Автор Тема: temp  (Прочитано 7636318 раз)

Max T

• Гость
Re: temp
« Ответ #36684 : Март 08, 2011, 21:29:17 »
А я тут на одну прикольную статью топ-блогерши наткнулась.

Что-то я против как тех, так и этих  :glare:. Какая ещё, в ж#пу борьба полов? За что бороться-то? Права уравняли. А отношение - тут как в поговорке: "Насильно мил не будешь". Если человек хороший, то и отношение к нему будет соответствующее, независимо от пола.

Навіть якщо тобі попадеться жінка "не західного зразка" - що поганого вона може про тебе подумати?  Ти бачив хоч одну жінку, яка б шарахнулася в бік, коли ти простягнув їй руку, щоби потиснути?

Може подумати, що це секшуал харасмент  :rolf:. Я ж кажу, я за руку з дівчинами привітаюся лише на роботі, як колега з колегою (та й то, коли це вже перевірений колега  :hehe:).  

Так, на разі в нас є певні стереотипи гендерної поведінки, як в чоловіків, так і в жінок. Але якщо почати з ними боротися, зокрема всім і завжди тиснути руки, то до цього звикнуть і жінки, і чоловіки.

Кат, справді, чого це тобі так муляє очі цей звичай? Якщо вже так пішло, я теж можу вказати на такий самий дошкульний приклад зневаги до чоловіків з боку жінок  :sarcastic:. Чому у басейні у чоловічіх роздягалках (ба, навять у душових!  :8):) простісінько собі ходять бабусі й тітки вбиральниці. А в жіночіх чоловіки-вбиральники не ходять - такі ж самі тітки  :glare:. Це зневага до чоловічої гідності, це сексизм та дискримінация  :vmad:!  :rolf:

А цілуватися як  негігієнічно  :sarcastic: *я вже не говорю про інше*

Зі знайомою людиною - гігієнично. Але ж ти не будеш займатися бозна-чим з незнайомцем  :sarcastic:.

А те, що  в жінок нижчі зарплати? Що жінок не беруть або дуже неохоче беруть на певні (особливо керівні) посади?

А це вже стосується певних особливостей жінок, що роблять їх економічно менш вигідними або зовсім непридатними до роботи :pardon:. Наприклад, до вантажників жінку не візьмеш - вона занадто слабка. До керівних посад не хочуть брати, бо жінки іноді на кілька місяців (і навіть років) уходять у декрет, і що тоді робити компаніі без керівника? А це дуже й дуже важливий пост, на нього не можна взяти працівника на декілька місяців, він не встигне увійти у курс справи. Та й взагалі декрет - це важкий тягар для кожної фірми. Все зумовлюється економікою. Там, де вказані речі не важливі, платня майже однакова (наприклад, у програмуванні). А на декотрі посади навпаки, беруть лише жінок  :hehe:. А чоловіки ж не волають про несправедливість.

Оффлайн Kat

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #36685 : Март 08, 2011, 21:58:27 »
Если человек хороший, то и отношение к нему будет соответствующее, независимо от пола.
Безумовно  :yes: Але в першу чергу спрацьовують упередження. Навіть у наведеному тобі прикладі новій співробітниці довелося доводити, що вона є нормальною людиною і просто хоче працювати. Нового представника чоловічої статі ти би прийняв одразу. Прийшов, познайомилися, привіталися. Яка він людина - з`ясується потім. Так, любити колег не обов`язково - але вітаються з ними кожного дня. Чому саме дівчина мусила тобі кілька місяців доводити, що вона - просто нормальний колега?
Кат, справді, чого це тобі так муляє очі цей звичай?
Спробуй уявити себе на нашому місці. Поспостерігай зі сторони, попитай жінок, чи хочуть вони, щоби з ними віталися.
До керівних посад не хочуть брати, бо жінки іноді на кілька місяців (і навіть років) уходять у декрет, і що тоді робити компаніі без керівника? А це дуже й дуже важливий пост, на нього не можна взяти працівника на декілька місяців, він не встигне увійти у курс справи. Та й взагалі декрет - це важкий тягар для кожної фірми. Все зумовлюється економікою.
А оце чистої води сексизм  :yes:
У Європі чоловік теж може піти у декретну відпустку. Більше того, він повинен це зробити. І це записано в законодавстві. І чоловіки йдуть в декрет, незалежно від того, керівники вони підприємств чи прем`єр-міністри.
А чоловіки ж не волають про несправедливість.
Хай волають  :yes: Феміністки визнають за ними таке право.

