Голосование

?? ?? ???? ?????, ??????????, ?? ???

??????? ???
10 (25%)
??????? ??
13 (32.5%)
? ???? ??????????, ?? ?????? ????
3 (7.5%)
???????? ??? - ????? ????, ?? ?????????? ? ??????????? ?????? ????
2 (5%)
??????? ???, ???? ? ?????????, ??? ???????? ?? ??????
11 (27.5%)
???? ???????
1 (2.5%)

Проголосовало пользователей: 0

Автор Тема: Чи відповідає якість послуг вартості постоя  (Прочитано 33628 раз)

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
    Ось що прийшло в розумну голову  :sarcastic:.
    Коли я купувала Санту, свою першу кобилу, ціна на дінник була 150-180 баксів.
    Потім ціни потроху і поволі сягнули 300-350 доларів. Долар=5.
    Але.
    Овес в благословенні часи ротожоп"я коштував 1200-1800 грн/тонна.
    Сіно - 1000-1500.

Постой коштував при таких розцінках 2000-2500 грн. І люди мали зиск при таких цінах.
    Тепер криза. Зарплатні скрізь ріжуть.
    Скорочення, бізнесу тяжко, багато хто згортає виробництво.
    Люди обмежують витрати.
    Всі розрахунки в Україні в гривнях.
    Овес наразі 600-800 грн/тонна, сіно 600.
    Собівартість кормів на одного коня на місяць - аж 480-500 грн, при таких цінах на корми.
    Додайте ще тирсу (нехай +100) і конюха (з/п біля 2000 грн, "розкидана" на 10-20 голів).
    Це максимум +200 грн.
    Отже, маємо 800 грн+50 на амортизацію з одної голови (відра, лопати, всяка штукакень).

Питання для всіх - чи вважає товариство прийнятними, доцільними і такими, що відповідають часу і загальному становищу в суспільстві ціни в середньому у 2000-3000 грн.?
    І чи відповідає якість послуг, які вам надають за ці гроші, ціні?

Ась, як голосування по останньому питанню прикріпити?

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Ціни за дінник - чи пристойні на цей час?
« Ответ #1 : Февраль 18, 2010, 09:13:01 »
І ще - можливо доцільно створювати якусь організацію, яка б піднімала питання якості обслуговування, захищала права коневласників і т.п.
І як зробити цю організацію впливовою?

Оффлайн karin

• Авторитет
    • Просмотр профиля
« Ответ #2 : Февраль 18, 2010, 09:32:54 »
Только вы еще не посчитали электроэнергию, аренду земли например....
Ответ на вопрос: лично на нашей базе стоимость постоя вполне адекватная и услугами, которые предоставляет база довольны на все 100%.
Одно дело считать себестоимость услуг, а другое дело, что владельцы любых кск тоже люди и им тоже нужно за что-то жить и содержать семьи... Ведь кск не на голом же энтузиазме должны существовать-ИМХО.

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
« Ответ #3 : Февраль 18, 2010, 09:46:06 »
Шоколад

Я не сперечаюсь з приводу утримання сім"ї господаря конюшні.
Але реалії наразі такі, що все більше людей все меньше можуть утримувати коней.
І тому напевно господарі конюшен також мають задумуватись, хто і як годує сім"ї орендарів.
Електрика - на рік як правило багато не набіжить. Нехай буде 900 грн замість 800  :sarcastic:
Оренда землі - знову ж таки, як правил земля своя. Це по-перше.
А по-друге.
Питання було - люди мали зиск при набагато вищіх цінах на корми.
Зараз вони в рази нижчі.
Рівень життя середнього класу впав.
Якість послуг і клієнтське обслуговування не підвищілося.

Куди йти людині, яка не зможе платити 2000-3000 грн за коня?

Timbuktu

• Гость
« Ответ #4 : Февраль 18, 2010, 10:00:24 »
Тuluza, створити організацію завжди можна. Реєстрація громадської організації в Мінюсті - справа не важка. В разі, якщо її члени активно про себе заявлять акціями, проектами, діями - така організація фактично виступатиме як група тиску. Проте мушу сказати, що в справах, де задіяні великі гроші, будь-яка група тиску, що діє на чистому ентузіазмі, не матиме шансів на успіх.

Впливовою така ор-ція може бути лише в одному випадку: якщо знайдуться не просто небайдужі до Вашої ідеї люди, а небайдужі люди зі зв'язками та можливостями. Теоретично це може виглядати так: Ви залучаєте до своєї організації людину, котра може через власні зв'язки допомогти Вам із буд. матеріалами й Ви (чи, скажімо, орг-ція) будуєте власний клуб. Далі Ви залучаєте людей, які готові доставляти Вам корми/тирсу без шаленої накрутки, за оптовими цінами. Ви започатковуєте власний клуб на засадах справедливої оплати (це зовсім не означає працювати зі збитками для себе, просто Ваші накрутки можуть бути меншими, більш виправданими, ніж у решти підприємців). Таким чином, на ринку кінних послуг Ви, простими словами, "збиватимете ціну" (клієнти, маючи вибір, оберуть прийнятніший для себе варіант, "наказывая рублем" тих підприємців, що тримають цінову планку зависоко).

Існує два варіанти подальшого розвитку подій: або Вашій ор-ції не дадуть працювати (в чому я сумніваюся, бо ж це не тютюновий чи гральний бізнес, тут "мафії" нібито не водиться :sarcastic:), або ж решта підприємців (не всі, звісно, лише певний сектор) муситимуть дещо підкоригувати свою цінову політику.

