Автор Тема: Война. Реабилитация. Иппотерапия  (Прочитано 37061 раз)

Оффлайн DreamWay

• Авторитет
    • Просмотр профиля
Война. Реабилитация. Иппотерапия
« Ответ #48 : Февраль 05, 2015, 14:57:16 »

Чесно - важко без підготовки  розмовляти з людьми, на очах яких, розривало на шмаття товаришів.

Я не психолог, и уж тем более, не военный, но мне кажется, что на подобной терапии с ребятами можно разговаривать о чём угодно, но не о войне. Ваша задача создать им спокойный мир без войны. Тишину.

[/quote]
Я це і мала на увазі, що при спілкуванні з такими людьми треба мати певні знання і розуміння. Щоб не ляпнути щос на кшталт: "вас всіх позливали", "а страшно було?" і т.д. Тому варто попередньо поспілкуватися з психологом (як ось я, для прикладу), чи,можливо, залучити до спілкування самих спеціалістів. Але це (залучення спеціалістів) можливо вже при більш-менш стабільній, організованій роботі,скоріше, навіть, з групами людей, а не з поодинакими гостями.

Оффлайн Алльо:)

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #49 : Февраль 05, 2015, 15:01:24 »
Щоб не ляпнути щос на кшталт: "вас всіх позливали", "а страшно було?" і т.д.
і цього не треба боятись.

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #50 : Февраль 05, 2015, 15:02:27 »
К сожалению, я практическими советами вряд ли поделюсь - конюшни у меня нет. Но идея мне очень интересна.
+1 готова предложить помощь в выходные дни (Киев)

Оффлайн DreamWay

• Авторитет
    • Просмотр профиля
« Ответ #51 : Февраль 05, 2015, 15:02:57 »

У мене є БФ. Через нього на війну пішли вже десятки мільйонів гривень. Однак я б ніколи не виділила жодної копійки конюшні, яка "хоче" за гроші  "допомагати" бійцям. Це - заробітчанство.

Алльо, я розумію, що вам не подобається, про яке заробітчанство ви говорите, знайома з вашою діяльністю - мій чоловік постійно підтримує Азов (там його друзі) та інших бійців. Але ж покажіть, де в цій темі хоч хтось заїкнувся, що треба брати гроші з наших воїнів?

Оффлайн DreamWay

• Авторитет
    • Просмотр профиля
« Ответ #52 : Февраль 05, 2015, 15:07:09 »
Щоб не ляпнути щос на кшталт: "вас всіх позливали", "а страшно було?" і т.д.
і цього не треба боятись.

Я спочатку боялась, хоча все життя  присвятила роботі з дітьми-інвалідами, дітьми з онко-відділень, вважала, що маю міцні нерви. А сама розплакалась, коли перший солдат (з котлу) прийняв запрошення відвідати стайню і привів 3-х маленьких діточок.

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #53 : Февраль 05, 2015, 15:19:11 »
Але ж покажіть, де в цій темі хоч хтось заїкнувся, що треба брати гроші з наших воїнів?
будь ласка:
Вопрос в том, кто будет за это платить?

Fabiola

• Гость
« Ответ #54 : Февраль 05, 2015, 15:25:24 »
Не думаю, шо мали на увазі саме бійців ...  :unsure:

Оффлайн Unison

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #55 : Февраль 05, 2015, 15:31:12 »
Не думаю, шо мали на увазі саме бійців ...  :unsure:

не понятно, что вообще имелось ввиду.

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #56 : Февраль 05, 2015, 15:34:21 »
не понятно, что вообще имелось ввиду.
так тема ж про бійців

Fabiola

• Гость
« Ответ #57 : Февраль 05, 2015, 15:47:46 »
Из всего написанного выше я поняла только то, что лошадей и время люди предоставить готовы, но не готовы самостоятельно организовать и ищут возможность на кого возложить финансовые и организационные моменты. Причин не поняла. Мне показалось, что имелось в виду привлечь или государство или волонтерские движения, чтобы выделили средства из своих "копилок" .... Но мне кажется что и те и другие на данный момент покрутят у виска пальцем, услышав эту идею .. И наверное правильно сделают ... :unsure: да и голую идею бестолку предлагать, должны уже быть какие-то наработки и результаты в этом направлении... Все остальное так или иначе превратиться в "распил"

Пока шо надо как-то самим грэбтысь ...

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #58 : Февраль 05, 2015, 15:52:27 »
ищут возможность на кого возложить финансовые и организационные моменты
це називається інакше: з кого б урвати? :sarcastic: Ну бо де є ці "фінансові моменти". За що платить?

Оффлайн DreamWay

• Авторитет
    • Просмотр профиля
« Ответ #59 : Февраль 05, 2015, 16:15:10 »
Але ж покажіть, де в цій темі хоч хтось заїкнувся, що треба брати гроші з наших воїнів?
будь ласка:
Вопрос в том, кто будет за это платить?

Здається, він мав на увазі фінансування таких комплексних програм, як за кордоном, де входить і повне або часткове проживання групи солдатів, харчування, різноманітні реабілітаційні та психотерапевтичні заходи. В нас таке навіть і не знаю, де можливо організувати.Не найближчим часом точно. Всі інші, хто реально стикається з іппотерапією, акцентували, що грошей за заняття брати не плануюють. Я так розумію, вводить у якусь оману те, що тут уже трошки все змішалось до купи. Ті, хто заїкався про фінансування (а не оплату занять) мали на увазі якраз створення якихось програм, міні-групових занять і т.д, а не одиночних "домашніх" відвідин. Змішались в купу й організаційні моменти - хтось під іппотерапією може розуміти знаходження поряд з конем, "працетерапію",  так би мовити, хтось - конкретно фізичну реабілітацію методом іппотерапії, хтось - просто лікувальну (корекційну) верхову їзду, хтось - драйвінг. Якраз останні зумовлюють необхідність детального планування, наявності допоміжних засобів і спеціалістів.