Автор Тема: Майдан - II ?  (Прочитано 6196965 раз)

Garmata

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #43428 : Февраль 27, 2015, 16:16:09 »
Это просто очень небогатые люди. Все имхо.

и им дали валютный кредит? ща...

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43429 : Февраль 27, 2015, 16:16:55 »
Но даже я знаю, что доллар ваще-то иногда дорожает. Иногда неожиданно и намного.
Дорожает - это на 20, 30, 50%, а не в 5-6 раз. Это уже рушится. И не забывайте, что у нас вроде как война, а это явный форс-мажор, который банки не признают.

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43430 : Февраль 27, 2015, 16:18:30 »
и им дали валютный кредит? ща...
Легко... в 2006-07 гг. валютные кредиты давали первому встречному-поперечному. Кроме того, обстоятельства явно изменились.

Оффлайн Habanera

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43431 : Февраль 27, 2015, 16:20:54 »
Не со всеми. Возможно часть бомжеватых, как вы выразились просто приехали с периферии... Это просто очень небогатые люди. Все имхо.
гы-гы-гы
нам когда-то не дали гривневый кредит на квартиру (славабогу! :sarcastic: ) хотя мы могли заплатить почти 50% сразу. по той причине, что оф.зарплата у меня была недостаточной.

Garmata

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #43432 : Февраль 27, 2015, 16:21:19 »
Надеюсь, Семесюка знаете.

Іван Семесюк
4 ч. · отредактировано ·

Щас я вам розкажу про валютний кредит.
Колись давно, в 2007-2008 році, я хотів купити тачку, саму просту, аби ганяла, і бажано нову. Бо тачки в мене ніколи не було, а було треба. Оскільки я трохи патріот, то задумав взяти нову Таврію, бля буду не брешу. Новєнькая хрустящая Таврія - що може бути краще?
Тоді їх вже знімали з конвеєра, і по салонах були залишки цих чудових підвод, по ціні щось близько 5000 уе. Я ж мав трьошку, а двушку тре було десь взяти. Позичити не вдалося і я попи*див в банк по гроші. Ну думаю, зараз як візьму грошей, як куплю Таврюху, як поїду по ділам. Х*й.
Був в трьох або чотирьох банках і всюди мені відмовили в кредиті, як я нє умолял. Там у них є списки (такі довгі) різноманітних професій, кому можна давати кредити, для порядку. Слова художнік в цих списках не обнаружилі.
А тоді серед митців була така ідіотська мода робити собі ахуєнні помпезні каталоги "подивись х*й-заказчік який я жирний художнік". Ну бо соцмережі ще не були настільки розвинутими як зараз, через що нині каталог художнику вопше не впився, натиснув посилання і ось тобі каталог.
То інші успішні митці мені порадили тіпа взяти свій каталог і помахати ним в кредитному відділі перед їб*льником менеджера, і тоді наче як тобі винесуть клумачок з грошима, бо їм треба бачити, що ти не лох, а в натурі чоткій вася.
А я був лох безкаталожний, як і по нині. Вобщем забив я на це діло прутня, за місяць-два заробив ще пять штук нормальних грошей і купив нову Ниву, бо чомусь давно про ту Ниву мріяв, видно ще з совкового дитинства невроз.
Машина гавно, але я про це тоді ще не знав. Ломалася, сцуко, постійно і люто. А тут раз - і криза 2008 року накрила суспільство рядном фінансової розпуки. Так накрила, що грошей на дорогі ремонти нового кацапського авта в мене вже не було. І на харчі теж. І на бензину. І на комуналку. Ні на шо.
То я продав цей страшний винахід московитської інженерної уяви аграріям в Сквирський район Київської області, а на отриманий зиск вигнав з батьком коробку будинку, в якому зараз живу, а на залишок десь близько року ми всією родиною купували смачні харчі, і жерли їх тихими безробітними ночами. Так ми пережили тодішню кризу, без боргів і без кредитів.
Мораль така, що треба бути похітрєй та поізворотлівєй і не боргувати, по можливості. А якщо вже попавсь - то не пи*ди, бо і так кругом така люта історична мить, аж страшно.

Оффлайн Destrie

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43433 : Февраль 27, 2015, 16:21:35 »
инсайд, цены на лекарства подорвались ...Я их не понимаю. Курс по сравнению со средой упал, а цены рванули. Правда, они и до этого поднимались.
Посмотрим, что будет в понедельник.

Garmata

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #43434 : Февраль 27, 2015, 16:21:48 »
Так шо не надо про встречных поперечных...

Garmata

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #43435 : Февраль 27, 2015, 16:23:48 »
Но даже я знаю, что доллар ваще-то иногда дорожает. Иногда неожиданно и намного.
Дорожает - это на 20, 30, 50%, а не в 5-6 раз. Это уже рушится. И не забывайте, что у нас вроде как война, а это явный форс-мажор, который банки не признают.

У нас кредитный "майдан" начался, когда доллар до 12 кажись поднялся, а не сейчас.

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43436 : Февраль 27, 2015, 16:26:46 »
У меня куча знакомых легко взяли валютный кредит, не имея официального подтверждения по достаточной ЗП. :yes: Один из них при этом вообще был безработный (официально). :sarcastic:

Оффлайн Yogi

• Герой
  • Errare humanum est
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43437 : Февраль 27, 2015, 16:29:34 »
У нас кредитный "майдан" начался, когда доллар до 12 кажись поднялся, а не сейчас.
Да, это так. Вот и почему тогда не приняли никакого решения о переводе в гривну? Кому это было выгодно? Отвечаю сам - банкирам. А сейчас количество неплатежеспособных стало еще больше... и так вплоть до 100%. Что дальше будет, как вы думаете?

Оффлайн Vikusya

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43438 : Февраль 27, 2015, 16:34:14 »
У меня куча знакомых легко взяли валютный кредит, не имея официального подтверждения по достаточной ЗП. :yes: Один из них при этом вообще был безработный (официально). :sarcastic:

+100
Кредиты давали направо и налево, это факт. Можно было свободно купить справку о доходах. Схем было много. Одна из, это брали бомжа, одевали приличней+ липовую справку, оформляли сумму, отдавали ему пару тыс. кот-м он был несказанно рад и все. У нас наверное ни одного бомжа не осталось без кредита :sarcastic:
Знаю не мало людей, кот-м просто нереально было дать кредит, но давали...

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #43439 : Февраль 27, 2015, 16:38:05 »
Можно было свободно купить справку о доходах
А теперь вот возвращать должны все, кроме заемщика