Автор Тема: Майдан - II ?  (Прочитано 6195612 раз)

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45156 : Апрель 21, 2015, 11:52:09 »
Дивлюсь цей серіал, тому з деякими коментарями посперечалася б:
Перша, українці – це селюки, вуйки, рагулі, тому жодна людина із здоровим глуздом не може хотіти бути українцем
. - не бачу нічого поганого у тому, що показане українське (карпатське) село, це якраз осередок!!! української культури і традицій, які різняться по різних регіонах. Але самобутність українців в значній мірі збереглася саме в селах, бо в містах багато приїзжих (переселених) з інших регіонів (країн). За моїми спостереженнями % населення, що розмовляє діалектичною українською у селях значно вищий, ніж у містах.

Друге, українці дебільні і в своєму дебілізмі цілком безневинні та для багатьох навіть трохи симпатичні. Це те саме визначення «п'ющеґо, поющеґо і танцующеґо племені», яке мало на що інше здатне, в тому числі й на самоуправління – власну державність. Воно, теє плем'я, п'є, танцює і співає, очікуючи хазяїна зі сходу з його інтелігентністю, розумом, модерністю, хазяїна, який би керував ними.
  Шось я поки такого очікування не помітила. А точніше Валєру якраз намагаються всіляко витурити з села. Є там кілька диваків, але це ж комедія. Чи після перегляду "Містера Біна" слід британців вважати "безневинними дебілами"?

Третє, українці говорять мовою, якою в реальному житті говорять лише російськомовні, що мають зображати у фільмі хахлів. Самому українцеві таку мову слухати гидко, принизливо й образливо. Нормальна людина, тим більше молодь, такою мовою розмовляти не захоче – і правильно зробить, бо такою мовою говорять блазні, дебіли і неповноцінні створіння.
Взагалі-то багато українців говорять діалектичною мовою, іноді суржиком. І це абсолютно нормально - у тій же Франції, яка пишається своєю мовою як, мабуть, ніхто у світі, також є діалекти, і навіть зовсім відмінні від "класичної французьської" . А територія України, як не як, значно більша від території Франції. До речі, Ірена Карпа, Подерев"янський, Дід Опанас... це також гидко? Як на мене, ажніяк.

Четверте, комедійність і гумор тут теж типово імперський. Все українське смішне за визначенням: мова, одяг, поведінка, – все, бо сама ідея українця для російського расиста – це сміхота. Україну й українців як таких серйозно не можна сприймати, – це від початку і до кінця смішно
. Згадуємо містера Біна. Ці комедія передусім має бути смішна для нас, українців, а думка російського расиста цікавить в останню чергу. Хоча ні... взагалі не цікавить.

Цей «український» культурний продукт пропонує ідентичність українця, з якою ототожнюватися досить проблематично. Але автори ідеї Олена Васільєва із сценаристом Миколою Куциком, режисер Семен Горов не лишають українського глядача без вибору. Альтернативою цій проблематичній тотожності вони дають симпатичного «москаля». Позірно з нього начебто кепкують, висміюють, але це для наївних. Насправді ж автори серіалу умирають від бажання змусити глядача заздрити цьому симпатичному Валєрі Пєтрукові, наслідувати його у всьому.
Ага, руки з одного місця ростуть, хату батька спалив - дуже симпатичний

Позірно з нього начебто кепкують, висміюють, але це для наївних. Насправді ж автори серіалу умирають від бажання змусити глядача заздрити цьому симпатичному Валєрі Пєтрукові, наслідувати його у всьому.
А як же не наслідувати?!! Він модний, багатий, розумний, говорить доброю, а не дебільною мовою, яка, до речі (невипадково) російська.
А якою мовою має москаль розмовляти?  :sarcastic:
Останній москаль за логікою цього серіалу має щохвилини продукувати денаціоналізованого хахла, який щодуху відхрещуватиметься від так зображеної рідної культури, кидаючись в обійми так зображеній культурі імперії.
А як на мене, він українізує москаля. Він вже навіть почав щось допомагати, а ще українські слівця використовувати.

