Автор Тема: Майдан - II ?  (Прочитано 6184147 раз)

Max T

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #22848 : Апрель 26, 2014, 00:10:12 »
Кілька слів про наші майбутні поразки
http://bilozerska.livejournal.com/830181.html

Шановні друзі!
Почалася війна України з Росією, у якій ми, звісно, переможемо. Інакше просто не може бути.
Але до того, як це станеться, нас чекає певна кількість неприємних, а то й відверто ганебних моментів - коли наші солдати тікатимуть від ворога, а в окремих випадках переходитимуть на його бік.
Пишу це для того, щоб ви, почувши такі звістки, не впадали у паніку, у відчай і не сипали прокльони на адресу нашої армії.
Ці явища тимчасові.

Відбуватиметься це тому, що:
по-перше, початок війни - це такий особливий період, коли у свідомості солдата ворог є ворогом лише в теорії. Він ще не спалив хату того солдата, не вбив його близьких чи знайомих, не вбив друзів, пліч-о-пліч з якими солдат воював. Відповідно, у солдата ще нема тієї ненависті, яка пересилює його природне небажання вмирати. Як ви розумієте, такий стан швидко минає.

по-друге, солдат ще не знає правил гри. Він не впевнений, чи не віддадуть його під суд, якщо він, приміром, відкриє вогонь по людях, які не пропускають бронетехніку. Дуже скоро всі правила з’ясуються.

По-третє, необстріляний солдат, солдат, який ніколи ніде не воював - елементарно боїться. Але це не означає, що він боягуз. У переважної більшості цей страх щасливо минається з надбанням досвіду. Тобто, він не зовсім минає, жити хочуть усі, але солдат вже не тікає панічно в кущі, почувши постріли, а приймає бій.

От дивіться. У Москві, на Болотній, якщо мені не зраджує пам’ять, мітингуючі розбіглись після кількох світлошумових гранат, кинутих поліцією. Порівняйте це з поведінкою наших хлопців на Грушевського у січні і на Майдані у лютому.
Звідки така різниця? При всій повазі до нашої нації, я не думаю, що українець генетично набагато сміливіший за росіянина. І причин цієї різниці бачу дві: по-перше, на Болотній протестувала переважно московська інтелігенція і так званий середній клас, а у нас значну частину Майдану складали все-такі прості дядьки, багато до чого звичні, а серед тих, що беспосередньо билися, було багато хлопців, які пройшли вишколи у патріотичних організаціях. А натовп, побачивши, що вони не тікають, і собі не розходився.
По-друге, у наших, на відміну від москвичів, був час ЗВИКНУТИ до цих гранат. Кілька годин 1 грудня на Банковій. Потім кілька днів на Грушевського у січні. І вже потім - кульмінація - ніч на 19 лютого на Майдані.

Я відчула це на власній шкурі. На Банковій мене не було - не з власного бажання, так сталося. На Грушевського знімала бої, і робити це, кажу відверто, було стрьомно - можливо, через відсутність засобів захисту, але скоріше з незвички. Коли 22-го "Беркут" побіг бити людей, я забула про професійний обов’язок і втікала разом з натовпом. Передивляючись зйомки тих днів, по ганебній якості деяких з них бачу, що тоді в мене елементарно тремтіли руки.
Так ось, через неповний місяць у Маріїнці та на Інститутській ніякого страху вже не було. Це підтверджується і суб’єктивним відчуттям, і якістю відзнятого.

Росіяни постійно десь воюють. У них то Чечня, то Дагестан, то в Грузію влізуть, то в Крим. Вони звичні. А в нас - мирна країна, ми завжди жили самі й не заважали жити іншим. За це платимо відсутністю бойового досвіду.
Певніше, люди з бойовим досвідом є й у нас, але влада боїться їх озброювати і задіювати у цій війні, щоб не повернули зброю проти неї. Погодиться, мабуть, коли ворог буде на підступах до Києва :(

І ще одне. Для того, щоб наші силові структури належним чином били "зелених чоловічків" і гнали їх з нашої землі, ПОТРІБНІ ЗАГОРОДЗАГОНИ. Але не для українських солдат, а для нашої влади. Усі, хто не задіяні безпосередньо у військових діях і допомозі армії, мають безперервно тиснути на владу.
Вимоги відставки зрадників і озброєння ополченців, погрози - у разі бездіяльності - штурму кабінетів можновладців і викидання їх звідти за шкварник - усе згодиться. (Згадайте, що аеродром у Краматорську звільнили від загарбників лише після того, як вночі народ ледь не захопив Раду). Вони мають боятися власного народу більше, ніж Путіна і його "зелених чоловічків". Щоб не розслаблялися, сволоти, і не здавали країну.

