Автор Тема: Дневник фотографа и воспитателя лошадей. А я не закрою дневник) Из принципа)  (Прочитано 2980767 раз)

Оффлайн Antaxe

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16284 : Апрель 23, 2014, 11:58:44 »
Откуда там такая любовь к кофе???
Есть версия, что в нашем регионе мало йода, и дабы не ползать как сонные мухи, приходится взбадриваться при помощи кофе. Для меня это скорее приятная церемония, чтобы утро было добрым.

Poni, на здоровье и приезжайте еще.

Оффлайн yurma1995

• Герой
  • как-то так.. пока
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16285 : Апрель 23, 2014, 12:19:41 »
Пони, ждем огромного количества фоток! (Можно без супер-обработки)  :yes:

Оффлайн Poni

• Герой
  • Школа общения с лошадьми "Экви-Вита"
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16286 : Апрель 23, 2014, 14:13:41 »
Фотографий будет много. Что быне скакать по дневникам, читать-смотреть сюда: https://uahorses.com/Forum/index.php?topic=34691.msg1082921#msg1082921

Оффлайн Kat

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16287 : Апрель 23, 2014, 15:32:50 »
Там его начали любить с тех пор, как украинские козаки, родом с тех краев, после победы над турками в Битве при Вене 1683 г. под предводительством Яна Собеского, забрали в качестве трофеев у турков мешки с кофе. А почему львовяне расскажут, не знаю.
Давайте, напевно, я розповім...
Традиція пити каву тісно пов`язана з іменем Юрія Кульчицького, українця, який народився у Самборі (тепер Львівська облать, на той момент у складі Речі Посполитої), потім приєднався до запорозьких козаків. Потрапив у полон до турків, де вивчив мову і навчився пити каву. Під час облоги Відня йому вдалося вибратися з міста та покликати на допомогу, Після перемоги над турецькою армією, крім щедрої винагороди, йому запропонували обрати дарунок на свій розсуд, і він попросив захоплені в турків мішки з кавою, Кульчицький розпочав у Відні свою справу - спочатку варив каву та розносив вулицями, потім відкрив першу кав`ярню. Мода на каву стала дуже популярною в Австро-Угорщині. Оскільки Львів (як частина Польщі) увійшов до складу Австро-Угорщини, мода на каву прийшла й до нас.

Оффлайн Milady

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16288 : Апрель 23, 2014, 15:34:40 »
КатькО! ВОт ты даже не представляешь, КАК нам тебя не хватало  :cry:

Оффлайн Poni

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16289 : Апрель 23, 2014, 15:38:51 »
Да, это правда. Львовяне - они такие люди...Их хочется знать как можно в бОльшем количестве.

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16290 : Апрель 23, 2014, 15:42:15 »
КатькО! ВОт ты даже не представляешь, КАК нам тебя не хватало  :cry:
дааааааааа

Оффлайн Kat

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16291 : Апрель 23, 2014, 15:49:00 »
Та я ж вам казала: ДЗВОНІТЬ!   :fool:  Щоби консультувати хоч по телефону  :max:
Продовжу на тему кави  ;) Якщо згадати більш близькі до нас часи Радянського Союзу, то практично у всіх гастрономах стояли склянки для томатного та березового соку, апарати для молочного коктейлю і "пісочниці" для приготування кави, такі невеличкі, на дві-три джезви.
Ось такого типу

І варили в них тільки нормальну молоту каву (кавова фабрика "Галка" існує у Львові теж ще з радянських часів). Отже, з кожного гастроному тягнувся аромат справжньої свіжозвареної кави. (До речі, кілька таких гастрономів з приготуванням кави саме у таких "пісочницях" ще досі збереглися в Ужгороді та Мукачево. На Закарпатті кава зажди теж була дуже популярна).
Але вираз "зайти на каву" зовсім не зобов`язує пити саме каву, це скоріше аналог "зайти посидіти"  ;) Я, наприклад, більше люблю її нюхати, ніж пити  :hehe: хоча гостям варю  :yes:

Оффлайн Poni

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16292 : Апрель 23, 2014, 16:25:33 »
О, круто! В моем дневнике про кофе беседа!
Люблю эту тему и кофе люблю. Правда я больше в кофе-машинах шарю. Может кто не знает, но я год работала бариста в кофейне. Так что мне очень близка эта тема.

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16293 : Апрель 23, 2014, 16:49:24 »
а я к кофе довольно равнодушна, зато люблю кофейный коктейли)

Оффлайн Milady

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16294 : Апрель 23, 2014, 17:20:45 »
А я люблю и кофе, и коктейли. И необязательно кофейные  :sarcastic:
Мы так и не сходили на коктейли в "Мазох"  :cry:

Оффлайн Antaxe

• Герой
    • Просмотр профиля
Все буде добре)
« Ответ #16295 : Апрель 23, 2014, 18:50:52 »