Дмитро Шимків, генеральний директор компанії Microsoft в УкраїніДо недавнього часу я підтримував Майдан, приходячи туди як громадянин вечорами і у вихідні - був на Михайлівській до пізнього вечора, був на Віче.
От коли ти робиш це у вільний від роботи час, це одне. Але коли я побачив, що сталося в ніч на 11 грудня, то прийняв рішення постійно бути на Майдані і підтримувати людей.
Оскільки я є офіційною особою, то не можу одночасно перебувати на роботі і на Майдані. Тому я, дотримуючись етику і юридичну відповідальність перед компанією, тимчасово склав повноваження, вiдповiдно відмежувався від бізнесу - пішов у відпустку. І прийшов на Майдан допомагати.
Прийшов як громадянин.
Важливо, що на Майдані немає соціальної ієрархії. Разом зі мною сніг прибирав священик, дівчата, хлопець у військовій формі. Крім того, ми з колегою стояли біля постів, поїли міліціонерів чаєм, заряджали їм телефони.
Адже там такі ж хлопці, як і ми, у них є мами, їм потрібно зателефонувати, сказати, що все добре. А з місця зрушити не можна. Їх поставили в такі умови.
Є ще такий момент: на Майдані потрібно перебувати фізично, бути як би частиною всього. Це форма вираження незгоди з агресивними діями міліції.
Моя громадянська позиція виражається в тому, що я виступаю за дотримання прав і свобод людей. І вважаю, що влада здатна вибачитися, що влада повинна почати розслідування і покарати людей, які скоїли насильницький розгін Майдану.
http://life.pravda.com.ua/person/2013/12/15/145711/?fb_action_ids=767320589948346&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B467268800044878%5D&action_type_map=%5B%22og.recommends%22%5D&action_ref_map=%5B%5D