Автор Тема: Майдан - II ?  (Прочитано 6167643 раз)

Оффлайн Понь_Пржевальского

• Герой
  • ♏ http://www.furaffinity.net/user/equimanul/
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41616 : Январь 21, 2015, 15:35:26 »
Дао Украины :max:

Навколо радости так мало!
Який у чорта днів бадьор,
коли ми крила поламали
у леті марному до зор.

І гнів, і муку неозору
співаю я в ці дні журби,
коли лакеї йдуть угору
й мовчать раби!

Коли розходяться з ділами
в розгоні страшному слова....
Розбий же голову об камінь,
моя Вкраїно, удова!

Як і колись, так і тепер ти
не спромоглась на гарний плід..
Не вміла жить, так хоч умерти
зумій як спід!

Ходою гнівною блукаю
в своїм краю чужинцем я.
Пожаром очі заливає
мені трагедія твоя.

Сліпій, обдуреній, забитій
невже не встать тобі від ран?
Москві та Жечі Посполитій
тебе шпурнув колись Богдан,

А потім хтів тобі Мазепа
від серця щирого добра...
Його ти зрадила і степом
пішла рабинею Петра.
Хіба ж не жах!? Своєї зброї
не маєш ти в ці скорбні дні.
У тебе так: два, три герої,
а решта - велетні дурні.

А решта - тільки безголів'я,
що на багно кричать: "Блакить!"
Якби ж я міг, якби зумів я
тебе, Вкраїно, воскресить!?
Твої шляхи -одчай і камінь,
така прекрасна, й мов на сміх
ти плодиш землю байстрюками,
багном і гноєм для чужих!...
У голові твоїй макуха,
хіба ж ти можеш жить сама,
російсько-польська потаскухо,
малоросійськая тюрма!..

Веди ж, безумна, до загину
мене на розпач і на жуть!
Ах, я люблю тебе, Вкраїно,
І сам не знаю, що кажу!

Я ж - син, твій син, що йшов за тебе
на смерти реготи не раз,
той, що забув і Бога й небо,
аби тобі був світлий час.

Я йшов кривавими житами
і знов піду, де гул і мгла...
Лиш одного я хочу, мамо,
щоб ти щасливою була!

Володимир СОСЮРА
---------
Пацанчег-политик, мной неоднократно упоминаемый, который грузчик по специальности, побывал чуть ли не во всех партиях, что от Ляшка в Одессе кандидатом был и не прошел, за выборы получил квартиру в Киеве :) Такое вот выгодное дело - выборы в Украине, даже в вийськовый час и даже для невзрачного "технического" кандидата. Покакал на оппонетна, написал пару говностатеек - и в ылиты :sarcastic: За это, штоль, на убой идти?

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41617 : Январь 21, 2015, 15:49:43 »
тема плавно переходит из политического в поэтическое русло :sarcastic:
http://www.hromadske.tv/society/u-zoni-zbroinogo-konfliktu-vvedeno-perepustki-na-b/ У зоні збройного конфлікту введено перепустки
і уточнення від СБУ http://www.sbu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=135955&cat_id=39574 Відповідно до Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, в’їзд на неконтрольовану територію та виїзд з неї громадян України та іноземців (осіб без громадянства) здійснюється за умови пред’явлення паспортного документа та перепустки, виданої координаційними групами.

Оформлення таких перепусток здійснюється координаційними групами, які створені при управліннях (відділах) МВС у містах Старобельськ, Дебальцево, Велика Новосілка, Маріуполь.

Дорожні коридори для переміщення вантажу:

«Луганськ-Щастя-Новоайдар» КПВВ «Щастя»;

«Донецьк-Курахове» КПВВ «Курахове» та «Георгіївка»;

«Фащівки-Дебальцеве-Артемівськ» КПВВ «Артемівськ»;

Для переміщення людей:

«Луганськ-Станично-Луганське-Широке» КПВВ «Станиця-Луганська»;

«Донецьк-Маріуполь (через Волноваху)» КПВВ «Бугас»;

«Горлівка-Артемівськ» КПВВ «Миколаївка»;

«Новоазовськ-Красноармійськ-Талаківка-Маріуполь» КПВВ «Маріуполь-1»;

Для отримання перепустки особа зобов’язана надати такі документи:

Для громадян України:

·         Заяву, в якій обов’язково вказується маршрут переміщення (населенні пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи не контрольованій території).

