Я не вірю, що проблема полягає у відсутності ідей/сценаріїв. Проблема в тому, щоб знайти гроші на виробництво фільму. В рецензії не просто "хаяння", там закладена така думка: на те, щоб знімати такі фільми як "Москаль" гроші, виходить, знаходяться швидко і невимушено, а на пристойне кіно, яке демонструє українців не хитрими і смішними вуйками, а сучасною європейською нацією, фінансування нема. Отже, комусь дуже вигідно знімати фільми про нас саме як про смішний і недолугий нарідець, який з часів "Диканьки" не змінився нітрохи.
Ніби й немає в нас сучасної країни з великими містами
де місцеві, як і росіяни розмовляють російською, мають одинакову культуру і, окрім хіба акценту, нічим не відрізняються один від одного.
Я зустрічаю багато людей (а також чую на вулицях, у транспорті, магазинах), які спілкуються літературною українською мовою. Буде більше книжок і фільмів, де герої роблять те ж саме -- з'явиться ще більше охочих

. Але тільки якщо герої будуть такими, з якими себе зможуть і захочуть асоціювати читачі і глядачі (особливо молоді). Про це і пише рецензент, якщо я ще щось тямлю.