Автор Тема: Водитель должен был предвидеть....  (Прочитано 38142 раз)

0 Пользователей и 1 Гость просматривают эту тему.

Оффлайн gold unicorn

  • Авторитет
  • ****
  • Сообщений: 874
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #36 : Август 26, 2011, 11:50:56 »
Я заметила, что дворняжки переходят дорогу правильнее, в установленных местах и на зеленый свет, чем многие пешеходы  :sarcastic:


Оффлайн Habanera

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 6115
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #37 : Август 26, 2011, 12:04:45 »
а что водителей, которые никого кроме себя на дороге не видят - ни пешеходов, ни другие машины, у нас мало? :sarcastic:

Оффлайн Vera_K

  • Энтузиаст
  • **
  • Сообщений: 124
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #38 : Август 26, 2011, 12:20:45 »
Да, дисциплины у нас на дорогах не очень не хватает! При чем олени встречаются и среди водителей, и среди пешеходов - элементарно отсутствует культура: вождения, поведения на дороге, пешеходов и вовсе не обучают ПДД - считаю это главным промахом системы образования.
К слову о Беларуси. Была приятно удивлена, что ночью и в часы рассвета все, абсолютно все люди, движущиеся вблизи трассы или стоящие на остановках, имели на себе светоотражающие ленточки! а у нас?! можно ехать по одесской трассе и лицезреть в движущихся велосипедистов, телеги и пешеходов в черной одежде внезапно выныривающих из темноты, при чем чаще всего еще и пьяных! какие там светоотражатели...

Оффлайн An

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4409
  • Відповідальність починається з мене.
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #39 : Август 26, 2011, 12:52:37 »
Как бы ни был аккуратен водитель,но пешеходу свои 70 кг остановить легче,чем водителю 2 тонны(инерция,законы физики,не я придумала)
А как же законы логики? Человек садясь за руль травмоопасного агрегата должен знать хотя бы ориентировочный тормозной путь своей машины. Когда я села за руль меня отец два месяца с промзоны не выпускал, чтобы я знала как машина отреагирует на тормоза.
А пешеходов штрафуют :yes:, только штраф там "сильно страшный" - что то типа 14 грн.

По поводу Беларуси - там законодательно принято
В Правилах дорожного движения (пункт 17.1), утвержденных Указом Президента Республики Беларусь №551

А по поводу кто прав, а кто виноват есть чудная народная поговорка - "идиот всегда по ту сторону лобового стекла"

Оффлайн Адажио

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 9882
  • мудрый ничего не делает против своей воли
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #40 : Август 26, 2011, 13:01:44 »
При чем тут логика?Речь идет о случаях,когда водитель при всем своем желании не может отреагировать,из-за абсолютно идиотского поведения пешеходов...Вот пусть пешеходы тоже включают логику,что их могут задавить "травмоопасные агрегаты"

Оффлайн Kat

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 3869
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #41 : Август 26, 2011, 13:06:22 »
Та хай пішоходи взагалі вдома сидять  ;)

Оффлайн Darkchylde

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 2864
  • Hearts On Fire Burning with desire
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #42 : Август 26, 2011, 13:21:15 »
Кто-то выше правильно сказал, чтобы прочувствовать всю соль ситуации, нужно жить в разряде пешеход-водитель. То есть быть водителем и пешеходом одновременно. Тогда уж точно и в оленей поиграешь и в оленевозку. Люди, постоянно находящиеся за рулем считают пешеходов идиотами, человек, никогда не сидевший за рулем - водители-дебилы. Всегда прав не будешь. И я нарушаю иногда, но не ценой же чужой жизни. Зачем на тот свет торопиться, туда всегда успеешь, а коль своей головы нет, то туда тебе и дорога. Только нечего с собой тянуть других людей. Во многих сводках ДТП можно увидеть фразу "а если бы водитель не!.." А если бы пешеход НЕ, бл... Мораль сей басни такова - не настрадамус - не садись за руль.
Хотя у людей опытных вырабатывается со временем рефлекс предугадывать ситуацию. Или просто расчет...