·         Оригінал паспортного документа (після пред’явлення повертається).

·         Копію сторінок паспортного документа (особисті дані особи, місце та дата видачі, місце реєстрації);

·         Копія ідентифікаційного податкового номера (ІПН)

·         Документ, що підтверджує мету в’їзду на неконтрольовану територію:

- копії документів, що підтверджують проживання особи, яка бажає в’їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію проведення АТО, або її близьких осіб (родичів чи членів сім’ї) на території проведення АТО;

- документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території;

- телеграми про смерть або хворобу близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території (мають бути завірені закладами охорони здоров’я);

- документи, що підтверджують право власності на об’єкти нерухомості, які знаходяться на неконтрольованій (контрольованій) території;

- інші документи, що можуть підтвердити мету в’їзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.

Для іноземців та осіб без громадянства:

·         Заяву, в якій обов’язково вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи не контрольованій території).

·         Оригінал паспортного документа (після пред’явлення повертається).

·         Документ, що підтверджує законність перебування на території України (для іноземців та осіб без громадянства).

·         Копію сторінки паспортного документа або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними особи, з перекладом українською мовою, засвідченим в установленому порядку;

·         Документ, що підтверджує мету в’їзду на неконтрольовану територію:

- копії документів, що підтверджують проживання особи, яка бажає в’їхати на неконтрольовану (контрольовану) територію проведення АТО, або її близьких осіб (родичів чи членів сім’ї) на території проведення АТО;

- документ, що підтверджує місце поховання близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території;

- телеграми про смерть або хворобу близьких осіб на неконтрольованій (контрольованій) території (мають бути завірені закладами охорони здоров’я);

- документи, що підтверджують право власності на об’єкти нерухомості, які знаходяться на неконтрольованій (контрольованій) території;

- інші документи, що можуть підтвердити мету в’їзду на неконтрольовану (контрольовану) територію;

·         документ, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування на території України або відповідні гарантії приймаючої сторони.

Звертаємо увагу, що подання документів, підроблених, зіпсованих, не встановленого зразка, або документів, що належать іншій особі, так само як подання завідомо неправдивих відомостей чи відсутність підтвердження мети відвідування – є безумовними підставами для відмови у наданні перепустки.

Наявність перепустки не виключає перевірки посадовими особами, які несуть службу на блокпост, на контрольному пункті в’їзду-виїзду документів, що підтверджують мету в’їзду/виїзду на неконтрольовану (контрольовану) територію.

Для отримання перепустки на транспортний засіб необхідно подати наступні документи:

Заяву, в якій обов’язково вказується маршрут переміщення (населені пункти), термін перебування в районі проведення АТО (контрольованій чи не контрольованій території).

Ксерокопію паспорта водія транспортного засобу.

Ксерокопію технічного паспорта на транспортний засіб

Для юридичних осіб - ксерокопію документа, що підтверджує право користування транспортним засобом (договір оренди, договір найму та інші).

Оригінали

- паспортного документу,

- технічного паспорту на транспортний засіб,

- документу, що підтверджує право користування транспортним засобом

(після пред’явлення повертаються).

Комплект документів для перевезення вантажу та іншого майна:

Товарно-транспортна накладна.

Видаткова накладна.

Засвідчена копія свідоцтва про реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності в органах державної реєстрації України.

Засвідчена копія свідоцтва платника податків, яке зареєстроване у фіскальних органах України, або витягу з реєстру платника податків ПДВ.

Засвідчена копія договору купівлі-продажу.

Передбачені чинним законодавством сертифікати відповідності на продукцію.

Перепустки у зоні АТО діятимуть з 21 січня ц.р.

