Автор Тема: Война. Реабилитация. Иппотерапия  (Прочитано 37062 раз)

Fabiola

• Гость
Война. Реабилитация. Иппотерапия
« Ответ #60 : Февраль 05, 2015, 16:15:27 »
Оскільки мова в першій статті йшла про більш серйозні проекти ніж просто зачепити пару хлопців із собою на стайню, то я думаю, шо обговорювався саме цей момент. І там вже є за шо платити впринципі. Треба залучати небайдужих.  Як мінімум на спец.амуніцію та з нормальною психікою коней, спеціалістів, їх навчання. Просто зараз це не доцільно, витрачати гроші волонтерів чи держави на такі програми. І це зовсім інший рівень реабілітації - лікувальна верхова їзда. Можливо і ті затрати можна якось самостійно осилювати, якщо вже знайшлися гроші на утримання коней або навіть цілої стайні. В будь-якому випадку не думаю, що варто узагальнювати все вищенаписане тільки "бажанням заробити" на цьому. У кожного свій рівень можливостей,  ну і рівень совісті також.

Оффлайн DreamWay

• Авторитет
    • Просмотр профиля
« Ответ #61 : Февраль 05, 2015, 16:27:10 »
Оскільки мова в першій статті йшла про більш серйозні проекти ніж просто зачепити пару хлопців із собою на стайню, то я думаю, шо обговорювався саме цей момент. І там вже є за шо платити впринципі. Треба залучати небайдужих.  Як мінімум на спец.амуніцію та з нормальною психікою коней, спеціалістів, їх навчання. Просто зараз це не доцільно, витрачати гроші волонтерів чи держави на такі програми. І це зовсім інший рівень реабілітації - лікувальна верхова їзда. Можливо і ті затрати можна якось самостійно осилювати, якщо вже знайшлися гроші на утримання коней або навіть цілої стайні. В будь-якому випадку не думаю, що варто узагальнювати все вищенаписане тільки "бажанням заробити" на цьому. У кожного свій рівень можливостей,  ну і рівень совісті також.

О, це практично те, що я намагалась довести :) Так, запросити на філіжанку кави та почуханки коня не важко, не потребує стороннього фінансування. Але ж обговорення в цій темі якраз почалось з проектів і програм.Я от, наприклад, фізичний реабілітолог "до мозку кісток". І мені б дуже хотілись застосувати свої знання конкретно в фізичній реабілітації методом іппотерапії . Але для цього я потребую певних матеріально-технічних засобів і підходящого коня. Грошей на придбання всього цього немає, немає навіть вільного місця, щоб поставити такого коня. І от якраз реалізація таких масштабних проектів може дати мені можливість якнайповніше застосовувати свої знання. Я навіть із задоволенням приїду і буду працювати безкоштовно на стайню, де є можливість для реабілітації солдатів, де можуть придбати відповідних коней, рампи/підйомники, відповідне спорядження.

Оффлайн Алльо:)

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #62 : Февраль 06, 2015, 03:23:50 »
Ті, хто заїкався про фінансування (а не оплату занять) мали на увазі якраз створення якихось програм, міні-групових занять і т.д, а не одиночних "домашніх" відвідин.
Ви дуже сильно помиляєтесь, якщо думаєте, що на користь піде збирання та шикування груп і міні-груп для поїздок на стайні. Виключення: комплексне лікування, відпочинок, реабілітація. Бо в даному контексті мова не йде про гоцання верхи. Мова йде, у першу чергу, про атмосферу. І ніякими "програмами" Ви її не створите. Зайдіть в щоденник Альони-Адажіо, - на її конюшню зробили подарункові сертифікати для бійців. І там 100-відсотково гарантована відповідна атмосфера, заняття, спілкування. Без жодних "державних програм".

Ще раз: той, хто хоче допомагати нашим бійцямї, знайде 1000+1 спосіб це робити, а не розводити теревені про проблеми та необіхідність "державної підтримки" в інтернеті.

Оффлайн DreamWay

• Авторитет
    • Просмотр профиля
« Ответ #63 : Февраль 06, 2015, 09:27:55 »
Алльо, при всій повазі до вас, складається враження, що ви якось вибірково читаєте і на основі цього починаєте засуджувати.  Все, що стосувалось питань фінансування якраз і обговорювалось в контексті створення масштабних проектів та програм, де входить "повне або часткове проживання групи солдатів, харчування, різноманітні реабілітаційні та психотерапевтичні заходи" (моя цитата з попередніх постів). До того ж, судячи з ваших постів, для вас іппотерапія - це поодинокі приїзди, почуханки, відлюдне, тихе місце. Мабуть тому, ви так активно заперечуєте все інше. Але іппотерапія може бути і: лікувальна (корекційна) верхова їзда та інвалідний спорт; фізична реабілтація методом іппотерапії; терапевтичний драйвінг.  І якраз такі форми іппотерапії потребують підготовки,спеціалістів, підготовлених коней та матеріально-технічного забезпечення. Це теж я писала вище. І для реалізації саме таких форм потребується фінансування та досконала організація.  Згадайте, обговорення теми почалось якраз з посту про програмну реабілітацію і давалось посилання на тему Саші, де теж йшлося про проекти.  Ніхто з тих, хто згодився приділити увагу нашим бійцям, не просив для цього гроші, ви ж продавжуєте наполягати, що для таких приїздів гроші не потрібні  :pardon:
Чому ми в цій темі не можемо просто поговорити, поділитися досвідом та помріяти про створення ідеальної, комплексної програми? 

