Напевне, щось не так зі мною. Етнічно на 90% українка, але реву над репортажами з Волгограду, Голокост і Голодомор викликають одинакові емоції, не ділю кров Волинської трагедії на польську і українську, для мене не має різниці між смертю шахтарів та львів'ян у Скнилові, хвилююсь за наших полонених моряків, які роками не бачать близьких і ще й ризикують життям... Ніколи не задумувалась над тим, що все моє оточення – родина, друзі, знайомі, співробітники... усі такі самі.
А виявляється є зовсім інші люди з якимись особливими мозгами, які можуть ненавидіти третину своїх співвітчизників (якщо не більше), напевне, щиро радіти із загибелі 28 львівських дітей, вважати дії НКВС справедливими і правильними, вважати Голодомор просто "пєрєгібом"... Не дано мені зрозуміти мотивацію цих людей. Може хтось пояснить?
Одного разу на зупинці в спальному районі стала свідком сцени. До хлопчика-мулата років 12-14 причепився п'яний маргінальний "патрійот" – що ти тут робиш? Їдь додому, де твій батько? Твоя мама ***, звідки ти, хто ти такий? Люди почали його совістити і відганяти, але він не відставав. Хлопчина терпів хвилин 5-7, а тоді незворушно повернувся і сказав – я українець, а ви дядьку дурак. Чувака як вітром здуло, навіть вякнути нічого не придумав

Троюрідний брат мого чоловіка теж мулат, народився в Польщі, вчився і працював у Англії, живе в Новій Зеландії і при цьому є українцем. Він лікар. На прийомі обслуговував старшого дядечка, що ламаною англійською ніяк не міг пояснити що у нього болить. Бідний дядечко 15 хв не міг відійти від шоку, коли типовий африканець у Новій Зеландії заговорив до нього щирою українською

Отака "Україна понад усе".
Сподобалась народна творчісь:
ПРОТЫВСИХАМ
У нас народец мирный, тихий -
По большей части ПРОТЫВСИХИ.
Не родился политик тот,
Кто их инспекцию пройдет.
Им всем от кандидата надо
Владенье мудростью Сократа,
Пред обаяньем Бельмондо
Из них не устоит никто.
И красноречье Цицерона