Бороться с коррупцией можно только уничтожая почву, на которой она растет. Это и схемы и непрозрачность и криво построенная система. А вот тут действительно нужны законы. Ну и еще те, кто понимает как работают эти схемы в каждой узкой отрасли.
В том-то и дело! Парламентарии, в большинстве случаев понимают как...
Отнюдь. Скорее у каждой отрасли, где засела коррупция, есть своем лобби, которое на этапе комитетов не дает пройти законопроектам далее. Очень хорошо это видно было по мед. реформе.
Процитирую с ФБ:
Костянтин Яриніч додає 2 нові світлини.
Finita la comedia, господа!!!
Маски сняты, спектакль окончен!
Сьогодні відбулось засідання Комітету з питань охорони здоров'я. На ньому члени Комітету продовжили розгляд внесеного Кабінетом Міністрів України пакету законопроектів, спрямованого на довгоочікувані реформи у системи охорони здоров'я. Але самої системи як такої, на жаль, вже не залишилось.
Дорогі медики, пацієнти, академіки, представники громадських організацій та всі небайдужі до долі вітчизняної медицини!
Інформую Вас, що ЗА реформу охорони здоров'я проголосували тільки ДВА члени Комітету: Я та Ірина Сисоєнко!!
Більше того, "найбільша патріотка вітчизняної медицини" у своєму головуванні вже дійшла до того, що неугодним депутатам-членам Комітету (під "неугодними" я розумію тих, хто хоче змін в країні та не саботує позитивні напрацювання) вже навіть не надають права висловитися при обговоренні! Це дозволяється тільки обраним, або як у популярному мультсеріалі - посланим!
Рухаємось далі. Після того, як Міністр Квіташвілі, який, до речі, спеціально відклав важливі справи у Вільнюсі, в сотий! раз підтвердив та, підкреслюю, надав письмове запевнення того, що всі так звані "камені спотикання", на кшталт, перетворення медичних закладів в акціонерні товариства чи товариства з обмеженою відповідальністю, розміщення бюджетних коштів на рахунках в комерційних банках, до другого читання будуть усунені, компанія представників опоблоку разом з Головою Комітету та її першою заступницею не заспокоїлись. Вони зробили акцент на зауваженнях Головного науково-експертного управління.
Проте, більшості, крім назви та першого абзацу висновку управління, було лінь щось там дочитувати. А в кінці чітко зазначено: "Узагальнюючий висновок: за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу з урахуванням вимловлених вище зауважень і пропозицій". Повторюсь, Міністр Квіташвілі та його Перший заступник Олександра Павленко, запевнили, що до другого читання дані зауваження будуть усунені!!
Після наведених мною, Іриною Сисоєнко та Міністром чітких аргументів, компанією "антиреформаторів" були вигадані наступні цілком абсурдні причини відхилення кабмінівського пакету законопроектів. Буцімто, Апарат ВРУ зазначив, що до другого читання дані зауваження не буде можливо усунути, а тому необхідно підтримати не урядовий законопроект, а альтернативний...
А тепер увага!! Після того як переконлива більшість членів Комітету проголосували за відхилення урядового пакету законопроектів, автор альтернативного законопроекту "вельмишановний" пан Мусій висловився про можливе відкликання свого законопроекту у зв'язку "з наявністю недоліків, які необхідно виправити"...
Завіса!!!
P.S. В ситуації, що склалася, Комітет не мав іншого вибору, як направити альтернативний законопроект на доопрацювання.
Сподіваюсь, що пан Мусій гарно доопрацює свій альтернативний законопроект, бо нічого окрім майже точного копіювання тексту урядового законопроекту, я в ньому не побачив!
P.P.S. З такою роботою та таким саботажем реформ, вважаю, нас треба розганяти!!!