Max T

• Гость
« Ответ #36686 : Март 08, 2011, 22:14:12 »
Безумовно  :yes: Але в першу чергу спрацьовують упередження. Навіть у наведеному тобі прикладі новій співробітниці довелося доводити, що вона є нормальною людиною і просто хоче працювати. Нового представника чоловічої статі ти би прийняв одразу. Прийшов, познайомилися, привіталися. Яка він людина - з`ясується потім. Так, любити колег не обов`язково - але вітаються з ними кожного дня. Чому саме дівчина мусила тобі кілька місяців доводити, що вона - просто нормальний колега?

Ти не зрозуміла. Я з нею вітався з першого дня її роботи у нас. А за руку почав вітатися лише тоді, коли помітив, що вона не проти чоловічого привітання.

Спробуй уявити себе на нашому місці. Поспостерігай зі сторони, попитай жінок, чи хочуть вони, щоби з ними віталися.

То що, мені почати ремствувати проти тіток у душових?  :sarcastic:

А оце чистої води сексизм  :yes:

Ні - це економіка. Ніякого "зговору чоловіків" тут немає. Саме тому жінку скоріше за усе не візьмуть працювати у шахту (хоча, вони чомусь й самі туди не йдуть  :sarcastic:) чи в спецназ - тому що розуміють, що там вони будуть малопридатні. Тому там, де вигідніше взяти чоловіка, чоловіку платитимуть більше. Я так це розумію.

У Європі чоловік теж може піти у декретну відпустку. Більше того, він повинен це зробити. І це записано в законодавстві. І чоловіки йдуть в декрет, незалежно від того, керівники вони підприємств чи прем`єр-міністри.

Тому там і платня рівна  :sarcastic:. А у нас чоловік у декрет може піти, а може й не піти (якщо він хоче залишитися на роботі  :sarcastic:). А жінка не може не піти - тому й платня відрізняється.

Хай волають  :yes: Феміністки визнають за ними таке право.

Ну що ж, і у вас є право волати  :sarcastic:.

Оффлайн Kat

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #36687 : Март 08, 2011, 22:19:25 »
Чудово зрозуміла  :yes: ти (як і більшість українців) вважаєш, що потиснути руки - це
чоловіче привітання
Про це я тобі весь час і говорю. У нашому суспільстві є певні упередження. І з ними НЕ ХОЧУТЬ боротися, оскільки вважають, що все саме так, як має бути. І ти - яскравий тому приклад.

Max T

• Гость
« Ответ #36688 : Март 08, 2011, 22:23:41 »
 :8):. Яке упередження? Кажу ж, я не хотів її образити. Якби я мав впевненість, що усі українські жінки виховані на кшалт західних, дав би руку у перший же день.

Max T

• Гость
« Ответ #36689 : Март 08, 2011, 22:25:39 »
Чудово зрозуміла  :yes: ти (як і більшість українців) вважаєш, що потиснути руки - це
чоловіче привітання

Так це таки й є чоловіче привітання, нічого з тим не поробиш  :sarcastic:. Лицарі привіталися так, щоб показати, що у них в долонях немає зброї.

Оффлайн Kat

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #36690 : Март 09, 2011, 07:25:52 »
Так це таки й є чоловіче привітання, нічого з тим не поробиш
:wall:
Я починаю дивуватися, що у нп. суфражисток щось вийшло  :8):

Оффлайн Habanera

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #36691 : Март 09, 2011, 08:59:56 »
ой, Макс, эта пяць :rolf:
ну дык и левым плечом расходиться при движении навстречу принято потому что оружие рыцари обычно держали в правой руке. только уже много воды утекло с тех пор :sarcastic: и сейчас это просто правило хорошего тона. для всех :sarcastic: мужчин, женщин и детей..
вот феминистки и хотят, чтобы не было мужского/женского этикета, а чтобы был и в этом вопросе унисекс :sarcastic:

Оффлайн Скажений_Равлик

• Новичок
  • *
  • Мене оберігає єгипетський бог спокою Танунах!
    • Просмотр профиля
« Ответ #36692 : Март 09, 2011, 09:16:06 »
Ні, ну я підтримаю Кет. По-перше, потискати руку - теж страшно негігієнічно, хіба що ти демонстративно після потискання свою руку обробиш антисептиком. Тому не треба казати про цілування руки, як про щось страшне. І руку ж не облизують, а ледь торкаються губами, ну і взагалі багато ньюансів. Та і почалося з того, що руки тисли чоловікам, а жінок обходили, як написала Кет. Хто забороняє привітатися із жінкою персонально, вклонитися (не в пояс :sarcastic:, а схилити голову, подивитись в очі і привітатись) А то ж і так рідко роблять - мазнуть поглядом, скажуть у повітря "дрястє" і все.
Ну і про зарплатню ти, Макс. загнув. То ти кажеш, що не винен нічого дружині і повинно все бути чесно і згідно куплених білетів, то тут виходить, що жінка тобі народи, виховай, за цю можливість отримуй менше зарплатню, а чоловік такий герой, що і грошей у нього апріорі більше, бо він не буде народжувати і виховувати, і дружині нічого не винен, бо дружина ж повинна на рівні з чоловіком працювати. :8): Гдє логіка?