Оффлайн An

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 4409
  • Відповідальність починається з мене.
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #43 : Август 26, 2011, 13:32:43 »
При чем тут логика?Речь идет о случаях,когда водитель при всем своем желании не может отреагировать,из-за абсолютно идиотского поведения пешеходов...Вот пусть пешеходы тоже включают логику,что их могут задавить "травмоопасные агрегаты"
Ну как же
Как бы ни был аккуратен водитель,но пешеходу свои 70 кг остановить легче,чем водителю 2 тонны(инерция,законы физики,не я придумала)
Водитель знает, что 2 тонны остановить труднее, инерция, сцепление колеса с асфальном, скорость движения и другие законы физики. Значит что? Должен ехать с меньшей скоростью, внимательно следить за дорогой и участниками ДД (в том числе и пешеходами). Что собственно в ПДД и отражено  :yes:

12. Швидкість руху

12.1. Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.

12.2. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги.

12.3. У разі виникнення небезпеки для руху або перешкоди, яку водій об'єктивно спроможний виявити, він повинен негайно вжити заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу або безпечного для інших учасників руху об'їзду перешкоди.

 

Оффлайн Dobi

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 1032
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #44 : Август 26, 2011, 14:03:35 »
 4. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ПІШОХОДІВ

   4.1. Пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку.
   Якщо немає тротуарів, пішохідних доріжок або пересуватися по них неможливо, пішоходи можуть рухатися велосипедними доріжками, тримаючись правого боку і не утруднюючи рух на велосипедах і мопедах, або в один ряд узбіччям, тримаючись якомога правіше, а у разі його відсутності або неможливості рухатися по ньому - по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

   4.2. Пішоходи, які переносять громіздкі предмети, або особи, які пересуваються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть мотоцикл, велосипед чи мопед, везуть санки, візок тощо, якщо їх рух тротуарами, пішохідними чи велосипедними доріжками або узбіччями створює перешкоди для інших учасників руху, можуть рухатися по краю проїзної частини в один ряд.

   4.3. За межами населених пунктів пішоходи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини, повинні йти назустріч руху транспортних засобів.
   Особи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини в інвалідних колясках без двигуна, ведуть мотоцикл, мопед або велосипед, повинні пересуватися в напрямку руху транспортних засобів.

   4.4. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а  за  можливості  мати  на  зовнішньому  одязі  світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

   4.5. Рух організованих груп людей по дорозі дозволяється тільки в напрямку руху транспортних засобів колоною не більш як по чотири особи в ряду за умови, що колона не займає більше половини ширини проїзної частини одного напрямку руху. Попереду і позаду колони на відстані 10-15 м з лівого боку повинні бути супровідники з червоними прапорцями, а у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості - із засвіченими ліхтарями: спереду - білого кольору, позаду - червоного.

   4.6. Організовані групи дітей дозволяється водити тільки по тротуарах і пішохідних доріжках, а коли їх немає - по узбіччю дороги у напрямку руху транспортних засобів колоною, але тільки у світлу пору доби і лише в супроводі дорослих.

   4.7. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності - на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

   4.8. Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.

   4.9. У місцях, де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора.
   У таких місцях пішоходи, які не встигли закінчити перехід проїзної частини дороги одного напрямку, повинні перебувати на острівці безпеки або лінії, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків, а у разі їх відсутності - на середині проїзної частини і можуть продовжити перехід лише тоді, коли це буде дозволено відповідним сигналом світлофора чи регулювальника та переконаються в безпеці подальшого руху.

   4.10. Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об'єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

   4.11. Чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, - на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.

   4.12. На трамвайних зупинках, не обладнаних посадковими майданчиками, пішоходам дозволяється виходити на проїзну частину лише з боку дверей і тільки після зупинки трамвая.
   Після висадки з трамвая необхідно залишити проїзну частину не затримуючись.

   4.13. У разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного та (або) синього кольору і (або) спеціальним звуковим сигналом пішоходи повинні утриматися від переходу проїзної частини або негайно залишити її.

   4.14. Пішоходам забороняється:
   а) виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;
   б) раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід;
   в) допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину;
   г) переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;
   ґ) затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов'язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;
   д) рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

   4.15. У разі причетності пішохода до дорожньо-транспортної пригоди він повинен подати можливу допомогу потерпілим, записати прізвища та адреси очевидців, повідомити орган чи підрозділ міліції про пригоду, необхідні дані про себе і перебувати на місці до прибуття працівників міліції.

   4.16. Пішохід має право:
   а) на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора;
   б) вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху.

Прав у пішохода лише 1 пункт із 16. І то права треба розглядати при виконанні попередніх 15 пунктів обов'язків.
І ще раз повторю що порушують і пішоходи і водії. Тому претензії одних до інших є необгрунтованими. Коли і пішоходи і водії будуть дотримуватись ПДД тоді не буде претензій одних до інших, а такого ніколи не станеться.