Оффлайн Destrie

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45157 : Апрель 21, 2015, 12:23:11 »
:crazy:
"Украину создали как анти-Россию, но Донбасс – это анти- анти- Россия"

Как не аннигилировали непонятно

Вот еще шикардос :sarcastic:

Наемники из Москвы, называющие себя "Корпорация Енот", зачистили местных "ополченцев" в Антраците и выложили видео своих подвигов на сайте. Здорово, что ребята даже не скрываются. Раньше такую информацию объявляли "грязной брехней укроСМИ", а теперь вот сами хвастаются.
Интересно, как все это воспринимают люди, которые рассказывают, что в Донбассе против ВСУ воюют "обычные шахтеры"? Почему когда "ополченцев" пытаются разоружить военные Украины, это считается "карательной операцией", а когда их мочат какие-то мутные москвичи, жители Луганска молчат? Где же возмущенные репортажи по "Первому каналу"? Где же бурные акции протеста самих жителей Антрацита, с бросанием под танки и возмущенным воплями? Или это и есть "народная республика", бггг?
http://vlada.io/vlada_news/naemniki-iz-moskvyi-zachistili-opolchentsev-v-antratsite-i-vyilozhili-video-aktsii-v-set/

Max T

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #45158 : Апрель 21, 2015, 12:25:07 »
Страсти-то какие  :8):!
Одесситы, шо ж вы как не свои, прямо! То независимость объявите, то пример славного Павлуши Морозова наследуете  :hehe:.
Читаю рос.сми и прямо извожусь весь  h:cry.

В Одессе сын сдал в СБУ критиковавшего власть отца
http://www.pravda.ru/news/world/formerussr/ukraine/21-04-2015/1257184-odessa-0/

Оффлайн Destrie

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45159 : Апрель 21, 2015, 12:37:39 »
Max T,   :sarcastic:
Свои Павлик однако им не жмет  :sarcastic:

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45160 : Апрель 21, 2015, 12:38:17 »
Вот еще шикардос
мне понравился коммент в соцсетях "це не наші єноти" :sarcastic: Хто не бачив, рекомендую <a href="http://www.youtube.com/watch?v=vTev1QBI0W4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=vTev1QBI0W4</a>

Оффлайн Habanera

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45161 : Апрель 21, 2015, 15:38:54 »
Влучна рецензія на ганебний серіал «Останній москаль»
кстати, а кто смотрел? все действительно так плохо? а то я пропустила

Згадуємо містера Біна
когда включаешь телевизор, а там все "мистеры Бины", то уже не смешно. я украинские сериалы не смотрю, все жду когда там закончатся сплошные Верки Сердючки и Витальки...

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45162 : Апрель 21, 2015, 15:43:04 »
Мені в кінці робочого дня подобається під нього посміятись-розслабитись. В інтернеті в той же вечір з"являються ті серії, що по 1+1
А от містера Біна дивитись не можу  :facepalm: Він як гіпербола був наведений для прикладу.

Оффлайн Press-120

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45163 : Апрель 21, 2015, 15:46:38 »
Я смотрела первые две серии. Честно не понравился, но не из за того что обидный или там высмеивает украинцев как сказано в рецензии, а просто потому что скучный показался на фоне такого разрекламированного трейлера.
А в плане смеяться над собой, тут нет ничего обидного, это же комедия в конце концов

Оффлайн Habanera

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45164 : Апрель 21, 2015, 16:08:23 »
в рецензии упор на то, что юмор в сериале примитивный. потому и обидно. как Верка Сердючка - в принципе смешно, но если она была по всем каналам и другой альтернативы не было, то и складывалось впечатление, что все украинки немного Верки Сердючки.
ok!, с мистером Бином ясно. но есть мистер Бин, а есть Чарли Чаплин, вроде оба под дурочков косят, а разница очень большая ;)
ладно, надо набраться терпения и сесть посмотреть что они там наснимали :sarcastic:

Оффлайн ok!

• Герой
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45165 : Апрель 21, 2015, 16:13:35 »
"Це те саме визначення «п'ющеґо, поющеґо і танцующеґо племені», яке мало на що інше здатне, в тому числі й на самоуправління – власну державність. Воно, теє плем'я, п'є, танцює і співає"
О, дійсно, ще Чарлі Чаплін (Спенсер). Ну тоді британці, за логікою автора критики, зовсім ненормальні :hehe:

saracin

• Гость
Майдан - II ?
« Ответ #45166 : Апрель 21, 2015, 16:17:10 »

отдыхательный для мозгов фильм и отключательный от проблем. Нормально, есть где посмеяться.

Оффлайн Nadiya

• Герой
  • nadiya_dp@mail.ru
    • Просмотр профиля
Майдан - II ?
« Ответ #45167 : Апрель 21, 2015, 17:06:26 »
Мені не подобаються ані містер Бін, ані містер Чаплін, ані Віталька. Москаль сподобався - принаймні, перші серії. Це ж комедія, вона й має такою бути. Єдиний недолік - говірка аж ніяк не гуцульська, але для російськомовних (підозрюю) акторів теж неабиякий крок уперед. Я, наприклад, і то гірше кажу, мене "акання" завжди видає з головою.

З українських серіалів дуже любила "Сватів" та "Леся + Рома".