Оффлайн Чтотыделаешьпрекрати

• Новичок
  • *
  • Печеньки equiua.com
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22849 : Апрель 26, 2014, 00:37:15 »
Вимоги відставки зрадників і озброєння ополченців, погрози - у разі бездіяльності - штурму кабінетів можновладців і викидання їх звідти за шкварник - усе згодиться. (Згадайте, що аеродром у Краматорську звільнили від загарбників лише після того, як вночі народ ледь не захопив Раду). Вони мають боятися власного народу більше, ніж Путіна і його "зелених чоловічків". Щоб не розслаблялися, сволоти, і не здавали країну.
Интересно, как ты в таких условиях видишь себе проведение тайных операций.

Max T

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #22850 : Апрель 26, 2014, 01:59:30 »
Интересно, как ты в таких условиях видишь себе проведение тайных операций.

Собственно говоря, тайные операции и начались после того, как народ высказал своё "фе". Будут результаты - не будет возмущения. Пока результаты не впечатляют. Пять голов террористов в обмен на уничтоженный вертолёт. По-прежнему террористы чувствуют себя свободно в Славянске.

Оффлайн Asja

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22851 : Апрель 26, 2014, 02:44:35 »
Ху..ло обиделсо.

Путин приостановил дипломатические отношения с Обамой.
http://www.unian.net/politics/911951-putin-priostanovil-diplomaticheskie-otnosheniya-s-obamoy-smi.html
Цитувати
...учитывая то, что США и ЕС готовят новые санкции против России, Путин решил, что взаимодействие должно прекратиться, пишет издание со ссылкой на дипломатов и источники, близкие к российскому руководству...
"Путин не будет говорить с Обамой под давлением", - сказал Игорь Юргенс, глава Института современного развития, близкий соратник премьер-министра России Дмитрия Медведева, отметив, что дипломатические отношения разорваны не навсегда.

А вот это- очень плохой признак. Риск вторжнния увеличиаается.
Макс, ну не городи ты чушь, а? И без того нелегкая ситуация. Давай вот нож в спину. Но тогда, бл..ь, и каравай для Путлера сразу пеки.
Сорри за рнезкость, но эти постреволюционные поджигатели кабинетов, лучше спецслужб знающие ВСЕ уже крепко задолбали.
Когда ижет война, дорогой Макс, главное- дисциплина. Слышал про такое? Это не революция уже. А война с внешним агрессором. И правила игры тут совершенно иные

Оффлайн Алльо:)

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22852 : Апрель 26, 2014, 04:20:19 »
Ася, ну ти б якось коректніше чи що. Зрозуміло, що ти знаєш відповіді на всі питання, але буває й так, що хтось має іншу думку.
А якщо про війну й дисципліну, то Макс абсолютно правий. Поки десь на сході йде війна,  в кабінетах, наплювавши на "дисципліну", торгують посадами, майном, інформацією. І це є факт. І з цим треба боротись.

Оффлайн Asja

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22853 : Апрель 26, 2014, 05:32:44 »
З приводу посад і т.д.- це інша тема. З тим треба боротися і, наразі, боремося. Доречи, не бачила ось Макса жодного разу під судами на акціях Соболєва. Я впевнена, ти розумієш, про що я. А ось ми ходимо. Коли хто, як виходить. Бо вважаємо очищення судової системи- найважливішим кроком. Але знаєш, що мене дивує? Там мало громадських. Дуже. Звичайно, веселіше ж сидіти в інеті та розказувати про те, що не так робить чи то армія, чи СБУ. І ось це мене дратує нереально. Замість того, щоб займатися тим, що люди можуть робити, що важливо, люди в інеті коментують та критикують те, в чому ніфіга не розуміють.
Владу треба контролювати та критикувати. Але ось питання оборони, безпеки- ось це питання професіоналів. Коли я бачу, чк Бутусов дозволяє собі гнати наи Налівайченка, то в мене виникає питання, хто йому за це платить. Навіть догадаюсь. Але ось такі підіймають загальну хвилю і, як раз, відвлекають від тих самих торгів за кабінети.
Той самий Бутусов підняв страшенний хай на тему призначення Волкова, облив дерьмом Альфа Груп, наприклад. А коли Заст.Гол.Прав. Ощада ставтБерезовський- ні гугу. Березовський доречи кльовий фазівець, я не про це. Але мені дуже смішна ось така вибіркова боротьба. Тільки коли інтереси Юльки і Ко зачипіли.
В таких одставинах громадськості треба дуже пильно фільтрувати, чому вірити, кому вірити. І так, питання оборони і безпеки, я впевнена,- не питання, які требаивирішувати покришками
П.с. поясню- Волков 5 років як не працює в групі, а Березовський- менше року. Але ніхто не кричав, що він фсбешнік та не влаштовував ідиотичних акцій під Ощадом.