Оффлайн Asja

  • Герой
  • *****
  • Сообщений: 9974
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #45 : Август 26, 2011, 14:44:52 »
Вот я сейчас и пешеход и водитель. При этом пешеход дисциплинированый и с коляской. И скажу одно - водители хуже пешехдов в разы. Это просто мрак, серьёзно :8):

Оффлайн Скажений_Равлик

  • Новичок
  • *
  • Сообщений: 0
  • Мене оберігає єгипетський бог спокою Танунах!
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #46 : Август 26, 2011, 15:46:24 »
Добі, правила читала, не здавала, не керую, їжджу поряд. :sarcastic:
Таке враження, що в ПДД тільки про пішоходів написано. Уже би усьо процитував, обов"язки і права водіїв теж (шютка, бо багато буде :hehe: )
Ні, пішоходи бувають неадекватні і доволі часто. Але все ж смертничків, що кидаються під колеса на автомагістралях, в рази менше, ніж водіїв, яким знаки і правила "до етого самого". А наслідки від водія, який стартує-проскакує-підрізає-перелаштовується набагато серйозніші за того ж оленя - олень загине сам і порушить спокій водія, а водії умудряються на машинах у підземні переходи залітати і там купки пішоходів чавити.
А щодо "думки читати", то мій друг розповів: як був у Німеччині, став на тротуарі ближче до дороги, чекав він когось. То водії усі поголовно гальмували, бо думали, що він переходити зібрався, хоча переходу там ніякого не було і вони аж ніяк не зобов"язані були пропускати. А у нас і на зебрі ще й довести треба, що ти переходити зібрався. :8):
Моє улюблене у водіїв - як вони маршрутки підрізають. Не знаю, чи то Кільцева притягує індивідів, чи тільки мені на таке щастить, але ще жодного дня не було, щоб хтось навмисне не підрізав чи притис до узбіччя маршрутку. :8): Прямо справа честі. Я розумію, що як водять маршрутисти - то ховайся в жито, але навіщо НАВМИСНЕ створювати аварійну ситуацію, там же купа пасажирів.
А, і ще одне, яке я намагаюсь зрозуміти - якщо на дорозі немає машин, є нерегульоване перехрестя з переходом, машина, яка їде типу прямо і пішохід, який переходить паралельно дорогу, то водій не повинен поблимати поворотником, що він, герой такий, надумав повертати якраз на ту вулицю, що переходить пішохід? Я уже не кажу про кадри, які на дорогах з активним рухом вважають, що жовті лампочки - то для краси і ніяких інших функцій не несуть. :glare: Чи ще крутіше - блимають протилежним поворотником. :rolf:

Оффлайн Paloma

  • Бывалый
  • ***
  • Сообщений: 216
    • Просмотр профиля
Re: Водитель должен был предвидеть....
« Ответ #47 : Август 26, 2011, 16:06:30 »
Вот я сейчас и пешеход и водитель. При этом пешеход дисциплинированый и с коляской. И скажу одно - водители хуже пешехдов в разы. Это просто мрак, серьёзно :8):

+100

У меня две машины и водительский стаж 12 лет. Но я живу в центре и работаю в центре, поэтому и пешеходом бываю часто. При этом хожу принципиально только по зебре и исключительно на зеленый - беларуское гражданство обязывает к дисциплине :)

Иногда чувствую себя просто куском мяса на дороге - не пропускают, норовят проехать по ногам начавшего переходить по переходу человека. Не притормаживают, даже когда пешеход уже посреди дороги (на переходе, да), пытаются объехать на скорости, дергая машину вправо-влево - не знаешь куда отпрыгивать и тихо седеешь :( Тормозят упираясь в пешехода посреди зебры бампером...

Что самое обидное - за женский пол, вот реально обидно. В 80% таких эпизодов - за рулем барышни. Вытянувшие шеи по-куриному, сосредоточенно уставившись на собственный капот (ну вот что они там высматривают??). Воистину, как звезды на небе - ты их видишь, а они тебя - нет.

Тут выше высказали мысль, дескать ходите спокойно, тогда и пропускать будут. Ну да, а если пара джипов проедет насквозь, ну то таке ... статистическая погрешность, типа.

И никого особо не "затаскают", неа, калечат пешеходов и на переходе на зеленый свет, и на пешеходном тротуаре, как моего молодого коллегу - и ноль ответственности...