ой, Макс, эта пяць 
ну дык и левым плечом расходиться при движении навстречу принято потому что оружие рыцари обычно держали в правой руке. только уже много воды утекло с тех пор
и сейчас это просто правило хорошего тона. для всех
мужчин, женщин и детей..
вот феминистки и хотят, чтобы не было мужского/женского этикета, а чтобы был и в этом вопросе унисекс 
Да мне-то что? Хотите копировать мужские привычки - копируйте

. Если б я был на 100% уверен, что этого хотят все девушки, я бы пожимал им руки наравне с мужчинами и не парился.
П.С. Но не считайте попиранием прав женщин отказ мужчин копировать женские привычки. Носить юбки мужики не станут

.
Ні, ну я підтримаю Кет. По-перше, потискати руку - теж страшно негігієнічно, хіба що ти демонстративно після потискання свою руку обробиш антисептиком. Тому не треба казати про цілування руки, як про щось страшне. І руку ж не облизують, а ледь торкаються губами, ну і взагалі багато ньюансів. Та і почалося з того, що руки тисли чоловікам, а жінок обходили, як написала Кет.
Рукою можна і грудку землі взяти. А губами до неї торкатися не станеш :-). Та вже проїхали про потискання рук.
І не обходили, а привіталися голосом. Якщо обходили - то це вже звичайна нечемність.
Ну і про зарплатню ти, Макс. загнув. То ти кажеш, що не винен нічого дружині і повинно все бути чесно і згідно куплених білетів, то тут виходить, що жінка тобі народи, виховай, за цю можливість отримуй менше зарплатню, а чоловік такий герой, що і грошей у нього апріорі більше, бо він не буде народжувати і виховувати, і дружині нічого не винен, бо дружина ж повинна на рівні з чоловіком працювати.
Гдє логіка?
Не перекривлюй, я не так казав.

По-перше, я казав, що чоловік повинен повністю утримувати дружину на час декрету - і це логічно, якщо він хоче, щоб дитина була така ж його, як і дружини. Якщо чоловік і дружина дійшли згоди родити дитину, чоловік має підтримати дружину у час непрацездатності.
По-друге, потім чоловік і дружина повинні разом утримувати дитину, пропорційно платні. Це якщо платня чоловіка і жінки десь одного порядку. Якщо, приміром, платня чоловіка у 10-20 разів більше, то сенс працювати дружині є тільки з метою зберегти фінансову незалежність від чоловіка.
Тому і платять більш чоловікам, що закладують можливість жінки піти у декрет. Якщо у декрет будуть йти разом чоловік і дружина, платня повинна вирівнятися. Це на моє розуміння - а як насправді - то вже питайте у власників фірм

.
Макс, а если я не планирую никаким боком в декрет в ближайшие надцать лет, то что? Мне об этом справку надо принести и тогда требовать зарплаты наравне с мужиками?
А про декрет и руководящие должности ты вон Асе раскажи, как она появится)
Сегодня ты так планируешь, а через год - передумаешь, и никто тебя не остановит

.
Ну, во-первых, Ася всё же вышла в декрет, хоть и коротенький. Во-вторых, я не думаю, что зарплата Аси отличается от зарплаты руководителя-мужчины её уровня.
Вообще, всё это тянется лет 150-200, ещё с тех времён, когда мужчина полностью содержал женщину (муж работал, жена домохозяйничала). Т.е. зарплата мужчины была 100%, женщины - 0%. Потом зарплаты мужчины для поддержания должного уровня семьи стало нехватать (уровень сильно вырос), женщине пришлось начать подрабатывать шитьём, кройкой и т.д. Зарплата её стала выше нуля, но и время на работе - тоже. Сегодня рабочее время женщины приближается к мужскому - за исключением декретного отпуска. Когда и этот показатель сравняется, зарплаты должны сравняться тоже - по идее.
П.С. Вот тогда и окончательно умрёт брак

.