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
« Ответ #64 : Февраль 06, 2015, 09:51:33 »
Цитата: Алльо:) от Вчера в 17:19:11

Цитата: DreamWay от Вчера в 17:02:57

Але ж покажіть, де в цій темі хоч хтось заїкнувся, що треба брати гроші з наших воїнів?

будь ласка:
    Цитата: Yogi от Январь 30, 2015, 15:54:13

Вопрос в том, кто будет за это платить?

Здається, він мав на увазі фінансування таких комплексних програм, як за кордоном, де входить і повне або часткове проживання групи солдатів, харчування, різноманітні реабілітаційні та психотерапевтичні заходи. В нас таке навіть і не знаю, де можливо організувати.Не найближчим часом точно. Всі інші, хто реально стикається з іппотерапією, акцентували, що грошей за заняття брати не плануюють. Я так розумію, вводить у якусь оману те, що тут уже трошки все змішалось до купи. Ті, хто заїкався про фінансування (а не оплату занять) мали на увазі якраз створення якихось програм, міні-групових занять і т.д, а не одиночних "домашніх" відвідин. Змішались в купу й організаційні моменти - хтось під іппотерапією може розуміти знаходження поряд з конем, "працетерапію",  так би мовити, хтось - конкретно фізичну реабілітацію методом іппотерапії, хтось - просто лікувальну (корекційну) верхову їзду, хтось - драйвінг. Якраз останні зумовлюють необхідність детального планування, наявності допоміжних засобів і спеціалістів.

Спасибо за понимание. Именно это (создание больших, комплексных реабилитационных центров с профессиональными психологами и тренерами, подготовленными работать с людьми с нарушениями психики и социальной девиацией) и имелось ввиду, а не то, что мне приписали некие корыстные мотивы. :yes: Частная и бескорыстная помощь, конечно же, необходима и должна быть.

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #65 : Февраль 06, 2015, 11:09:36 »
Алльо, при всій повазі до вас, складається враження, що ви якось вибірково читаєте і на основі цього починаєте засуджувати.
та ні, немає тут жодних засуджень.
Хлопці наші потребують допомоги і підтримки. Різної. Маєте можливість і бажання - допомагайте їм й підтримуйте їх, не чекаючи державних програм і благодійних фондів. Крапка.

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
« Ответ #66 : Февраль 06, 2015, 11:19:39 »
Хлопці наші потребують допомоги і підтримки. Різної. Маєте можливість і бажання - допомагайте їм й підтримуйте їх, не чекаючи державних програм і благодійних фондів. Крапка.
Частная помощь не может и не должна заменять наличие и активную деятельность гос. программ. Масштабы и возможности не те, ведь количество людей нуждающихся в такой помощи, будет расти и дальше. :yes:

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #67 : Февраль 06, 2015, 11:45:08 »
ну-ну...
програми постачання зброї й техніки немає, а ви чекайте держпрограму катання на кониках...

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
« Ответ #68 : Февраль 06, 2015, 12:30:37 »
ну-ну...
програми постачання зброї й техніки немає, а ви чекайте держпрограму катання на кониках...
Ждать ничего не надо. В данной ситуации каждый сам решит для себя, что ему делать и каким образом. Речь шла всего лишь о необходимости существования.

P.S. А то, что до сих пор нет программы поставок вооружения (если это правда, конечно), явно демонстрирует степень дееспособности (или недееспособности) текущего правительства и руководства страной в целом. И следующие выборы это покажут.

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #69 : Февраль 06, 2015, 12:40:54 »
И следующие выборы это покажут.
  :8):
розмова про інше - як допомогти тим, хто хоче це зробити, без залучення держави на даному етапі.

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
« Ответ #70 : Февраль 06, 2015, 14:09:12 »
розмова про інше - як допомогти тим, хто хоче це зробити, без залучення держави на даному етапі.
Только приложив самостоятельные усилия. Попробуйте связаться с волонтерскими группами занимающимися этой проблемой. Думаю они будут рады любой помощи.

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
« Ответ #71 : Февраль 06, 2015, 14:18:42 »
волонтерской группы по иппотерапии нет, или вам такова извества? На предыдущих страницах писала, что конюшни своей нет, чтобы самостоятельно организовать, готова помогать по выходным тем, кто будет принимать у себя участников АТО на реабилитацию.