Загалом, це певним чином утопія. Однак я не бачу, як інакше можна змусити з собою рахуватися. Кінно-спортивні клуби - це бізнес, і діє він за законами джунглів бізнесу.

З повагою

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Re: Чи відповідає якість послуг вартості постоя
« Ответ #5 : Февраль 18, 2010, 10:04:45 »
Тобто, та як тимчасовий готель-конюшня, куди мають звалювати "несогласніє"? :sarcastic:

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
« Ответ #6 : Февраль 18, 2010, 10:06:51 »
Тут справа не тільки в ціновій політиці. Справа в якості наданих послуг також.

Типовий головний біль коневласника - все добре, клюб подобається, але щось одне (два, три) - негаразд.
Домовлятися з конюхом - часом вийде, часом ні.
Думаю, кожен зтикася з ситуацією, коли кінь недоотримав тирси, сіна, вівса, вигула, і т.ін.
Але плата за утримання не зменьшується. Ба, навіть, коли ви намагаєтесь свої претензії донести, це сприймається з невдоволенням і скажімо так, з агресією  :sarcastic:
Чи правильно це?

(упс, я маю на увазі середньостатистичну конюшню і питання як таке, в мене особоисто проблєм з платнею і агресією наразі немає, але були, були  :sarcastic:)

Оффлайн Darth Vader

• Бывалый
    • Просмотр профиля
« Ответ #7 : Февраль 18, 2010, 11:24:12 »
Tuluza Я думаю, легче будит построить свою конюшню и содержать ее чем создавать организацию-давления. А что касается цены простоя. То все мы когда покупали лошадей знали  на что подписывались. Вот теперь и приходится жертвовать чем-то ради коня. Или просто надо больше зарабатывать. А что касается защиты интересов копевладельцев которые пользуются услугами аренды. То прочитайте Закон Украины («Про захист прав споживачів»). И если что обращайтесь к адвокату и отстаивайте свои права в суде.

Оффлайн Darth Vader

• Бывалый
    • Просмотр профиля
« Ответ #8 : Февраль 18, 2010, 11:29:27 »
Я бы рекомендовал лучше  создать Адвокатскую контору которая пециализировалась бы на такой деятельности.  ;)

Оффлайн Rossi

• Авторитет
    • Просмотр профиля
« Ответ #9 : Февраль 18, 2010, 11:58:21 »
Куди йти людині, яка не зможе платити 2000-3000 грн за коня?

Человек когда покупал отдавал себе отчет что сколько стоит?  - если да, то этого его личные проблемы.
Но я согласна с тем, что в жизни может все случиться, да должны быть базы разного уровня, но тогда и условия должны быть за 1500 (1000) грн. соответствующие: я так думаю даже без нормально поля для работы, т.к. за ним тоже нужен уход, если грунт нормальный, про манежи, мойки, души и т.д. тогда вообще молчу.

На базе которой я стою меня устраивает все полностью, т.е. соотношение цены и качества - идеальное.
перечень услуг включенных в стоимость постоя - выполняется, но естественно могут быть иногда збои, но все мы люди.

И не нужно забывать о том, что конюшня любая строилась - и все это не малые деньги, и она не только долна приносить доход на содержание семей хозяив, но и окупить себя.

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
« Ответ #10 : Февраль 18, 2010, 12:01:38 »
Tuluza А что касается цены простоя. То все мы когда покупали лошадей знали  на что подписывались. Вот теперь и приходится жертвовать чем-то ради коня. Или просто надо больше зарабатывать. А что касается защиты интересов копевладельцев которые пользуются услугами аренды. То прочитайте Закон Украины («Про захист прав споживачів»). И если что обращайтесь к адвокату и отстаивайте свои права в суде.

Це красиві роздуми, які не мають багато спільного з дійсністю. "Ми всі" можемо думати, що знаємо, на що піписуємось. А потім у нас можуть народжуватись діти, можуть скоротити на роботі, на 50% порізати зарплатню і таке інше.
Але це поодинокі випадки.
Наразі йде мова про явища масові. Впав рівень життя.
Я дуже рада, що ви не відчуваєте цього, як, мабуть все ваше коло близьких та знайомих.
Але воно є  :sarcastic:

Я бы рекомендовал лучше  создать Адвокатскую контору которая пециализировалась бы на такой деятельности

Шановні дописувачі, я ніде не давала оголошення на кшталт "Хочу створити організацію і задумуюсь про це". Тому, дякую за поради, але мені вони ні до чого :hehe:.
Мені просто цікаво, чи існує проблема захисту прав споживачів  :sarcastic:, чи у нас суперпрацює відповідний закон і таке інше  :sarcastic:

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
« Ответ #11 : Февраль 18, 2010, 12:05:33 »
Rossi

А вас цікавить, коли ви йдете в ресторан, чи окуповує цей заклад витрати господаря на будівництво і тому подібне?  :sarcastic:

Но я согласна с тем, что в жизни может все случиться, да должны быть базы разного уровня, но тогда и условия должны быть за 1500 (1000) грн. соответствующие: я так думаю даже без нормально поля для работы, т.к. за ним тоже нужен уход, если грунт нормальный, про манежи, мойки, души и т.д. тогда вообще молчу.

Так - але у нас немає баз з ціновою політикою 1500 грн, хоча теоретично це можливо.
І маються на увазі базові (я вже про мийку не говорю) послуги - якість і кількість, і вчасність харчування.
Якість і кількість відбивки.
І саме ті базові послуги, які готова надати дана конюшня своєму клієнту.
Перелік послуг завжди є, але чи завжди вони виконуються?