Настюсік, шенкель теж не дурні люди придумали, знаєш про такий?

спочатку підключаєш шенкель, а потім вже пятку, якщо шенкель не "розуміється" ... для цього не потрібно постійно тримати її вгорі тим більш зі шпорою ...я просто не знаю, чи розказували вам про таке, може й розказували

... в мене теж нога часто (особливо на Віолі) вгорі... це при тому що я майже 7 років в сідлі

... якщо придивитись як їдуть провідні спортсмени світу ( я завжди орієнтуюсь на "максимум", щоб виконати хоча б "мінімум") то придивись уважніше чим вони працюють з конем ... їхні рухи не помітні навіть при крупному плані ... тобто коні навчені відповідати на дію шенкеля... звісно, нам ще повзти і повзти до цього, бо і ноги слабі і коні не Європейські, але навіть в Києві я бачила рядових спортсменів на рядових конях ... точка С, підйом в галоп із шагу біля суддівської палатки ... зовнішня нога повинна працювати - як раз та, що найкраще видна суддям ... більшість робили підйом непомітно, лише більш сильнішим нажимом шенкеля без підняття пятки вгору ... а одній дівчинці за те, що смикнула поводом прямо "перед носом у суддів" навіть зробили зауваження після їзди (правда вже не згадаю чи знизили бали...здається так) ...я гадаю за ноги теж "по голові не погладять"
Пишу не для того, щоб з нас поржати ... ти ж казала критика, от і отримуй, без поблажок

... все-таки орієнтуватися на того, хто робить краще тебе,але теж з помилками теж не варіант

... особисто я працюю над собою дивлячись на тих, хто мені є взірець ... до речі,правильно сісти в сідло мене підштовхнув знову ж таки приклад, який я обрала для себе ... рік тому ми їздили на Болівар і я побачила посадку Максима Толпиги ... тоді дуже захотіла так їхати як він (за виключення високо піднятих рук

) ... Барнабас ще тоді відмітив його посадку, і про руки згадав,навіть пояснив чому не потрібно задирати їх в гору, тим більш шо кінь в нього дуже високого класу ... єх, нажаль в мене тоді камери не було,я б записала весь симінар ... вони по відео-записам зі змагань потім "розібрали" усих спортсменів і коней ... нам би так