Контактні телефони координаційних груп

Сектор «А» 064-612-47-08, 064-612-02-50

Сектор «Б» 062-432-11-82

Сектор «С» 067-334-24-04

Сектор «М» 097-010-94-25

KC_sarmat@ukr.net

Телефон для довідок Фіскальної служби з питань перевезення вантажів: 099-605-42-47

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41618 : Январь 21, 2015, 16:32:38 »
- конфискация имущества олигархов на войну
ух, как я люблю вот это отбрать и поделить! А давай у тебя имущество конфискуем на войну? У тебя там вроде свой дом? Как по мне - жЫрно, надо передать народу! А машину(ы?) - в АТО!

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41619 : Январь 21, 2015, 16:36:27 »
Виля - хорошо, что по-твоему делать.
ничего лучше чем делать, что должно, за прошедшие века не придумано :sarcastic: Я не ввосторге от правительства и президента, но это никак не влияет на то, что делаю лично я)

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41620 : Январь 21, 2015, 16:43:20 »
тема плавно переходит из политического в поэтическое русло
я уже вешала, наверное, но это, имхо, лучшее что написано сейчас о войне. И мобилизации. Хотя Жадан тоже нынче вообще монстр поэтический сделался. И войдет-таки в историю точно.
А над этим я всегда плачу. Такэ

Борис Гуменюк

Коли чистиш зброю
 Коли щодня чистиш зброю
 Розтираєш її духмяними оліями
 Затуляєш її собою а сам мокнеш на дощі
 Пеленаєш її як малу дитину
 Хоча досі ти не пеленав дитину
 Тобі лише 19 і ані дитини ані дружини у тебе немає
 Ти ріднишся з нею зі своєю зброєю і стаєте ви суть одно.

Коли копаєш землю
 Коли щодня копаєш окоп чи траншею
 Пригорщами вигрібаєш цю дорогу й ненависну землю
 Кожна друга пригорща засипається тобі в душу
 Вона скрипить у тебе на зубах
 Ти ламаєш до неї нігті
 Зрештою – у тебе нема і ніколи не буде іншої
 Ти залазиш у неї як в лоно матері
 Тобі в ній тепло й затишно
 Ти раніше ніколи не відчував її так близько як зараз
 І стаєте ви суть одно.

Коли стріляєш
 Навіть якщо це нічний бій і ти не бачиш обличчя ворога
 Навіть якщо ніч ховає його від тебе так само як тебе від нього
 І кожного з вас пригортає як свого
 Ти пахнеш порохом
 Твої руки обличчя волосся одяг взуття
 Скільки не вмивай не пери – пахнуть порохом
 Вони пахнуть війною
 Ти пахнеш війною
 І стаєте ви з війною суть одно.

Марійка
 Її направду звати Марійка
 Вони разом ходили до школи
 Коли восени він сказав їй що їде з чоловіками на Майдан
 А за тиждень повернеться
 Вона йому повірила бо він її ніколи не обманював
 А коли за від'їжджаючою автівкою здійнялася курява
 Зомліла коло воріт.

Потім минула вічність
 А коли почали гинути ті хлопці на Майдані
 Вона перед іконами синці на колінах простояла
 І таки відмолила його

А потім він сказав - почекай ще одну вічність
 Ти жінка ти зможеш
 І записався в батальйон.

Минає ще одна вічність
 Кожної неділі перед тим як йти до церкви
 Мати заплітає Марійці косу і дивується
 Що в її 19 у неї так багато сивого волосся
 А цього разу нащось згадує бабусину сестру тітку Теклю
 Яка ще на ту війну провела хлопця
 А він не повернувся
 На все життя залишилася самою
 Хоч би дитину була він нього народила
 А так - що ж.

В дорогу Марійку проводжало все село
 Найняли автівку з водієм за бензину
 (Чоловік категорично відмовився взяти бодай якісь гроші)
 І два дні зносили -
 Сало крупу борошно цукор мед олію
 Натільні хрестики з Почаєва (щоб кожному)
 Проскурки із Зарваниці
 Білизну чай каву
 І все що Бог послав у селі людям
 Всього 5 тон.

Андрійко
 Назвемо його Андрійко
 Хоча бійцю не можна мати імені
 У нього лише позивний і псевдо
 Від самого ранку драяв руки
 І обличчя і волосся і взуття і одяг
 Від порохових газів від землі яка пов'їдалася в шкіру
 Від мастил якими чистив зброю
 І від війни яка в*їлася в серце
 Особливо від війни.

