Может объединим тему с вопросом про неатестованных жеребцов и и потомство?
А чи варто? Тема про неатестованих жеребців не вичерпується тільки неякісними українськими жеребцями.
Мене, наприклад, цікавить такий парадокс: зараз завдяки замороженій спермі з'явилася можливість покрити свою кобилу фактично будь-яким європейським жеребцем, включно з кращими із кращих. Балобе, Касіні, Донерхала та інших, не менш видатних жеребців (чи їхніх висококласних, але ще не таких дорогих синів\онуків) можуть доставити до вашої кобили в пробірочці, як хлопчиків за викликом

. Але, якщо мені не зраджує пам'ять, атестувати для використання в УВП можна тільки жеребців, що належать до однієї з шести вихідних порід (це навіть якщо забути на хвилинку, що ніхто не буде спеціально атестувати топ жеребців в УВП, а заочна атестація, здається, вже заборонена

). Як тоді бути з розкішними бельгійцями, голандцями, французами тощо, тощо?.. Вони де-юре не атестовані в УВП, і яким би приголомшливим не було їхнє потомство, воно не може вважатися навіть УВП

. Дивовижно, чи не так?
Було б цікаво почути думку спеціалістів у конярстві щодо
таких неатестованих жеребців. КИМ буде вважатися їхній приплід від українських кобил?
Не судіть суворо, якщо я припустилася якихось фактологічних помилок, я не профі в конярстві, тому й буду рада, якщо хтось проллє світло на те, що мені (можливо, в моєму незнанні) видається проблемою.