С филология не айс, наскокая я знаю. Лингвистика, культурология, вот это вот все из нациеобразующих. Что плохо, конечно. Ветов не знаю. Врачи, как не странно, все еще получаются хорошие при наличии усилий.
Про филологию с тобой не согласна, преподают отлично - было бы желание учить.
А я згодна з Вілею і не згодна з тим, що викладають добре.
Червоний університет, переклад з англійської - фу. Якби сама не розвивалась і не самовдосконалювалась, використовуючи вільний час і сторонні джерела, а покладалась тільки на уні, то була б повною посередністю. При цьому впродовж навчання складалося враження, що університет тільки відволікає від справжнього навчання, крадучи в мене по кілька годин на день. Приходиш, бувало, додому і думаєш: "Фух,сеанс безглуздого протирання штанів на сьогодні закінчився, тепер можна прочитати чи вивчити щось корисне".
Фонолабораторії, які були тільки для краси, бо ми жодного разу не займалися в них синхроном. Викладачі, яких тримали тільки тому, що їм "треба десь до пенсії досидіти"; викладачі з такими монструозними акцентами "англіціус совєтікус", що навіть не найбільш продвинутих студентів перекошувало, як від гіркої редьки; викладачі, які застрягли в минулому і викладали англійську зразка '50-их років; викладачі, які казали про своїх колег: "він/вона такий лажовий викладач, що ви повинні показувати мені конспекти, які написали на їхніх парах, і я хоча б їхні ляпсуси буду виправляти" (що багато говорить про кваліфікацію одних і "блискучу" професійну етику інших)) ).
Були, правда, винятки. На превеликий жаль, тільки з непрофільних предметів. Наприклад, нам добре начитали курс античної літератури і просто розкішно - британську і американську літературу 20-21ст. Латину теж непогано, як і коротенький курс середньовічної англійської.
Можливо, мені просто дуже не пощастило, і в інших університетах ситуація краща. Я маю інсайд лише по двом університетам у Києві, і там стан справ з англійською філологією жалюгідний((