
« Ответ #43285 : Май 25, 2012, 11:52:32 »
Хома, веселого тобі занурення в помийницю :sarcastic:. Тобто, в тему про порятунок коней. Тобі там читати - не перечитати :max:
А ты правда поверила, что я это читать буду?  :sarcastic:

Меа кульпа :sarcastic:

Оффлайн Asja

• Герой
    • Просмотр профиля
temp
« Ответ #43286 : Май 25, 2012, 12:51:11 »
На заході немає такої одержимості вищою освітою, як у нас. Більшість людей іде працювати після школи чи закінчує дворічний коледж. В університети йдуть ті, хто має схильність до серйозної, самостійної наукової роботи.

О! Ось це - ключове. На заході універсітет - це інтелектуальна еліта. І так вони себе і позиціонують. А займатеся загальним розвитком еліти нелогічно, погодьтеся. Нам в універсітеті всі наши професори постійно казали одне й те саме - Ви - майбутні керівники вищої ланки. И вимоги до вас - відповідні.
Щодо іноземних мов (зпочатку не встигла написати). Більша частина обов'язкової літератури при навчанні на економіці - англомовна. Її навіть і не перекладає ніхто. Всі розуміють, що людина, яка вчиться в універсітеті, знає мову на тому рівні, щоб цю літературу прочитати та зрозуміти. Проблема з тим була тільки у студентів, які приїхали з України, Росії і не вчилися в німецьких школах. Про що і йдеться - міняти треба починаючи зі школи....

Оффлайн Habanera

• Герой
    • Просмотр профиля
temp
« Ответ #43287 : Май 25, 2012, 16:05:11 »
Хто хоче виключно практичні навички в обраній сфері - хай вступає до технікуму. А освічена людина, яка вміє вчитися самостійно, завжди зможе опанувати необхідні знання і навички, навіть якщо пізніше буде працювати у зовсім іншій сфері.

классно! значит, надо было мне после института идти в техником :sarcastic:
или лучше самостоятельно? только не понятно как самостоятельно освоить современное кино и телеоборудование :scratch: :hehe:

Max T

• Гость
temp
« Ответ #43288 : Май 25, 2012, 19:47:09 »
На заході немає такої одержимості вищою освітою, як у нас. Більшість людей іде працювати після школи чи закінчує дворічний коледж. В університети йдуть ті, хто має схильність до серйозної, самостійної наукової роботи.

На западе в ВУЗы идут те, у кого на это есть деньги :-)

Timbuktu

• Гость
temp
« Ответ #43289 : Май 25, 2012, 20:15:14 »
Для обдарованих там є стипендії.

Max T

• Гость
temp
« Ответ #43290 : Май 25, 2012, 20:20:26 »
Для того, чтобы доказать, что ты одарённый - нужно проучиться несколько месяцев. А на это деньги нужны :)

Timbuktu

• Гость
temp
« Ответ #43291 : Май 25, 2012, 20:36:26 »
Свою обдарованість підтверджують своїми шкільними результатами і позашкільною роботою - участю в конференціях, підготовкою якихось проектів, участю в різних дискусійних клубах, фахових клубах для молоді (математичних, природничих, літературних і всяких інших)....
В тому-то й річ, що там вища освіта більше цінується, бо потрапити до хорошого університету важко. Тому і йдуть туди не просто "тому що так прийнято, треба отримати папірець", а тільки якщо мають нахили до серйозної наукової роботи. Це тільки в нас всіма правдами і неправдами вступають до вишу, всі роки навчання гуляють, бухають в "общагах" і списують на іспитах на трієчку, і випускаються з тим же "багажем знань", з яким прийшли (тобто з ніяким). Зате з вищою освітою :krut:

Оффлайн Понь_Пржевальского

• Герой
  • ♏ http://www.furaffinity.net/user/equimanul/
    • Просмотр профиля
temp
« Ответ #43292 : Май 25, 2012, 21:06:32 »
есть в природе один главный инженер, техникум в свое время заканчивал; так он слесарям, кромсавшим болгаркой стальные трубы, алмазный круг советовал поставить ("шоб быстрей пошло"). И ещё много подобных перлов. И уж давно за сорок, а "идиот" к нему прям таки приклеилось, по многим причинам.. Зато дядя директора ;) А вы всё "образование, знания".. чепуха какая-то  :sarcastic:

Max T

• Гость
temp
« Ответ #43293 : Май 25, 2012, 21:26:20 »
Честно говоря, я недалеко ушёл от того главного инженера  :sarcastic:. Я не вижу, в чём крамола кромсать стальные трубы алмазным кругом?

P.S. Angry Birds - та ещё убивалка времени  :8):. Ну её в пень :unsure:

Оффлайн Habanera

• Герой
    • Просмотр профиля
temp
« Ответ #43294 : Май 25, 2012, 22:04:30 »
Це тільки в нас всіма правдами і неправдами вступають до вишу, всі роки навчання гуляють, бухають в "общагах" і списують на іспитах на трієчку, і випускаються з тим же "багажем знань", з яким прийшли (тобто з ніяким). Зате з вищою освітою :krut:

Тимбухту, ты меня пугаешь! что же это у вас в универе твориться такое, что все гуляют, бухают и списывают? :sarcastic:
у нас (я про Политех говорю) таких повыгоняли на первых 2х курсах. остальные +/- но учились. и что-то разностороннего в головах да осталось.. то, что вы с Кат говорите - для гуманитариев. они себе новые знания могут нагуглить.
у нас народ так учится потому что образование не высшее, а верхнее :sarcastic: студент знает, что ему эти знания не очень то пригодятся на работе. он придет на работу и там его уже научат работать. я теоретически умела умею :hehe: телецентры и кинотеатры рассчитывать. а на практике, чтобы получить диплом мне нужно было принести справку, что я где-то проходила производственную практику. т.е. совершенно нормальная ситуация, что у будущего инженера практики никакой нет вообще. вот вам диплом, остальное ваша печалька. и кто хотел не просто бумажку, а реальных навыков, искал себе работу по специальности за очень символическую зарплату или вообще без нее, чтобы попасть туда где таки научат. и половина моих одногруппников даже близко по специальности не работали впоследствии. зато у одного моего одногруппника сестра работает на телевидении инженером, потому что брат мог ее всему научить и имел знакомства, чтобы найти ей нормальное место с нормальной зарплатой, а закончила барышня.. та-дам! Педагогический :sarcastic: вот зачем государство столько лет и денег тратило, чтобы обучить всех этих людей их специальностям? нипанятна :sarcastic:
но и без диплома нельзя - инженером можно работать с любым, даже Пединститута, но дипломом, а без диплома - только телемастером..  :pardon:

Оффлайн Понь_Пржевальского

• Герой
  • ♏ http://www.furaffinity.net/user/equimanul/
    • Просмотр профиля
temp
« Ответ #43295 : Май 26, 2012, 17:00:25 »
Честно говоря, я недалеко ушёл от того главного инженера  :sarcastic:. Я не вижу, в чём крамола кромсать стальные трубы алмазным кругом?
У Вас несколько иное направление техничской деятельности :hehe: Такой совет мог дать кто угодно, но не выпускник машиностроительного техникума и ну никак не главный инженер. Это долб****зм просто, и в его практике не единственный..
Две параллельные стены, в них пробиты дыры для, скажем, трубы. Надо заказать эту трубу, самый главный инженер измеряетрулеткой расстояние между стенами - получается 10 метров. Заказывают 10 метров; привозят; начинают устанавливать. Трёх метров не хватает. Причина: дыры в стенах на разной высоте от основания. Т.е. измерил длину проекции этой трубы на землю и заказал.
Только не труба была, а линия для транспортировки сырья - законченная конструкция, делалась по заказу на машиностроительном предприятии не в этой области. Повезли обратно.. :sarcastic: