До речі, про допомогу. Я почала щомісяця віддавати певну суму лише кілька місяців, тому що раніше не було можливості. Але відтепер і надалі ця сума запланована в сімейному кошторисі аж до закінчення війни. Якщо я не одна така, то сподіваюсь, волонтерська допомога не припиниться через недолік коштів у населення.
Ще кілька думок про політиків. Я вважаю, що слова про те, що Запад орієнтується на громадських активістів як майбутніх політиків не зовсім відповідають дійсності. Наприклад, Ярош більше часу проводть в АТО, ніж в ВР, і сам пише, що воювати йому вдається краще, ніж приймати закони. І так воно, мабуть, і є - сучасні волонтери, комбати, добровольці - це люди дії, які здатні швидко зорієнтуватись на місцевості та почати діяти з нуля; але не факт, що загальнодержавна та міжнародна політика буде їм по зубам. Я б радо вітала цих людей в середній виконавчій ланці та контролюючих органах (мати достатньо влади, аби приборкати підконтрольних корупціонерів зверху, та контролювати зірким оком хапуватих міністрів знизу).
Про куртки така думка: може, варто було б продавати їх громадянам за подвійною собівартістю? З серії: купив куртку собі - купи й бойовому товаришу. Але я не знаю ні цін, ні попиту, тому на істину не претендую. А ще: жіночі розміри є? Де їх власне можна побачити/придбати? Чи є магазини/доставка за межі Києва?