Автор Тема: Изменения во процедуре идентификации животных  (Прочитано 13960 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн Элька

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 669
    • Просмотр профиля
Цитировать
30 листопада на офіційному сайті міністерства аграрної політики та продовольства опубліковано Проект КМУ про встановлення порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам — власникам цих тварин.

«Відповідно до частини третьої статті 10 Закону України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин" Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам — власникам цих тварин, що додається», — йдеться у Постанові .

Як зазначено у пояснювальній записці, прийняття постанови дасть змогу забезпечити виплати власникам тварин коштів, які відшкодовуватимуть їм витрати на оплату послуг з ідентифікації і реєстрації тварин, а також мотивуватиме власників — фізичних осіб на проведення ідентифікації та реєстрації тварин, які їм належать, що, в свою чергу, сприятиме своєчасному виконанню Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» в частині обов’язкової ідентифікації та реєстрації всіх тварин на території країни у встановлені нормативно-правовими актами терміни.

источник: http://agravery.com/uk/posts/show/kabmin-dozvolit-identifikuvati-tvarin-za-vlasnij-kost

на сайте http://minagro.gov.ua/uk/ похожего не нашла.
кто в курсе что там опять напринимали?  ;)


Оффлайн ok!

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4664
    • Просмотр профиля
Тоже интересно  :yes:

Оффлайн lara

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1663
    • Просмотр профиля
на сайте http://minagro.gov.ua/uk/ похожего не нашла.
кто в курсе что там опять напринимали?

http://minagro.gov.ua/uk/regulatory?nid=19585

Это проект и сообщение об обнародовании.

Вот, собственно, проект Порядка...

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від ________2015 р. № _________

Порядок
використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам – власникам цих тварин

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у Державному бюджеті України на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам – власникам цих тварин (далі – відшкодування витрат).
2. У цьому Порядку терміни вживаються у значенні, наведеному в Законі України "Про ідентифікацію та реєстрацію тварин".
3. Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінагрополітики.
Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є структурні підрозділи облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку.
Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня щокварталу до 20 числа наступного місяця подають Мінагрополітики звіт про фактичне використання коштів за підсумками кварталу/року (додаток 1).
4. Бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку у сфері ідентифікації та реєстрації тварин власникам тварин шляхом здійснення відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації і реєстрації тварин, сплачених фізичною особою – власником цих тварин за рахунок власних коштів.
5. Використання бюджетних коштів здійснюється з урахуванням необхідності погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органах Казначейства.
6. Відшкодування витрат на ідентифікацію та реєстрацію тварин здійснюється фізичним особам – власникам тварин за оплату у період із 01 грудня попереднього року до 30 листопада (включно) поточного року послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, що утримуються в їх господарствах на підставі поданих документів.
7. Для отримання відшкодування витрат фізичні особи – власники тварин подають за місцезнаходженням господарства сільським, селищним чи міським радам копії таких документів:
ідентифікаційного документа тварини (паспорт великої рогатої худоби, реєстраційне свідоцтво свиней (для негосподарюючих суб’єктів), реєстраційне свідоцтво овець/кіз, паспорт коня, паспорт віслюка/мула/лошака), а в разі утримання 10 і більше голів тварин одного виду – додатково подається виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин;
паспорта фізичної особи – власника тварин;
довідки або договору про відкриття рахунка в банку;
документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку в паспорті).
Зазначені документи приймаються щоквартально до першого числа наступного місяця та до 01 грудня поточного року в порядку черговості їх надходження, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб – власників тварин, які мають право на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин (додаток 2). Підставою для внесення до журналу фізичних осіб – власників тварин, які мають право на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин відомостей про наявність у фізичної особи поголів'я тварин, крім зазначених документів, є запис у погосподарській книзі, що ведеться сільською, селищною чи міською радою або, у разі коли селищною чи міською радою не ведеться погосподарський облік, - видана ними довідка про підтвердження наявності на відповідну дату у зазначених в реєстрі фізичних осіб тварин, які утримуються в їх господарствах.
Документи, що подаються з 01 грудня по 31 грудня поточного року, враховуються з 01 січня наступного року в межах доведеного обсягу асигнувань на відповідні цілі на умовах, визначених у минулому році.
8. Сільські, селищні чи міські ради на підставі журналу обліку фізичних осіб – власників тварин, які мають право на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин щокварталу до п'ятого числа наступного місяця і до 05 грудня (станом на 01 грудня) складають та подають підрозділам районних держадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку:
перелік фізичних осіб – власників тварин, які мають право на отримання відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин, за встановленою формою (додаток 3);
витяг з погосподарської книги, що підтверджує наявність тварин у зазначених в реєстрі фізичних осіб або, у разі коли селищною чи міською радою не ведеться погосподарських облік, - довідку про підтвердження наявності на відповідну дату у зазначених в реєстрі фізичних осіб тварин, які утримуються в їх господарствах.
9. Підрозділи районних держадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку, на підставі поданого сільськими, селищними чи міськими радами реєстру:
протягом трьох робочих днів складають відомість про нарахування відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин у розрізі фізичних осіб – власників тварин за встановленою формою (додаток 4) і подають її підрозділам облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку;
подають органам Казначейства зазначену відомість і платіжні доручення для перерахування коштів на поточні рахунки фізичних осіб, відкриті в банках.
10. Підрозділи облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку:
на підставі відомостей, поданих міськими радами обласного значення, складають протягом трьох робочих днів відомість про нарахування відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин у розрізі фізичних осіб – власників тварин і подають її та платіжні доручення органам Казначейства для перерахування бюджетних коштів на поточні рахунки фізичних осіб, відкриті в банках;
узагальнюють протягом трьох робочих днів зазначені у пункті 8 цього Порядку відомості та подають Мінагрополітики зведену відомість про нарахування сум відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам – власникам тварин за встановленою формою (додаток 5).
11. Мінагрополітики:
затверджує на підставі поданої відповідно до пункту 10 цього Порядку зведеної відомості протягом семи робочих днів у межах обсягу відкритих асигнувань розподіл бюджетних коштів пропорційно сумам відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин між розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня, які здійснюють в триденний строк після доведення розподілених обсягів розподіл бюджетних коштів між областями за зазначеним критерієм;
подає Казначейству протягом трьох робочих днів після затвердження розподілу бюджетних коштів реєстр змін до розподілу показників зведених кошторисів і планів асигнувань у розрізі областей.
12. Підрозділи облдержадміністрацій, що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку після доведення розподілених обсягів відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації та реєстрації тварин фізичним особам – власникам тварин затверджують кошториси та плани асигнувань у розрізі районів та передають їх відповідним органам Казначейства.
13. Операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженого в установленому законодавством порядку.
14. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

"Обещать не значит жениться" ;)