Милом пральним порошком піском шампунем
 Лимонним соком і бозна-чим.
 Ви пробували колись в душі відмитися від війни?

Найбільше він хвилювався за свої руки.
 Посічені з обламаними нігтями з болючими занозами з мозолями
 Які від зброї з*являються не там де це буває зазвичай
 Від лопати чи граблів.

Він був занадто юний щоб розуміти
 Що його руки мріє виліпити кожен скульптор
 Його руки мріє оспівати кожен поет
 В таких руках мріє опинитися кожна жінка
 Тому що у нього були руки чоловіка воїна
 Бога війни.

Коли Марійка з*явилася в розташуванні батальйону
 Її зустріли радісними вигуками і свистом
 Наче олімпійську чемпіонку з гімнастики
 Яка зібрала все олімпійське золото
 Наче кінозірку яка отримала Оскар і що там ще?

Коли проводжали зніяковілого Андрійка
 На побачення з Марійкою
 Кожен намагався доторкнутися до нього поплескати по плечу
 Мовляв давай мужик ми у тебе віримо покажи себе
 Будемо тримати за тебе кулаки.
 Андрійко повернувся рано-вранці
 Навшпиньках пройшов до свого спальника
 Щоб нікого не потривожити
 Склав у кутку зброю
 Бо бійцю навіть на побачення не можна без зброї
 А коли побачив що я не сплю
 Самими губами прошепотів одну-єдину фразу -
 Вона цілувала мої руки
 Уявляєте?
 Блаженно посміхнувся вдихнув на повні груди
 І за мить пірнув на саме дно глибокого короткого сну.

Fabiola

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #41621 : Январь 21, 2015, 16:54:57 »
... Сижу в библиотеке ... Плачу над раскрытым толстенным справочником по химии ... На котором сверху лежит мой мобильный с текстом про руки военного  ... Виля, де ти взялась на мою голову з последним постом  :(

Оффлайн Tuluza

• Герой
  • Пролетариат
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41622 : Январь 21, 2015, 17:25:23 »
- конфискация имущества олигархов на войну
ух, как я люблю вот это отбрать и поделить! А давай у тебя имущество конфискуем на войну? У тебя там вроде свой дом? Как по мне - жЫрно, надо передать народу! А машину(ы?) - в АТО!
Ты неправа. См.контекст. Речь шла о том, почему не вводят ВП. И это было чужое мнение, плюс вопрос так ли это.
ВП во всей стране не введут из-за МВФ, но это уже не полицейская операция.
Засим не вижу больше смысла), все понятно).

Оффлайн Invisible

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41623 : Январь 21, 2015, 17:26:07 »
И напишу. Чтобы коротко - без оценок вероятности сценария, альтернативных вариантов и аргументации, почему именно так. Просто, имхо, самое вероятное развитие событий на ближейшие лет... эмм... ну, скажем 5.

Собственно, мы говорим о глобальном решении проблемы, а не о промежуточных. Пока проблема не решится, писать сценарии для Крыма и Донбасса самих по себе не очень интересно. В Крыму всё также будет продолжать разваливаться экономика, в Донбассе возможны варианты от непродолжительных боевых действий средней интенсивности до частичного признания ДНР какой-то псевдо-автономией. Но как бы там ни было - это всё временно, на пару лет. У каждого из вариантов есть свои плюсы и свои минуса, а для Украины эти проблемы не настолько глобальны, чтобы в это время нельзя было нормально развиваться. Было бы желание.

