Юрій Винничук:
Е! Що за паніка? "Треба тікати з країни". Всі залишаються на своїх місцях. Спокійно. Я наприклад повернувся у свою юність. Помолодів років на 40. Якраз коли мене в КГБ викликали. І жодної повістки: дзвінок у воєнкомат - а там кагебіст, дзвінок у відділ кадрів - і там кагебіст. І нічого. Я нікуди не втік. Пішов собі у внутрішню еміграцію.
Але тамта система була міцна хоч і до пори до часу, а ця - пародія на диктатуру. Це невдахи і бздуни, які усі закони прийняли зі страху. От вони й емігрують, а не ми. Тільки не туди, де вони купили собі вілли, бо там уже їх не приймуть, а туди, де їм відведуть роль дрібних шавок. На привязі у Пуцькіна будуть собі дзявкати, заробляючи на відпочинок у Сочі. Бо Куршавель для них уже тю-тю.
Фінляндія, наприклад, уже вимагає від російських буржуїв відзвітувати наскільки легальні кошти, за які вони придбали у них нерухомість. Дуже здорове починання.
Сподіваюся, що так воно і буде. Бо у нас не можлива Білорусь, у нас не Бацька, а бандюк, тому загроза стати КНДР-2 цілком реальна.