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
« Ответ #36693 : Март 09, 2011, 09:28:05 »
Макс, а если я не планирую никаким боком в декрет в ближайшие надцать лет, то что? Мне об этом справку надо принести и тогда требовать зарплаты наравне с мужиками? :sarcastic: А про декрет и руководящие должности ты вон Асе раскажи, как она появится)

Max T

• Гость
« Ответ #36694 : Март 09, 2011, 13:43:55 »
ой, Макс, эта пяць :rolf:
ну дык и левым плечом расходиться при движении навстречу принято потому что оружие рыцари обычно держали в правой руке. только уже много воды утекло с тех пор :sarcastic: и сейчас это просто правило хорошего тона. для всех :sarcastic: мужчин, женщин и детей..
вот феминистки и хотят, чтобы не было мужского/женского этикета, а чтобы был и в этом вопросе унисекс :sarcastic:

Да мне-то что? Хотите копировать мужские привычки - копируйте  :yes:. Если б я был на 100% уверен, что этого хотят все девушки, я бы пожимал им руки наравне с мужчинами и не парился.  :pardon:

П.С. Но не считайте попиранием прав женщин отказ мужчин копировать женские привычки. Носить юбки мужики не станут  :sarcastic:.

Ні, ну я підтримаю Кет. По-перше, потискати руку - теж страшно негігієнічно, хіба що ти демонстративно після потискання свою руку обробиш антисептиком. Тому не треба казати про цілування руки, як про щось страшне. І руку ж не облизують, а ледь торкаються губами, ну і взагалі багато ньюансів. Та і почалося з того, що руки тисли чоловікам, а жінок обходили, як написала Кет.

Рукою можна і грудку землі взяти. А губами до неї торкатися не станеш :-). Та вже проїхали про потискання рук.
І не обходили, а привіталися голосом. Якщо обходили - то це вже звичайна нечемність.

Ну і про зарплатню ти, Макс. загнув. То ти кажеш, що не винен нічого дружині і повинно все бути чесно і згідно куплених білетів, то тут виходить, що жінка тобі народи, виховай, за цю можливість отримуй менше зарплатню, а чоловік такий герой, що і грошей у нього апріорі більше, бо він не буде народжувати і виховувати, і дружині нічого не винен, бо дружина ж повинна на рівні з чоловіком працювати. :8): Гдє логіка?

Не перекривлюй, я не так казав.  :glare:
По-перше, я казав, що чоловік повинен повністю утримувати дружину на час декрету - і це логічно, якщо він хоче, щоб дитина була така ж його, як і дружини. Якщо чоловік і дружина дійшли згоди родити дитину, чоловік має підтримати дружину у час непрацездатності.
По-друге, потім чоловік і дружина повинні разом утримувати дитину, пропорційно платні. Це якщо платня чоловіка і жінки десь одного порядку. Якщо, приміром, платня чоловіка у 10-20 разів більше, то сенс працювати дружині є тільки з метою зберегти фінансову незалежність від чоловіка.

Тому і платять більш чоловікам, що закладують можливість жінки піти у декрет. Якщо у декрет будуть йти разом чоловік і дружина, платня повинна вирівнятися. Це на моє розуміння - а як насправді - то вже питайте у власників фірм :pardon:.

Макс, а если я не планирую никаким боком в декрет в ближайшие надцать лет, то что? Мне об этом справку надо принести и тогда требовать зарплаты наравне с мужиками? :sarcastic: А про декрет и руководящие должности ты вон Асе раскажи, как она появится)

Сегодня ты так планируешь, а через год - передумаешь, и никто тебя не остановит  :sarcastic:.
Ну, во-первых, Ася всё же вышла в декрет, хоть и коротенький. Во-вторых, я не думаю, что зарплата Аси отличается от зарплаты руководителя-мужчины её уровня.

Вообще, всё это тянется лет 150-200, ещё с тех времён, когда мужчина полностью содержал женщину (муж работал, жена домохозяйничала). Т.е. зарплата мужчины была 100%, женщины - 0%. Потом зарплаты мужчины для поддержания должного уровня семьи стало нехватать (уровень сильно вырос), женщине пришлось начать подрабатывать шитьём, кройкой и т.д. Зарплата её стала выше нуля, но и время на работе - тоже. Сегодня рабочее время женщины приближается к мужскому - за исключением декретного отпуска. Когда и этот показатель сравняется, зарплаты должны сравняться тоже - по идее.

П.С. Вот тогда и окончательно умрёт брак  :rolf:.

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
« Ответ #36695 : Март 09, 2011, 13:46:10 »
  Носить юбки мужики не станут
Килт!