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22854 : Апрель 26, 2014, 05:49:54 »
Ась, я думаю, що кожен сам вирішує на яких акціях стояти. І якщо ти не бачила Макса у Соболєва, то це ж не значить, що він тебе бачив 20 лютого під консерваторією. Так що не треба мірятись "участю".
Загалом, такі акції після Майдану - дикість.

Щодо призначень. Мені теж категорично не подобається призначення Волкова. І що? І призначення Березовського теж не подобається. І, очевидно, прийде час і їх замінять. А на сьогодні їхні посади не є тими ключовими, що визначають обороноздатність чи безпеку країни.
Але ось такі підіймають загальну хвилю і, як раз, відвлекають від тих самих торгів за кабінети.
:rolf: так, є такий гріх. Відволікають від торгів: волкови-березовські торгуються, а їх "відвлекують"

Але ось питання оборони, безпеки- ось це питання професіоналів.
угу. Подивись на склад РНБО.

В таких одставинах громадськості треба дуже пильно фільтрувати, чому вірити, кому вірити. І так, питання оборони і безпеки, я впевнена,- не питання, які требаивирішувати покришками
звичайно. Тільки не треба підміняти "громадськість". Громадськість - це якраз і передбачає право на власну думку. У т.ч. й з покришками. Якщо частина громадськості бачить як здається країна.

Оффлайн Asja

• Герой
    • Просмотр профиля
МайsМенідан - II ?
« Ответ #22855 : Апрель 26, 2014, 06:11:57 »
Мені абсолютно не подобається призначення Волокова. Так само як не подобалось призначення Полякова. До Березовського ставлюся краще, щиро кажучи. Але згідна з тим, що так, це не найголовніше зараз. Так в тому ж і прикол- а, наприклад, з призначеннятВолкова ЗМІ роздлули тему ніби президента призначали. Про що я і говорю- шуміха переважно тоді, коли зачепляються інтереси Ю. Або якщо вона вважає, що це підніме її рейтинг.

РНБО оцінювати не візьмусь. А ось те, що Наливайченко явно ефективен для мене факт. А бочку Юлькіни підтявкувачи зараз катять власне на нього. І я вважаю, що це огидно.
З приводу висловлювання думок і громадськості- так я ж теж свою думку висловлюю. А те, що різко- так і вибачилась, і пояснила чому власне так. Можу за форму вибачитись ще раз;)

Оффлайн Asja

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22856 : Апрель 26, 2014, 06:13:30 »
П.с. розумієш, наразі взагалі майже нізто ні на які акції не ходить. І решті решт протестний рух банально маргіналізується. І це дууууже небезпечно, погодься
П.п.с. Якщо вже про призначення, то ось Смолій мене втішив. Давно його знаю і поважаю

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22857 : Апрель 26, 2014, 06:29:52 »
а зараз немає сенсу ходити на акції. Всі чекають результатів виборів.
https://www.youtube.com/watch?v=Fcw3aEELSEM  актуально
Люди вийдуть, якщо (до виборів будуть) і далі здавати країну. І вийдуть знову з покришками і коктейлями.

Оффлайн Asja

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22858 : Апрель 26, 2014, 06:59:05 »
Вибори на призначення суддів не особливо впливають. А ось судді на вибори- надзвичайно;)

Оффлайн Хорс

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #22859 : Апрель 26, 2014, 07:06:09 »
22 апреля, Москва, награждение лучших русскоязычных писателей.
Дончанка, победитель литературной премии"Русская премия" заявила в Москве. "Я люблю Украину, убить ее не получится на Востоке! Вова, не делай маме нервы!"

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=JbnSBMA4mes" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=JbnSBMA4mes</a>