Всё самое главное будет происходить в некой другой стране (страну не называю). Ближайший год - ничего интересного, а вот потом плавно придёт кризис. Кризис - это не в смысле падение валюты в 2 раза и ставка рефинансирования под 20%. Это в смысле двухзначное ежегодное падение ВВП и периодическое появление новых ноликов в курсе. Короче, со стороны - что-то очень похожее на 90-е, может чуть жестче. Как ни странно, большинство будет продолжать любить местного правителя и верить в светлое будущее. Хоть самые умные и будут понимать, что светлому будущему взяться особо неоткуда. Тогда же начнут то тут то там вылазить всякие местные проблемы. Потенциальных проблем там очень много, так что фиг угадаешь, какие будут первые: социальные, национальные, религиозные или ещё какие. Экономическая катастрофа будет способствовать развитию каждой из них. И уже даже правитель увидит что ничем хорошим это не закончится, для него в первую очередь. А уж как его окружение увидит...

В этот момент ему будет предложена сделка - гарантии личной безопасности в обмен на понятного всем преемника. Например, какого-то бывшего политзаключенного. После предварительной пропагандистской полугодичной подготовки правитель власть передаст. Большинство населения эту идею схавает, часть - нет. Причем те, кто не схавают, обидятся серьёзно и начнут воевать. Естественно, первое решение преемника - "отдать" все "спорные территории". Из Крыма войска уходят, из Донецка - тоже. Вместе с войсками и техникой уходят и большинство "добровольцев" и даже значительная часть "самообороны Крыма" - им есть где воевать теперь. Порядок на этих территориях Украина сможет восстановить настоящим АТО (не таким, как сейчас, а продолжительностью в несколько дней).

А тем временем в той стране создаётся "ополчение". Причём где-то оно создаётся на уровне местной власти (например, где-то в горах), где-то при поддержке мятежных армейских подразделений, а где-то - полуподпольно. Центральная власть пытается это сопротивление подавить, попутно отказываясь от ядерного оружия (безопасность которого уже не может обеспечить). В основном это у неё получается (иногда при поддержке НАТО), а где-то - не очень. В результате государство теряет часть своей территории хоть, вероятно, и не критично большую. И снова начинают строить новую страну с нуля, как это уже было несколько раз в истории. На этот раз, надеюсь, пытаясь не поссориться со всем миром.

Вот именно такой сценарий мне видится наиболее реальным. Пока еще не единственно возможным (варианты пока у правителя имеются), но учитывая его повадки и развитие событий, он становится всё ближе. Как видите, я чтобы сохранить оригинальность не стал писать на заезженные темы отделения Сибири, Путина в Гааге, наших танков в Москве или Майдана в России  :sarcastic: Но вот проверить сможем не очень скоро...

Оффлайн Destrie

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41624 : Январь 21, 2015, 17:27:29 »
Глава МИД РФ Сергей Лавров заявляет, что контроль над российско-украинской границей возможен после согласия Украины гарантировать безопасность лидерам боевиков Донбасса. :rolf:

Оффлайн Eli

• Герой
  • Я - українка
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41625 : Январь 21, 2015, 17:47:59 »
Виля, спасибо тебе за стих Бори Гуменюка. Когда-то давненько уже я разместила это стихотворение в этой теме, предварительно обрыдавшись до запухлости. Мы с Борисом давно уже знакомы. И я знаю, что ему не писалось уже много лет. Он презентовал мне свою книгу "Острів", так вот честно скажу - я не смогла её прочитать. Как-то слишком уж закручено.
А вот пошёл на войну, и ему пришли стихи. Двадцать лет ему ТАК не писалось. Он пересылал сюда нашему общему другу, писателю, издателю, поэту Сергею Пантюку столько материала, что тот не успевал подготовить книгу к изданию: всё время приходили новые материалы, которые никак нельзя было не включить в эту книгу. Некоторые я читала, более честных и проникновенных стихов мне давно не доводилось читать. Рыдала над каждым. Книга вышла.

Вот Борис в мирное время. Они с Сергеем пригласили меня на выставку картин, которую они организовали.
Борис крайний справа.

А вот уже на войне. Крайний справа Борис Гуменюк, обнимает его Сергей Пантюк.

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41626 : Январь 21, 2015, 17:48:31 »
Как-то так

Оффлайн Destrie

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #41627 : Январь 21, 2015, 17:52:44 »
Пока мы думаем, что воюем с сепарами и Россией, в Днепропетровске Коломойский тайно формирует еще одну армию и нас всех вот-вот захватят ЕВРЕИ! Ужос! :sarcastic: